POSTED IN Terrorisme

Da kan det ikke være Russland.

Tyske myndigheter vil ikke dele informasjon om hvem som står bak North Stream sprengningene.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Sprengte rørledninger stinker til himmels. Angrep på Nord Stream 1 og 2.

Tyske myndigheter nekter folkevalgte og folk flest all informasjon «av hensyn til offentlig velferd».  

Østersjøen er stille: Tysklands regjering nekter å informere for detaljer om gjerningspersoner bak angrep på Nord Stream-ledningene. På ene siden: «Det er umulig å utføre undersøkelser på stedet for angrepene», heter det i svar fra det tyske finansdepartementet på spørsmål fra MP Sahra Wagenknecht (Linke). På andre siden: «Det må ikke gis flere opplysninger av hensyn til allmenn-interesser», ikke en gang i en form som skjuler det mest hemmelige. 

Informasjon som forteller at det er Russland som står bak vil være nyttig for alle politikerne som har sanksjonert russisk energi.

Wagenknecht vil vite hva regjeringen har funnet ut og hva den kan si om tilstedeværelse av skip fra Russland eller Nato-land på åsted på aktuelt tidspunktet. Men informasjon uteblir. «Hvordan skal forbundsdagen oppfylle sin parlamentariske kontrollfunksjon?» sier hun 17/10 spørrende til jW og svarer selv: «Men intet svar er også svar, tross alt. Hvilken informasjon om ansvaret for angrepene kan påvirke «stats-velferden» så eksistensielt at den absolutt må holdes hemmelig?» 

At en tysk regjering faktisk «legger lokk på alt» er oppsiktsvekkende, ikke bare fordi den i uke 40 uke lar politi sammen med tysk marine dra ut for å ta bilder på sprengnings-åstedet med etterretningsdronen «Sea Cat». Det sies da at bildene viser skader langs 8 meter av rørene, og det snakkes om en sprengkraft på drygt et halvt tonn TNT. Da måtte vi vel regne med at alle bevis mot Russland, om de finnes, ville bli presentert med demonstrativ stolthet eller i alle fall lekkes til regjerings-relevante medier. I stedet sier Scholz-regjeringen: «Ønsket informasjon berører hemmeligstemplete, følsomme interesser». Og: «Vår stats ve og vel teller mer enn en parlamentarisk rett til informasjon»!

Żaklin Nastić - Wikipedia
Zaklin Nastic

Linkes leder i forsvars-komiteen Zaklin Nastic sier til jW: «Å vise til hensynet til «tredjeparten» Sverige, som påstår de ikke deler e-tjenester, er en bevisst regjerings-metode for å omgå krav fra de folkevalgte om å få vite hva som er sant. Det er kjerneinnholdet i parlamentarismen». Hun antar «den tyske regjering selv vet noe om sprengningene i Østersjøen fordi en etterretnings-båt fra det tyske forsvaret kan ha vært i nærheten under angrepene og dessuten har sjekket åstedet». Prosessen er i seg selv interessant: «Det går minst 17 timer mellom eksplosjonene»  

Det kompetente statsadvokat-kontoret i Sverige erklærer alt 6/10: «Det blir ikke gitt detaljer fra etterforskningen for saken er «svært sensitiv»». Etter få dager kunngjør Stockholm: «Det blir ikke etablert felles undersøkelser med Danmark». Igjen med begrunnelsen: «Saken omgis av et eksepsjonelt hemmelighold». Ifølge Tysklands regjering 17/10 vil heller ikke den være del av et etterforsknings-team.  

Presset fra hemmelige tjenester tynger åpenbart regjeringene i Stockholm, København og Berlin, men det reiser flere spørsmål, og ikke bare om hvorfor ikke engang bilder fra åstedet for kriminelle handlinger eller informasjon om spor etter eksplosiv offentliggjøres. Eksperter sier det kan ha blitt brukt undervannsdroner til å feste eksplosiv til rørledningene, eller også kan gjernings-personene ha blitt droppet fra usynlige sivile skip. Likevel, i lys av «lokket» på all informasjon, er det av interesse å vite at Nato avholder årets 51. «Baltops»-manøvrer i juni 2022, (16 Nato-land, med bl.a. US Naval Forces i Østersjøen, denne gang utenfor Bornholm i juni 2022), og at den US-amerikanske marinen viser sine helt nye undervannsdroner da. Like før angrepene befinner det seg altså US-amerikanske slagskip i Østersjøen, øst for Bornholm.

Marco Rizzo, generalsekretær i italienske Partito Communista, sier 17/10: «Langsomt siger det fram «klarhet» om hvem som står bak. Om vi skulle «trekke konklusjoner» nå, er det klart at Vesten står bak denne affæren».

Jörg Kronauer, 18/10-22, Junge Welt (jW): Sprengte rørledninger stinker til himmels. Oversettelse PLL, 22/10. 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Forbausende mange trur at Sverige og Tyskland er demokrati, folkestyre og at folket har makta.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  24 oktober 2022 12:03

  – I stedet sier Scholz-regjeringen: «Ønsket informasjon berører hemmeligstemplete, følsomme interesser». Og: «Vår stats ve og vel teller mer enn en parlamentarisk rett til informasjon»!

  Ikkje ulikt norske tilhøve? Artikkelen gjev god støtte til oss som meiner parlamentarisk arbeid ikkje er det aller viktigaste nett no.

  Har militærminister Gram hatt noko sannferdig å melda om NordStream-sprenginga? Statministeren? «Opposisjonen» i stortinget?

  Svar
  • «Har militærminister Gram hatt noko sannferdig å melda om NordStream-sprenginga? Statministeren? «Opposisjonen» i stortinget?»

   Både Stoltenberg og våre politikere, og media i Norge, har vel ‘slått fast’ at det er Russland. – Med store overskrifter.
   Det er dette som blir sittende hos ‘ den informerte’ befolkningen.
   – Så er det bare å legge lokk på mer informasjon. ;-)

   Svar
 • Dessverre kan vi bare konkludere slik: Norge er et bananland ledet av politikere som er stråmenn – for det militær-industrielle komplekset, stort sett I USA. Fy
  skam. Over alle partiene på Stortinget. Virkelig. Dette er en stor skam for Norges folk!!!

  Svar
  • Så sant, så sant jeg var en gang stolt over å være norsk. Men da Norge drepte 80 tusen Libyere i demonkratiets navn var det helt slutt. Nå ser vi tydelig at våre politikere er livredde nikkedukker for ren ondskap som sitter et eller annet sted i maktpyramiden. At de er med i WEF og bilderberg og konspirerer på oss vanlige unyttige spisere er vederstyggelig. Vi vet hvem som blåste rørledningene! De samme som myrdet Olof Palme og JFK. De samme som sprengte tvillingtårnene. De samme som starter alle kriger. De samme som pusher vaksiner som er livsfarlig. De samme som driver menneskehandel. De samme som aldri blir dømt i en eneste domstol. De samme som trykker pengene. De samme som lever i skyggene.

   Svar
 • ‘Eksplosjonene på Nord Stream-rørledningene blir ikke etterforsket på skikkelig vis, hevder Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.
  Gassrørledningene mellom Russland og Tyskland ble ødelagt av eksplosjonene på bunnen av Østersjøen i slutten av september.
  Etterforskere i Sverige og Danmark har slått fast at rørledningene ble utsatt for sabotasje, men ikke slått fast hvem som sto bak.’
  nettavisen.no/nyhetsstudio?p=lc-5097818-6650

  Men, men… Stoltenberg, og media, har jo slått fast at det er Russlans som står bak.
  Da trengs det vel ingen flere undersøkelser? ;-)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kroatisk medlem av Europaparlamentet:

EUs vaksinekjøp – verdens største korrupsjonssak.

Forrige innlegg

Illusjons-tenkningen fortsetter.

EU/USA på full fart i luftig svev mot bunnen av Grand Canyon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.