POSTED IN Endring av politikken, Helse

Covid19 fører til omdisponering av helseressurser:

Inntil 18000 kreftpasiener i UK kan dø som følge av dette.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det som fremgår av artikkelen under er en av konsekvensene av nedstengningen for å møte Covid19. For alle som tenker seg om er problemstillingen selvsagt. En kan ikke omdisponere en begrenset ressurs uten at det går ut over noe annet som denne ressursen brukes til.

Og det er en en del av regnestykket som viser at det vi driver med er forferdelig – forferdelig for stort sett alle andre enn de som risikerer å dø av Covid19.

Og naturligvis gjelder dette ikke bare kreftpasienter, men alle som er i behov av helsetjenester som får diagnostisering og behandling utsatt.

Barn med kreft rammes også. Foto: NCI (National Cancer Institute.)

Det skal en spesielt farlig og drepende sykdom til for å rettferdiggjøre det vi nå gjør. Og det har vi overhode ikke, tvert imot. Det påtrengende spørsmålet blir hele tiden hvorfor våre helsemyndigheter og politikere gjør dette? 

Får vi et politisk og helsepolitisk oppgjør etter dette? Igjen tror jeg ikke det, slik erfaringen viste etter skandalen med Svineinfluensaen. Gigant-feilen vil bli feid under teppet og de som er ansvarlige vil kunne fortsette som før, gjerne med helteglorier opplyst av stråleglansen fra alle våre ukritiske medier med NRK i spissen. 

Mediene er i stor grad er medansvarlig for denne helsepolitiske feilvurderingen og vi kan ikke forvente selvkritiske vurderinger fra det hold. Selvgodhet og selvrettferdighet er egenskaper som preger de store mediene i dag. Og slik må det være. For hvis tilliten til mediene forsvinner forsvinner forståelsen vår av virkeligheten. 

Da kan alt skje.

Denne artikkelen ble publisert i vår men er minst like aktuell enn da.

Knut Lindtner

Opp mot 18 000 kreftpasienter kan dø i England innen ett år fordi nasjonen fokuserer på behandlingen av Covid-19. Det viser en studie.

Samtidig som Storbritannia har satt krefter inn på å bekjempe epidemien til det nye koronaviruset kan kreft komme til å kreve opp til 18 000 liv i England. Det skyldes mangel på diagnostisering og behandling, advarer en ny studie.

Forsinkelse i diagnostisering og behandling av kreft kan føre til av sjansene til å overleve for tusener av mennesker rundt om i England. Det antyder undersøkelser fra University College London (UCL) og Health Data Research Hub for Cancer (DATA-CAN).

Helseundersøkelse for kreft

Forskere har analysert data fra mer enn 3.5 millioner pasienter, og oppdaget av Covid-19-utbruddet indirekte kan føre til  mer enn 17 900 ekstra dødsfall på grunn av kreft innen et år. Det inkluderer 6 270 alvorlige tilfeller av nylig diagnosiserte kreft-pasienter.

Referanser om gjennomsnittlig nedgang i tidlige kreft-diagnoser har allerede steget med 76 prosent, sier studien. Den legger til at antallet som har fått cellegift-behandling også har falt med 60 prosent i England.

«Det er mange faktorer som virker inn her, inkludert rask mulighet til diagnose og behandling, sosiale tiltak, endring i folks oppførsel når det gjelder å oppsøke medisinsk behandling, og de økonomiske virkningene av Covid-19.

Det kommer også av dødsfallene på grunn av Covid-19-infeksjoner», sier professor Harry Hemingway, forfatter av studien, og direktør ved UCLs institutt for helseinformasjon.

Det faktum at folk er nølende med å kontakte lege av frykt for å bli smittet av koronaviruset, selv om de har bekymringsfulle symptomer spiller også en rolle. 

En nylig meningsmåling antyder at omtrent 10 prosent av befolkningen ikke vil kontakte sin lege selv om de har en klump eller en ny føflekk som ikke forsvinner innen en uke.

En tredel av de som svarte var generelt bekymret rundt det å søke hjelp nå under epidemien.

Ifølge vitenskapsfolkene kan dette faktum også innvirke på dødsraten, spesielt blant kreft-pasienter

Denne utviklingen har ført til at National Health Service (NHS) nå kommer med en kampanje som be rfolk med potensielt alvorlige sykdommer å søke hjelp og legge seg inn på sykehus når det er nødvendig.

Professor Peter Johnson som er direktør for NHS-klinikkene for kreft, ber pasientene oppsøke lege, og peker på at «Covid-frie kreft-avdelinger» som gir nødvenig behandling finnes i 19 områder i hele England.

I mellomtiden har antallet bekreftede koronavirus-tilfeller i Storbritannia nådd 162 350, ifølge John Hopkins-iuniversitetet.

Mer enn 21 700 mennesker har dødd av Covid-19 i hele landet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på derimot.no

https://www.rt.com/uk/487188-england-cancer-patients-die-coronavirus/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • […] har på denne bloggen allerede offentliggjort en britisk studie som hevder at inntil 18 000 briter med kreft (i alle aldre) vil kun risikere å dø eller få forkortet livene sine som følge av at […]

  Svar
 • Tor Larsen
  30 mai 2021 7:43

  Det samme skjer nå overalt og i tillegg fører det til en omgjøring av offentlig helsevesen til privatisering, men bare for de som har råd til det. Hvor mange flere beviser behøver befolkningene egentlig for at den skal innse at Covid-19 med alle den såkalte pandemiens mottiltak er et regelrett terrorangrep? Det er det mest omfattende terrorangrepet noensinne, globalt i sitt omfang. Angrepet er så nøye koordinert at man tvinges til å innse at operasjonen egentlig er utført av hva man allerede må kunne kalle en høyst privatisert verdensregjering.

  Svar
  • FN-agenda 2030 forfekter jo fjerning av all fattigdom og sykdom. Noe som bare er mulig ved å gå èn vei. `Fordamping` av alle i disse to gruppene. Det mumles jo om en ønsket 90% befolkningsreduksjon, hvor 800 mill ser ut til å være det ideelle folketallet på jorden.

   Denne planen er så omfattende og har så lange tidsperspektiver at den ikke kan komme fra noen politiker (som sjelden ser lengre enn til neste valg), men av en rikmanns-elite som jobber meget langsiktig og ikke har personlige mål, men heller styres av sin klans planlagte fremtid i generasjoner fremover, og hvor denne klanen til slutt skal herske over resten av menneskeheten.

   Svar
   • «hvor denne klanen til slutt skal herske over resten av menneskeheten.»

    ‘Vår rase er Mesterens rase. Vi er guddommelige guder på denne planeten. Vi er like forskjellige fra de underordnede rasene som de er fra insekter. Faktisk, i forhold til vår rase, er andre raser dyr, i beste fall kuer.
    Andre raser bør anses som menneskelig ekskrementer. Vår skjebne er å herske over de underordnede rasene. Vårt jordiske rike vil bli styrt av vår leder med et våpen av jern.
    Massene vil slikke våre føtter og tjene oss som våre slaver.»’
    (Menachem Begin – Israeli Prime Minister 1977-1983)

    Begin hadde vært involvert i terrorhandlinger i Palestina på 1940-tallet som leder av Irgun. Han hadde organisert bombingen av King David Hotel i 1946 og massakren på hele landsbyen Deir Yassin i 1948. Menachem Begin er den mest beryktede terroristen i israelsk historie og grunnleggeren av det politiske partiet som styrer Israel i dag, Likud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Folkediplomati Norge:

Her er videokonferansen «Krim i et Geopolitisk perspektiv».

Forrige innlegg

Frontet anti-rasisme, ble rik.

Hvor kommer pengene fra?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.