POSTED IN Endring av politikken, Ideologi

Canada:

Det er ikke over.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ottawa: Nytt storinnrykk til helga

Av Jan Herdal

Folkebevegelsen mot Trudeaus koronadiktatur markerer seg over hele Canada. Sentrum av hovedstaden Ottawa har vært preget av lange trailerrekker hele uka, og til helga ventes et nytt storinnrykk i byen. Det har vi politiets egne ord for.

Den politisk korrekte tv-kanalen CTC News siterer politikilder på at demonstrasjonen vil øke i omfang igjen til helga, da flere demonstranter vil komme tilbake.

Vise politisjef Steve Bell sa på en briefing onsdag at konvoien prøver å holde skansene. Politiet venter økt biltrafikk lørdag og søndag, med en avmatting igjen på mandag. Han kalte aksjonen en mellomting mellom «en demonstrasjon og en langsiktig plan for å okkupere våre gater».

Politiet gir opp

Ottawas politisjef Peter Sloly sier rett ut at han ikke tror politiet kan løse saken, til tross for at de vurderer alle alternativ – forhandlinger, rettsvesen, fjerning med makt: – Protesten i Ottawa er del av en større bevegelse. Det kan neppe løses av politiet, men må kombineres med andre tiltak, sa han.

Sloly opplyste ifølge CTV at det i møter med ordfører og bystyre er vurdert å sette inn militæret: – Det gir store muligheter, men det kommer med stor risiko, og det er ingen lett beslutning å ta, sa han. Later til at en slik «løsning» fortsatt sitter langt inne.

Peter Sloly

Ellers er Slolys kapitulasjon en klar oppfordring til statsministeren om å komme på banen, uten at det sies rett ut. Men alt Trudeau har gjort så langt er å skjelle ut demonstrantene for å ha uakseptable meninger som ikke er verdt å ta på alvor.

Det lettes nå på koronatiltak over hele verden, og snart er forhåpentlig hele farsen over. Det burde ikke kreve verdens største politiske talent for å komme trailersjåførene i møte.

I en pressemelding onsdag fra ledelsen for Freedom Convoy 2022 heter det at de planlegger å bli i Ottawa inntil «alle regjeringer i Canada» (det vil si provinsregjeringene og sentralregjeringen i Ottawa) opphever «alle Covid 19-tiltak».

– Den store deltakelsen var en overraskelse også for oss. Det var logistisk overveldende i starten, men vi er nå godt organisert og etablert på plass, erklærte talsperson Tamara Lich. Ledelsen beklager de belastninger som bybefolkningen blir utsatt for.

– Vi har stor empati med lokalbefolkningen, og skulle virkelig ønske at det fantes en annen måte for oss å nå fram med budskapet vårt, sa organisator Chris Barber i en uttalelse. 

Summen på folkespleisen GoFundMe har passert 10 millioner kanadiske dollar, den nest største i landets i historie. Ledelsen for aksjonen har tidligere i spøk sagt at med et slikt beløp kan de holde sentrum i Ottawa i to til fire år. 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USAs demokratiske parti:

Var ingen udelt pådriver for avskaffing av slaveriet.

Forrige innlegg

Sportsvasking:

Motstanden mot Kina-OL, et ledd i USAs kamp for fortsatt verdensmakt

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.