POSTED IN EU

Bønder og fiskeres interesser tas ikke hensyn til lengre

Storkapitalen tømmer pengene våre i sine lommer. Presser ut fisker og småbønder

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Northern Light

«Stiftelsen til en vestlig oligark, av mediene gjerne kalt «filantrop», fremmer et prosjekt og finansierer det med noen millioner. De vestlige regjeringene blir så veldig begeistret for det og bruker skattebetalernes penger til å støtte prosjektet med det mangedobbelte (ofte til og med det hundredobbelte) av dette. Disse midlene er det dermed den oligarken som startet prosjektet, som kontrollerer».

En svært bra beskrivelse av Thomas Röper, om hvordan det selvutvalgte finansfolket med hjelp av sine egne politikere, oppfinnsomt tømmer statskassene i sine lommer. Regnskogfondet, Gavi, bistandsindustrien er eksempler på dette. Mye av pengene som forsvinner og ikke kan gjøres rede for, ender i deres lommer. Ikke bare stiftelser, grønn energi, covid, NATO og Ukraina kan også nevnes som eksempler på hvordan de får skattepengene til arbeider-og middelklassen i vestlege over til eierne av storselskapene, som i det farmasøytiske- og militær-industrielle kompleksene.

Thomas Röper

«De samme superrike globalistene har i årevis kjøpt opp jordbruksland over hele verden og bruker sin innflytelse på politikken, til å gjøre regelverket for bønder så umulig å oppfylle og så kostbart som mulig, slik at små og mellomstore gårder før eller senere går konkurs eller til og med blir tvunget av staten til å gi opp virksomheten».

Eksempler fra landbruket her i Norge, er at bønder som driver oppdrett av dyr, må ha «fødselsrom» for kyr og gris, som gjør at gjeldsbyrden blir for høy, i tillegg til at ACER gjør strømmen for dyr. I havbruket utformer departementene dyre sertifiseringer får fiskebåtene, som de pålegger de mindre matprodusenter som kystfiskere med sjarker og skøyter, til marginene blir for små til å drive for mange.

Til overmål er fiskekvoter blitt så dyre, fordi regelendringer gjør at det kan spekuleres i dem. Det er bare rike redere med fabrikktrålere kan drive med god fortjeneste: « Fiskeverdiene i norske farvann samles på stadig færre hender, og unge fiskere slipper ikke inn. Prisene for fiskekvoter og båter har blitt for høy. Den dramatiske endringen begynte i 2004. Før dette hadde én båt én fiskekvote. Etter endringene i 2004 kunne en fiskebåt ha flere kvoter. Dette skulle redde lønnsomheten i næringen. Endringene fikk flere og store konsekvenser.

Fiskekvoter har blitt mye dyrere, unge fiskere har derfor ikke råd til kvoter. Fiskerederne som selger kvoter tjener store summer på prisveksten, hva kvotene kjøpes og selges for, er ikke offentlig. De 10 største kvoteselgerne hadde til sammen gevinster på inntil 1,4 milliarder kroner fra båt- og kvotesalg fra 2016 til 2021». Kilde: NRK. Artikkel: Styrtrike redere skviser unge fiskere.

Vi kan observere det samme i landbruket og havbruket; storkapitalens politikere med deres dypstat i departementene i alle vestlige land, driver en samkjørt krig mot mindre matprodusenter, og legger til rette for at kapitalkreftene tar over matproduksjonen, distribusjonen og bestemmer prisen på mat.

«Hvordan Vesten vil bekjempe sult når den fører en politikk som tvinger småbønder til å gi opp, og dermed overlater landbrukssektoren til de store konsernene og oligarkene».

Tyske bønder protesterer i Berlin

Nasjoner har matsikkerhet når små-og mellomstore gårdbruk leverer maten lokalt, og landet har politikere som representerer folk og lands interesser. De vet at mat og drikkevannsforsyning er prioritet nummer en, og vil sørge for en så høy selvforsyningsgrad som mulig, og sørge for at innsatsfaktorene for land- og bruket alltid vil være beredt for de som produserer maten vår.

Det har Norge de beste forutsetningene for. Vi har oljeproduksjon og raffinerier, og produserer diesel selv, vi har en kraftproduksjon som gjør at vi er selvforsynt med elektrisk kraft, også til å produsere gjødsel som vi faktisk gjør. Dette gjør at bøndene og kystfiskerne ikke skulle behøve å betale mer enn selvkost for innsatsfaktorene for matproduksjonen i Norge, så lenge maten de produserer er til det norske folk. Innsatsfaktorer for noe så eksistensielt som matproduksjon skal ikke avgiftsbelegges, og det nasjonale eierskapet for dem må sikres, det skal være folkets eiendom.

Da må storkapitalens politikere og deres folk i dypstaten ned fra scenen og ut av departementene. Den administrasjonen vi har idag som forvalter Norge etter diktat fra den globale storkapitalen, må erstattes med politikere som representer folk og lands interesser.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «..vi har en kraftproduksjon som gjør at vi er selvforsynt med elektrisk kraft, også til å produsere gjødsel som vi faktisk gjør.
  …Innsatsfaktorer for noe så eksistensielt som matproduksjon skal ikke avgiftsbelegges, og det nasjonale eierskapet for dem må sikres, det skal være folkets eiendom.»

  Dette burde være selvfølgeligheter HVIS vi hadde hatt en administrasjon og politikere som så velferden til innbyggerne i Norge som deres viktigste rettesnor. Nå er det et maktapparat i Bryssel og finanskapialen ( pengene) som er deres herrer.
  Vi er okkupert. Fienden er altså innenfor våre grenser. De kaller seg politikere, -og folk flest har enda ikke oppdaget at de er trojanske hester.

  Svar
 • Northern Light.
  2 februar 2024 13:43

  EU har blitt et monster – bønder reiser seg i land etter land.

  Av Swebbtv.
  EU har blitt til et «monster» som truer europeisk landbruk. Det er derfor du ser bondeopprør i land etter land i Europa. Det sier den tidligere SVT-journalisten Chris Forsne i Swebbtv. EU blir stadig mer fremmedgjort fra den europeiske befolkningen, og beskytter ikke sine egne borgere. — Slik kan det ikke fortsette, påpeker Forsne.

  Ikke bare i Tyskland reiser landets bønder seg nå, men det samme skjer i Frankrike. Ifølge TT er 15.000 politifolk sendt ut for å håndtere protestene. – Dette er den siste kampen for landbruket. Det er et spørsmål om å overleve, sier en bonde til AFP.

  Men i tillegg til Tyskland og Frankrike er også Polen, Romania, Nederland og Belgia rystet av bondeopprør, skriver TT. Og mye handler om EU. Av en eller annen grunn ser den regjerende eliten ut til å være ute etter Europas bønder. Historien gjentar seg.

  Tidligere SVT-journalist Chris Forsne forklarer i Swebbtv at mange franske bønder lever under fattigdomsgrensen. – EU har pålagt europeiske bønder enormt mye administrasjon, kontroll, reguleringer og så videre, sier hun til Swebbtv. Den franske staten har på sin side innført tilleggsreguleringer for bøndene.

  Så når de er ute og steller jordene og dyrene sine, sitter de igjen med gigantiske mengder administrative oppgaver, med kontroll- og registrering. De er også kontrollert av gendarmer som kommer til gårdene og sørger for at landbruket blir styrt som det sies og sies. Bøndene styres til og med av droner, sier Forsne. – Så dette er en uholdbar situasjon. – Det sies at annenhver dag dreper en fransk bonde seg selv.

  Forsne viser også til at bøndene nå reiser seg i en rekke europeiske land. – Det kan ikke fortsette slik, sier Chris Forsne i Swebbtv. Monsteret som EU har blitt til, fremfor alt et byråkratisk administrativt monster. Det har gått så langt at det mister støtte blant innbyggerne i ulike europeiske land. – Det er et sykt Europa. Men befolkningene får ikke vite så mye om hva som skjer, ifølge Forsne.

  Fra Swebbtv, publisert 31 januar 2024.
  Oversatt fra svensk. Linker og videointervju i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: EU har blivit ett ”monster” – bönder reser sig i land efter land.

  Kommentar:
  EU har alltid vært et globalistisk prosjekt. Den Europeiske Union er et velvalgt navn. Ordet union får mange til å tro det dreier seg om en union av nasjonenes folk, og EU hovedkvarteret i Brussel er der «landenes representanter samles for å virke for felleskapets beste». Det er helt feil.

  Det er en union av moguler og magnater i styrerommene i de rikeste selskapene sammen med Word Economic Forum i Davos, som instruerer det ikke-valgte aristokratiet i EU-kommisjonen. EU skal drive en politikk som privatiserer alt, og styrer og digitaliserer innbyggernes liv på individnivå, alt så gradvis at befolkningene ikke blir alarmert før det er for sent, og dypstaten som EU har etablert i alle landene blir blir for vanskelig å fjerne for en utmattet befolkning, som ikke har krefter igjen til en væpnet revolusjon.

  Krigen mot landbruket er EUs sanne ansikt, ingen politikere som representerer land og folk vil prøve å ta det eksistensielle, mat og drikkevann, fra folket. Det er bare eugenistiske globalister som vil ha verdensherredømme over en desimert og sortert befolkning som kan gjøre dette. Det er ikke dumhet, det er ondskap. Det er bare et samlet folk med hjelp av militære som kan ta landenes suverenitet og selvråderett tilbake. En kan bare håpe at befolkningene slutter seg til bøndenes opprør.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Overdødeligheten i Norge skyldes økning i hjerte-karsykdommer.

FHI klarer ikke å sammenligne vaksinerte mot uvaksinerte.

Forrige innlegg

Makten i dagens Tyskland er truet:

Løsningen er å fjerne demokratiet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.