POSTED IN Norge, USA

Betimelig spørsmål:

Er Norge uformelt blitt USAs stat nummer 51?

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Northern Light

De store amerikanske multinasjonale selskapene innenfor oljeutvinning var raskt på plass i Irak etter USAs angrepskrig i 2003. Påskuddet var konstruerte beskyldninger mot Saddam Hussein etter blant annet 9/11. Den egentlige grunnen var at Saddam ikke lenger ville ha petrodollar for oljen, han ville blant annet ha betalt i Euro.

Det utløser som regel et militært angrep fra USA hvis landet er militært svakere, som Gaddafi erfarte noen år senere. Det var også en unnskyldning for USA for å få tak i, kontrollere og selge Iraks enorme olje- og mineral-forekomster. Halliburton var en av de første som etablerte seg i Irak, og kunne plyndre Irak under bevoktning av amerikanske og også norske styrker.

Vestlig presse og media hjalp til med å få Halliburtons operasjoner i Irak til å høres ut som velgjerninger. Prosjektet ble kalt «Restore Iraqi Oil» – gjenoppbygg Iraks oljeindustri. «Det ble forventet at Halliburtons «Restore Iraqi Oil» (RIO)-kontrakt på 6 milliarder dollar ville betale seg selv så vel som for gjenoppbyggingen av hele landet».

«Halliburton hadde hovedsakelig gjennom KBR, kontrakter verdt rundt seks milliarder dollar i Irak, hovedsakelig for logistikk – matforsyninger til tropper, bygging av baser og drivstoffleveranser. Det er også med på å gjenoppbygge den irakiske oljeindustrien. Det sysselsetter rundt 20 000 mennesker i Irak, direkte eller gjennom underleverandører (2004)».

Halliburton fikk 39,5 milliarder dollar i «føderale kontrakter relatert til Irak-krigen». Mange har hevdet at det var profittmotiver for Bush-Cheney-administrasjonen til å invadere Irak i 2003. Dick Cheney var direktør for Halliburton fra 1995 frem til år 2000, og under Cheney steg Halliburton opp fra 73 til 18 plass på listen over de største kontraktørene, med føderale kontrakter på 3, 8 millarder dollar. Cheney mottok etterpå en million dollar årlig fra Halliburton.

Men Halliburton er fremdeles tilstede i Irak og «hjelper irak med gjenoppbyggingen»:
«HOUSTON, 16. januar 2023/PRNewswire-FirstCall/ — Halliburton (NYSE: HAL) bekreftet i dag at US Army tildelte KBR kontrakten for å fortsette sine operasjoner for ‘Restore Iraqi Oil’ (RIO)-programmet i den sørlige delen av Irak. Kontrakten ble tildelt gjennom en fullstendig og rettferdig anbudsprosess. KBR er et ingeniør- og konstruksjons-selskap og datterselskap til Halliburton».

KBR fikk flere store kontrakter for olje-virksomhet i Irak

Halliburton med andre store oljeselskaper som ExxonMobil and Chevron, BP og Shell etablert i Irak, har Statestreet, Vanguard og BlackRock som finansielle eiere, de samme finansielle eierne som den amerikanske krigsvåpenindustrien. Kontraktørene fikk til sammen mer enn 138 milliarder dollar i den tiden krigen offisielt varte.

Når norske styrker sendes til Irak og disponeres av USA, er det norske skattebetalere som betaler for at plyndringen av Irak skjer med militær bevoktning fra Norske styrker. Wall Street selskapene får det irakiske folks landressurser ført ut av landet med gratis førsteklasses militær beskyttelse under fremdeles etter folkeretten en ulovlig okkupasjon.

Med det Stortinget vi har i dag, er Norge helt og holdent en vasall underlagt USA. Det kan synes som om Washington disponerer det norske statsbudsjettet til sine formål via Stortinget, når USA får bygge fire autonome militærbaser her. Det på toppen av forhåndslagring av amerikansk militær-materiell på norsk jord for en angrepskrig mot Russland, som 52stykk F-35 kampfly som kan bestykkes med atomvåpen, Poseidon overvåkningsfly og amerikanske radaranlegg, og når statsministeren for ikke så lenge siden stilte til et intervju med pressen med amerikanske soldater tilstede på statsministerens kontor; Er vi da uformelt stat nummer 51 i USA?

Kilder: Wikipedia, Al Jazeera, Corpwatch, Financial Times og Halliburton.
Bilde øverst: Regjeringen.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  9 august 2023 11:25

  Vi er altså med på plyndringen av Irak. Får vi noe av ransutbyttet ?

  Svar
  • Fornuftig spørsmål

   Svar
  • O.S.:
   » Får vi noe av ransutbyttet ? »

   Og hvor ble det av de enorme gullverdiene Gadaffi hentet hjem som understøttelse for en ny rettferdig valuta ( Gulldinarer) for det afrikanske kontinentet, i konkurranse med FED?
   Kan gull bare fordufte?

   Malapropos ? :

   Hvor blir det av strømavgiftene som ble påført de norske innbyggerne, og som la grunnlag for å heve alle priser , og rentene på boliger i Norge?
   Hvor blir de av disse rentene (tyveriet) fra norske boligeiere?

   Svar
   • Gullet ble stjålet av USA. (som vanlig). Når det gjelder alt det andre, er det ekstra skatt. Føyer seg inn i rekken av grådigheten til «de folkevalgte». (som de egentlig ikke er!) Husk hvordan det er med EØS (EU). Det lille som er positivt, får vi ikke, men all dritten blir tredd ned over oss. I tillegg koster det oss he…s mye penger i kontigent.

 • Terje Marøy
  12 august 2023 11:00

  Joda, har en ikke noe svar, kan en alltids putte et i en amerikansk søppelsekk,
  Der ser jeg så gar at det ikkje en gang var Putin som invaderte Ukraina, men USA som startet et proxy-felttog mot Russland, som gjorde det nødvendig for Putin å kaste noen hundretusen egne landsmenn pluss et større antikk ukrainere på bålet.

  Svar
 • ‘Den store inflasjonsuken: – Kan være avgjørende for Norges Bank
  Denne uken kommer USA med oppdatering om både prisvekst og arbeidsmarked.
  Dette er den store inflasjonsuken denne måneden. I sum kan disse tallene være avgjørende for Norges Banks rentebane, sier sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i Sparebank 1 SR-Bank. ‘
  e24.no/internasjonal-oekonomi/i/zEypXw/den-store-inflasjonsuken-kan-vaere-avgjoerende-for-norges-bank

  Og ingen ‘økonom’ eller politiker stiller spørsmål om hvorfor prisvekst og arbeidsmarked i USA skal styre rentene på bygde boliger/priser i Norge. ( eller Europa. )

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Støre-regjeringens dummeste beslutning:

Regjeringen annonserte at de vil elektrifisere Melkøya.

Forrige innlegg

Katastrofevarselet:

Staten skaper panikk, ønsker underordning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.