POSTED IN Afghanistan, USA

Åpent brev fra 84 generaler og admiraler i USA:

Trekk dere!

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

At begivenhetene i tilknytning til nederlaget i Afghanistan får følger har vært klart lenge. Det er stor uro nedover i rekkene – også blant de militære. Mange av toppfolkene der har for lengst skjønt hvilken vei det gikk, og det fremgår av brevet de nå har sendt hvor de går ut med kraftig kost mot den politiske ledelsen.

Det betyr at splittelsen innad i USAs ledelse nå trer frem i dagen. Det er en alvorlig splittelse som faktisk truer hele landet. Det er svært uvanlig at tjenestepersoner gjør slikt og det i seg selv forteller om den uroen som brer seg.

I Norge er det ingen politisk bekymring for USAs kurs fremover eller over den politiske ledelsen i landet. Valgkampen dreier seg om indre norske saker. Ingen snakker om at vi har bundet oss til et skip som er helt ute av kurs og hvor det er mytteri blant mannskapet.

Vi later også som om alt er i orden selv om kapteinen på skipet som tauer oss ikke lenger er ved sine fulle fem. Maken til politisk naivitet skal en leite lenger etter.

Knut Lindtner (redaktør.derimot.no)

84 USA-generaler og admiraler går ut mot Bidens Afghanistanpolitikk.

I et åpent brev som ble offentliggjort 30. august 2021, oppfordrer pensjonerte amerikanske generaler og admiraler forsvarsminister Lloyd Austin og styreleder i generalstabens generalstab Mark Milley til å trekke seg som følge av deres ansvar for Kabuls fall.

Gruppen deres, kalt Flag Officers 4 America, hadde allerede publisert et åpent brev da president Biden ble valgt hvor de satt spørsmålstegn ved hans fornuft.

Denne anekdoten fremhever nok en gang motstanden blant mange høytstående offiserer mot Rumsfeld/Cebrowski-læren om «krig uten ende». Underskriverne beklager at USA ikke lenger er et imperium i romersk forstand av begrepet og har gitt fra seg æren.

Oversatt av Knut Lindtner

Forsidebilde: Jackson Simmer

https://www.voltairenet.org/article213939.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Stadig minnes en på Walther Rathenaus ord om «tre hundre menn som alle kjenner hverandre og som velger sine etterfølgere fra sine egne rekker styrer Europas økonomiske framtid.» Dette sa han rundt århundreskiftet 18/1900 og siden har amerikanske dollar blitt verdens reservevaluta og de styrende fullstendig internasjonale. Siden minst 1999 med avskaffelsen av den siste regulerende bestemmelsen (Glass-Steagall Act) har det vært klart at de internasjonale ønsker å krasje USAs økonomi.

  Generaler og admiraler kan protestere så mye de vil, for de er alle uansett bare redskaper for «de tre hundre» -uansett dagens egentlige antall. US Marines general Smedley Butler sa det rett ut i sin berømte tale i 1935 og ingenting endret seg det aller minste. De kontrollerer politikerne mens politikerne kontrollerer generalene og admiralene og mediene kontrollerer massene. Der finnes ikke noe sånt som frie politikere, frie valg og ikke engang fri informasjon. Ikke engang i slike såkalt frie medier som Resett og Document.

  Svar
  • Mener du Tor Larsen at Derimot er ett av de hederlige unntakene ?.Om ditt innlegg ovenfor er riktig og det mener jeg bestemt det er,da burde vel Derimot skifte fokus.I folkeopplysningsøyemed,ikke sant.

   Svar
   • Som jeg ser det, Jan, så er Derimot et hederlig unntak. Men hva mener du med å skifte fokus? Som jeg fortsatt ser det, så har nettstedet en politisk vinkling som man ikke alltid eller nødvendigvis behøver å være enig i, men hovedsaken er at Derimot ikke driver med politisk vinklet meningssensur. I hvert fall ikke så lenge man avholder seg fra å sjikanere og det er noe annet. Dessuten tar Derimot opp aktuelle politiske saker som man får kommentere, eventuelt korrigere, som man vil. Men jeg tror høyresiden holder seg vekk og heller til Document og Resett på grunn av Derimot sin sosialistiske grunntone. Det er svært synd, men så forstokket går skillelinjene.

    De to eksemplene som slik byr seg selv fram, avleder. Begge er så ekstremt pro sionistiske at det aller minste som eksemplifiseres og dokumenteres av politisk kritikk slettes og den aller minste hentydning til fortidens synder fører til utestengelse for «antisemittisme» på livstid. Selv bare litt uforsiktige bemerkninger som at noen som noensinne har gjort noe kritikkverdig er jøde, slettes. Begge nettstedene ynder dessuten å fokusere på saker uten større politisk viktighet. Artikler som på Derimot ses aldri, ikke engang med noen høyrevinkling -hvis noe sånt egentlig og fortsatt eksisterer.

    Der nest så kan man få lov til å sjikanere meddebattanter og komme med løsrevne påstander, men dokumentasjon med referanser til noe nettstedene ikke liker, slettes oftest. Om noe slipper igjennom sensuren så hender det likevel at kommentaren er borte etter et par dager. Poenget ser ut til å være å holde krangelen i gang til evig tid uten at noe egentlig nytt skjer og uten at leseren kommer nærmere en annen historieoppfatning enn den normerte gamle, for den som eier historien eier også framtiden. Likevel er det tydelig at brukere av begge nettsteder gjør sine egne konklusjoner og kommer på tvers av redaksjonene, men man oppnår da i det minste å bremse utviklingen ved nærmest å fungere som et gammeldags fluepapir!

   • Hei Tor og takk for svar.Jeg går utifra at innlegget ditt om de 300 ble gjort for å gjøre leserne oppmerksomme på hvem som sitter med den makten som er så stor at de kan starte og stoppe kriger,styre bankvesen,styre politikk,styrte regjeringer osv osv videre.
    Det forsøker jeg også å gjøre.Tragisk nok,så er svarene om de i det hele tatt kommer,det er jødene,det er rotschild,det er banksterne og det er Soros.
    Jeg har forsøkt,sov mitt lille Norge har forsøkt,,du har forsøkt,President Kennedy har forsøkt,under tvil har Trump forsøkt,ja mange har forsøkt å rette søkelyset mot 1 prosenten,men en mur av taushet,ignorering,latterliggjøring,trolleri og trylleri møter den som tar opp temaet.
    Det en opplever er at altsidene galloperer mellom klima,korona,innvandring,krydret med noen saftige mordsaker,fotball og bilbranner.
    Fakta er,Innvandring lønner seg.For Bankene,ikke for skattebetalerne.For å få fart på innvandringen/flyktningestrømmen måtte det litt kriging til,vinnerne var våpen industrien og bankene,taperne skattebetalerne.
    Klimasaken er jo en sikker vinner for bankene,en like sikker taper er skattebetalerne.
    Korona,som Derimot har frontet kampen mot og på en mer saklig måte enn pressens vanlige bjellesauer er igjen bankenes og legemiddelindustriens melkeku og skattebetalerne er igjen de sedvanlige taperne.
    Verden styres mot konkurs og ikke mange er opptatt av å opplyse om de 300 eller 3000,istedet er man opptatt av hva Erna sa eller Nakstad,Cuomo,Joe Rogan eller hvem som helst,men ikke rør de 300.
    Da blir fokuset feil,vi ender opp i en evig runddans med kjekling og uenighet.Om vi i fellesskap forsøker å sette tryne på grisene som i evigheter har svingt taktstokken over menneskenes ve og vel,mest sorg og elendighet og bare for egen egennytte.
    Visste du forresten at i den svenske utgaven av de ti bud,står det,10ende bud,Du skal ikke ha begjær til din nestes hustru,eller hans slave eller slavinne,hans okse eller hans esel eller noe annet som tilhører din neste.Hehe,det høres ut som ett bud de 300 har laget.
    Slaver og slavinner er jo ikke noe nordboere har særlig kjennskap til,de forstår jo ikke selv at de ar slaver,selvom det litt muntert ofte refereres til lønnsslaver,tredemøller og slikt er det ikke noe nordnboere tenker spesielt på og ikke særlig dypt,travelt opptatt som de er med å henge med i dansen.
    Ukjent for de fleste er Sveriges engagement i slavehandel,opiumskrig og inntog i India og senere Kina(opium)Dette engagementet ble i hovedsak styrt og gjennomført av det ostindiske kompani.
    For å finne frem til de 300 må man tilbake i historien,flere århundrer,det er ikke i aftenposten man finner de 300,de virker uten å synes,men de er der.
    Så når jeg mener derimot har feil fokus så er det fordi nettopp artikler om de skjulte makthaverne,det er folkeopplysning og til og med kan skape et sceneskifte i tanker og meninger.
    Derimot tar ikke opp verdens gjeldsproblematikk som snart gjør at økonomien kommer til å crasje fullstendig(great reset).
    Derimot tar ikke opp Agenda 21,,,,,2030,det gjør jo ikke mainstream heller og facebook og dess like kjører utestengning om en våger seg på noe kritikk,å yttre seg har blitt en risikosport.
    Kontrollert opposisjon eller ikke,ett fordummet folk vil ikke være istand til annet enn å være skoleflinke,men uten evne til å tenke utenfor de tillatte stier.

    Verden styres mot konkurs.

  • T.L.
   «rundt århundreskiftet 18/1900 og siden har amerikanske dollar blitt verdens reservevaluta»

   Og vi ( «økonomer», politikere og vanlige folk ) er lært opp til å tro at penger/tall er viktigere enn nasjonens eget gull, arbeidskreftene.
   Derfor «lønner det seg ikke» å produsere mat for å dekke nasjonens behov, eller andre nødvendige varer i en nasjon. Da er det mer riktig penge-økonomisk å la folk gå arbeidsløse, og kjøpe fra andre nasjoner, – å forgjelde nasjonen. ;-)

   Kremmer-yrker og penge-økonomer/høkere er blitt det nye store. Yrker som tidligere ble sett på noe skittent, og overlatt «jødene». ;-)

   Svar
 • Det har vært nevnt at dagens Taliban ledere har vært i Guantanamo, så jeg tenkte jeg skulle ta en rask kikk.
  Det så jeg ikke, men den såkalte nestleder Abdul Ghani Baradar, hvilket av hans wikipediaside kalles den defacto leder var fengslet 2010-18.
  På denne bbc siden skrives det:
  «Han ble is fengsel for 8 år inntil han ble løslatt som en del av en plan for å hjelpe til med fredsprosessen. Han har vært leder av deres politiske office siden januar 2019
  I 2020 ble han den første Taliban leder som har kunnet kommunisere direkte med USAs president etter en telefon ssamtale med Trump. Før dette hadde Baradar signert Doha avtalen om tilbaketrekking av tilbaketrekkingen av US styrkene på vegne av Taliban.»

  Etter dette viser de ett bilde hvor han poserer gladelig med Mike Pompeo, statsssekretæren.

  Afghanistan: Hvem er hvem i Taliban?
  https://www.bbc.com/news/world-asia-58235639

  Med andre ord. Taliban har blitt til ett lite teaterstykke, om enn med virkelig blod. Vi får nå se om USA utvikler ett varmt forhold til den nye Talibanske regjering eller om de finner anledning til å bryte med USA, for avtaler har vært gjort under bordet. Å grave videre i denne Baradur skikkelsen vil sikkert avsløre mere.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hadde Russland gjort noe slikt skulle vi sett overskrifter.

USAs krig mot terror: Rundt en million drepte.

Forrige innlegg

Norges regjering gir USA 4 baser i strid med grunnloven:

Vi blir russisk atombombemål nå!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.