POSTED IN NATO, Russland

Zelenskys forslag til fredsavtale:

Russland skal erkjenne sitt nederlag!

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne type virksomhet med ditto uttaleser (som vi finner i artikkelen under) kommer når en ikke kan vise til resultater på slagmarken. Og det er også derfor at oppgående vestlige medier ikke lenger fremhever hverken det Zelensky nå gjør eller sier. Det er så gale og virkelighetsfjernt at en kan begynne å tro at mannen er hallusinert, at han sanser virkeligheten ut fra egne fantasier og ikke gjennom sanseorganene han er utstyrt med.

Men våre vestlige politikere er ikke særlig bedre stilt. De har malt seg selv inn i en militær og politisk krok hvor de enter fornekter ellen forbanner det som skjer. Et eksempel er den svenske forsvarssjefen som truer med at Russland kommer for å ta Sverige. Hva skal Sverige egentlig i Nato? Sverige og Russland har ikke hatt noen uoveresstemmelser i det hele tatt. De har heller ingen felles landgrense.

I stedet for å gjøre Russland til en venn gjør de landet til en fiende ved å gi USA baser i landet. Dermed får de også raketter fra Russland rettet mot seg og disse basene.

Sverige, Norge, Danmark, Finland eller de baltiske statene er ingen trussel mot Russland isolert sett. Men som Nato-medlem er de det. Siden Nato alltid har vært en allianse rettet mot Sovjet – nå Russland – er alliansens eksistens avhengig av at Russland eksisterer som definert fiende. Og hvis ikke landet er en fiende, må vi gjøre det til en fiende. For ellers har ikke Nato lenger noen hensikt.

Når Russland nå vinner over Nato i Ukraina får vi slike utspill som Zelensky sine i Davos. Han inviterer til en fredskonferanse uten at motparten som vinner krigen mot han er invitert. Og så presenterer han er fredsplan som går ut på at vinneren av krigen, Russland, skal trekke seg tilbake til posisjonene sine fra før krigen startet.

I dag dikterer Russland alle betingelser for fred slik situasjonen på slagmarken er. Det dreier seg ikke lenger om forhandlinger mellom to parter som sloss, slik situasjonen var i mars/april 2022 da det forelå et for Ukraina fordelaktig avtaleutkast til en avtale mellom de to landene. Dette har forhandlere på den ukrainske siden nylig bekreftet. Nato (USA/UK) stanset den fredsavtalen. I dag dreier det seg om når krigen er tapt for Ukraina og Nato og hvilke betingelser Russland setter etter Nato-nederlaget.

Krigen i Ukraina forteller alle som vil være orientert om realitetene i dag at Russland er Europas sterkeste militære landmakt. Nato kan ikke stanse Russland på slagmarken. USA er ingen stor militær landmakt og har heller aldri vært det. USA er en sjømakt og deres militære ryggrad er knyttet til hangarskipsgruppene. USA har ingen store bakkestyrker som kan settes inn overfor Russland og det har heller ikke de europeiske Nato-landene.

Det eneste fornuftige er å søke vennskap, avspenning og samarbeid med Russland. Men vi er så forgiftet av anti-russisk propaganda at vi ikke klarer å se en tomme gjennom den giftige politiske grauten. Så nå kommer en ny runde med opprustning over hele Nato-området for å møte «trusselen fra Russland». Rustningsindustrien jubler og befolkningen betaler, slik det alltid har vært.

Knut Lindtner
Redaktør

Zelensky stiller med urealistiske «fredsformular» i Davos.

Zelenskys plan går ut på full russisk tilbaketrekning, at Russland gir opp Krim og at Russland skal betale for reparasjoner i Ukraina.

Av Dave DeCamp.

I en tale på World Economic Forum I Davos i Sveits, gjentok den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky sin motstand mot en våpenhvile med Russland.

I stedet framførte han sitt «Fredsformular», som består av flere urealistiske krav for å få slutt på krigen.

Zelenskys plan består av full russisk tilbaketrekking fra områder de har tatt etter februar 2022, at Russland gir opp Krim, at det settes opp et krigstribunal, og at Russland skal betale for reparasjoner i Ukraina. Kiev har ikke noe å bidra med i hans fredsplan siden deres motoffensiv mislyktes. Ukrainske styrker fokuserer nå kun på forsvar samtidig som de står overfor mannskapsmangel.

Til tross for realitetene på bakken har Zelenskys «Fredsformular» fått støtte fra USA og andre vestlige land.

«Det var et høyst representativt møte av nasjonale sikkerhetsrådgivere som støttet gjennomføringen av Fredsformularet. Mer enn 80 land og internasjonale institusjoner var representert», sa Zelensky i Davos.

Viola Amherd

Den sveitsiske presidenten Viola Amherd sa at hun hadde tillatt Zelensky å komme til Sveits for å holde et «fredstoppmøte» for å få slutt på krigen i Ukraina. Men Russland var ikke invitert, og dette «toppmøtet» er kun for å få flere land til å støtte Zelenskys urealistiske mål.

«Jeg har hatt produktive samtaler med presidenten i Sveits. Vi har diskutert muligheten for å få til et toppmøte blant lederne som nå er i Sveits, et første toppmøte – et Global Peace Summit. I dag har vårt team allerede begynt arbeidet med å organisere et slikt toppmøte», sa Zelensky.

Å diskutere ideen om å fryse situasjonen slik den er i dag er Zelensky mot. Han er imot det fordi «Putin er et rovdyr som ikke er tilfreds med frosne produkter».

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Ukrainske menn som våger seg ut på gata og blir kidnappet og sendt i kjøttkverna, de er «frosne produkter» av Zelenskys stormannsgalskap. Og i mens etterforskes førstedame Olenas veldedige salg av foreldreløse barn til rike pedofile, ifølge dcweekly.org

  Svar
 • Einar Davidsen
  21 januar 2024 11:08

  Det er vanskelig, eller la oss heller si umulig, å ta Zelensky på alvor når han uttaler seg. Ukraina hadde sjansen til å avslutte krigen, men landet valgte å lytte til USA/UK og fortsatte i stedet krigen som de var nødt til å tape. Russland var vår allierte under Andre verdenskrig. Kan noen forklare meg hvordan de ble vår fiende? Hvordan kan vi forklare folk at Russland ikke er vår fiende, men vår venn?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  21 januar 2024 11:43

  Fantastisk god innleiing frå Lindtner. Takk!

  Dersom det no viser seg at Nato har godkjent droneåtak mot russiske oljelager frå Baltikum, ligg alt til rette for endå ei utviding av krigen.

  Svar
 • Klovnprins Ze har over lang tid pudret nesen sin med Colombiansk pulver så til den milde grad har gått fra forstanden. En mann som i sin forvirrede tilstand blir tatt alvorlig i vestlige eliter har neppe noen fremtid. Han får være glad hvis han kan evakuere til noen av hans prakt eiendommer.

  Svar
  • Stormannsgal forvirring preger vestlige ledere: skuespiller «Biden» er tross kronisk forvirring og tretthet stadig like krigslysten, skuespiller Zelensky er kronisk høy på kokain og blir bare verre og verre, Stoltenberg er så høy på seg selv at det alene holder, Tusk fengsler politisk opposisjon, forbyr enhver «putinisme» og gjør polske gutter klare til krig, Schwab og Harari trenger en dyktig eksorsist, etc..
   Krigshissing har pågått lenge, og helst med Europa som slagmark og kanonføde ifølge sånne som John McCain og Mike Pence.
   Selvdestruktive NATOland vet utmerket godt at nordstream-sabotasjen var en høyst straffbar innside-jobb i US’ regi, men stiller seg logrende til disposisjon for den provoserende øvelsen «steadfast defender» som vil foregå helt til mai. «Standhafftig angriper» er en mer passende tittel. Guri og Jens’ skrekkpropaganda er at Putin kommer for å ta oss. Helt uprovosert.

   Svar
   • «Selvdestruktive NATO land» er nok ikke så egentlig selvdestruktive som det ser ut til. Jeg tror det er økonomien de egentlig vil ødelegge ved å pense den over på krigsøkonomi, rett og slett fordi den allerede er destruert av de vestlige statenes pengepolitikk, skapt og ledet av den amerikanske sentralbanken Federal Reserve med dens fiat pengesystem. Hvis økonomien i grunnen allerede er ødelagt er jo, i og med at økonomi er alt som er, landet som huser økonomien allerede ødelagt. Det er bare ikke ennå helt manifestert. Disse legaliserte gangsterne har skapt en boom økonomi som selvfølgelig må lede til bust, basert på at verdiene er skapt av verdier som bare er stipulerte og ikke underbygde av annet enn oppskrudd tro. Det er «Boom and Bust» igjen og igjen gjentatt og de er blitt usannsynlig søkk rike på det. Ta gjerne tid til å se dokumentaren «The Money Masters» som nå er en del år gammel, men like god. Nå vil de bare gi skylden til Putin.

 • Det virker å være galskap, men er det neppe. Galskapen skjuler noe og kan dette være at man ønsker å ødelegge det vestlige, USA baserte vekslingssystemet på en slik måte at vestlige politikere og Russland får skylden for kollapsen av et vekslingssystem som for mange år siden allerede spilte ut sine siste kort? Legg merke til at den første linken er fra 2013.
  https://ritholtz.com/2013/04/top-economic-advisers-forecast-war-and-unrest/

  80% av spurte økonomer forutser større usikkerhet i 2024: https://www.businessinsider.com/world-economy-geopolitics-war-in-ukraine-russia-israel-gaza-volatility-2024-1?op=1&r=US&IR=T

  Bloomberg med flere melder at inflasjon og krig sprer sivil uro, men inflasjon er en type skatt (jfr. senator Ron Paul i diskusjon vs. sentralbanksjefen Ben Bernanke) og hvem andre enn statsmaktene med makt til å skattlegge er det som kan gå til krig? Det er dem, selvfølgelig. De inndrar pengene. Inflasjonen, krigen og den sivile uroen er en konsekvens av sentralbankenes og dermed statenes økonomiske politikk. De vil bare like selvfølgelig gi skylden til Putin og jage ham ut i ørkenen i stedet for seg selv.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Scott Ritter:

Hvordan USA villeder verdenssamfunnet om sin krig mot Jemen.

Forrige innlegg

Sannheten er ødeleggende for politikere og medier.

Ny studie som viste omfanget av vaksinedødsfall ble fjernet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.