POSTED IN Krig-fred

Zelensky lyger om ukrainske tapstall

Det er et blodbad nå på den ukrainsk-russiske frontlinjen

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er en makaber krangel om hvor mange soldater som er drept i krigen, men jeg er tilbøyelig til å stole mer på de russiske tallene enn de ukrainske. Ukraina har behov for å fremstå som sterkere enn de er for å få mere våpen fra Nato og underdriver derfor egne problemer for å gi inntrykk av at det går bra.

Men det foreligger nå videoer, tall og uttalelser som forteller den motsatt historien. Gjennomsnittsalderen i de væpnete styrkene i Ukraina er nå rundt 40 år. Videoer viser hvordan det militære i Ukraina nå kidnapper mennesker i riktig alder for å fylle tapene på slagmarken. Og forslagene i Ukraina om ny mobilisering av 500 000 nye til krigen forteller også sitt.

Den russiske forsvarsministeren Shoigu. Russland har liten grunn til å lyge om de ukrainske tapene, men de oppgir heller ikke egne tap

Det har sannsynligvis vært et blodbad ved fronten uten like og til ingen nytte. Russland driver utmattingskrig, en krigføring de kan til fingerspissene og som alltid har hjulpet dem. De har latt ukrainske tropper starte en sommeroffensiv mot overlegne og godt forberedt russiske styrker (sommeren 2023) med fryktelige tap for Ukraina. Gradvis har de øket trykket langs frontlinjen ikke minst med droner, missiler og flybombing. Det er grunnen til de økende ukrainske tapene.

Nå øker fortsatt presset og den ukrainske fronten er i ferd med å sprekke, men med økende ukrainske tap. I denne situasjonen er det Zelensky avgir så meningsløse uttaleser som vi kan se i innlegget under. Det å for å sikre nye penger og maskiner til krigen som enhver nøktern person kan se er tapt. Men fredsforhandlinger for å redde stumpene kommer ikke på tale. USA har et valg og det er dårlig nytt for Bidens sjanser hvis de får nok et militært nederlag i Ukraina etter Afghanistan.

Blodbadet skal altså fortsette til tross for at utfallet er gitt. Det er vanskelig å se på dette som annet enn ikke bare uansvarlig, men kriminell virksomhet overfor befolkningen i Ukraina.

Knut Lindtner
Redaktør

Kiev har mistet mer enn 80 000 soldater siden januar – sier det russiske Forsvarsdepartementet.

I overkant av 1200 tanks og andre pansrede kjøretøy har også blitt ødelagt, anslår Sergej Shoigu.

De ukrainske styrkene har mistet mer enn 80 000 soldater siden begynnelsen av dette året, sa den russiske forsvarsministeren Sergej Shoigu på tirsdag. Han legger til at de russiske militæret fortsetter å redusere «fiendens kamp-potensiale».

Mer enn 14 000 enheter av Ukrainas militære utstyr har også blitt ødelagt av de russiske styrkene siden januar. Det inkluderer 1200 tanks og andre pansrede kjøretøyer. I den samme perioden har Moskva frigjort omtrent 402 kvadratkilometer til nytt territorium for Russland. Dette fortalte Shoigu på en konferanse med landets militære ledere.

Til tross for Kievs mangel på suksess på slagmarken, prøver de ukrainske lederne «fortsatt å overbevise de vestlige sponsorene om sin evne til å motstå den russiske hæren», sa han. For å kunne gjøre dette har Kiev tydd til terrorisme og langdistanse rakett-angrep på russisk territorium, rettet mot  den sivile befolkningen, legger forsvarsministeren til. 

«Våre væpnede styrker reagerer hardt mot slike forbrytelser utført av ukrainske militante», sier forsvarsministeren. Bare i mars alene har det russiske militæret gjennomført 190 gruppeangrep og to massive overfall mot Ukraina. De har brukt presisjonsvåpen og ubemannede luftfartøyer , rettet mot landet militære og landets energi-infrastruktur, la han til.

Sist måned rapporterte den russiske forsvarsministeren at det ukrainske militæret har tapt totalt 440 000 personell siden utbruddet av konflikten i februar 2022. Det inkluderer 166 000 i løpet av den mislykkede motoffensiven sist sommer. Men den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky påsto i februar at kun 31 000 av hans soldater hadde blitt drept siden begynnelsen av konflikten. 

Han sier ikke noe om hvor mange som har blitt såret, eller hvor mange som det ikke kan gjøres rede for. Samtidig har de ukrainske militære kommandantene gjentatte ganger klaget over betydelig mangel på mannskap. De ber Kiev finne nye måter  å fylle opp de kjempende styrkene. Dette inkluderer at de ber Ukrainas vestlige støttespillere sende tilbake ukrainske menn som skjuler seg i utlandet, og de ber også om en lavere aldersterskel for at borgere kan bli rekruttert til militærtjeneste.

Moskva har gjentatte ganger beskrevet Ukraina-konflikten som en proxy-krig som blir ført mot Russland av USA og deres allierte. De har beskyldt Vesten for å bruke ukrainere som «kanonføde» i jakten på egen interesse. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/russia/595275-ukraine-losses-troops-shoigu

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Arno Mong Daastøl
  6 april 2024 8:30

  Dette er bare starten på hva den angloamerikanske geopolitiske gjengen ønsker seg. Slavere mot slavere. Kakepynten ville være å få Tyskland og Frankrike inn i baksten, og så avslutte med et angrep på Kina. Og hvorfor ikke Japan også.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   6 april 2024 9:44

   Den anglo-amerikanske gjengen får full ryggdekning av den norske. Noreg doblar no krigs-løyvingane. Det vert mykje krig for 1 600 milliardar ++ på 12 år. (Langtidsplan for angrep)

   Stoltenberg-læra har fått fullt gjennomslag i storting og NRK: Di meir våpen, di meir fred.

   Stoltenberg har mange læresveinar: Hamas, Israel, Kiev, Russland, Kina, Nord-Korea, Sør-Korea, Finland, Danmark, Sverige, …

   Alternativ:

   1 Legg ned våpen-industrien. Produser noko nyttig: kvalitets-syklar, verkty, gode bustader for vanlege folk.
   2 Nato må be Russland og Ukraina om orsaking for vestleg innblanding i Ukraina, for å få i gang fredstingingar.
   3 Legg ned Nato i ordna former før det går i oppløysing.

   Svar
 • Arno Mong Daastøl
  6 april 2024 8:39

  Jeg tipper sør-Asia kan bli en joker i spillet. Men, vi glemmer alle sør-Amerika….

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 april 2024 14:02

  Presidenten i Latvia vil øydeleggja Russland:

  https://responsiblestatecraft.org/latvia-russia/

  Slikt vert aldri formidla av NRK. Eg fann lenkja på Steigan i dag. Artikkelen der var ein kondolanse til Nato, skriven av ein fornuftig amerikanar.

  Det er uhyggjelege folk og land Noreg rottar seg saman med for tida. England, Latvia, Finland, Litauen, …

  Det norske kongehuset hyser for tida to stk. firestjerners Nato-generalar og ei vernepliktig krigsdame. Legg det ned.

  Svar
 • Tor Larsen
  6 april 2024 20:14

  Robert Kennedy sier i denne talen at det militær-industrielle komplekset er det som driver ønsket om nye NATO medlemmer fordi de da må standardisere sitt utstyr etter NATO -og kjøpe det av industrialistene. I mars 2022 gav USA 113 billioner dollar «til Ukraina». Siden er omtrent det samme lagt til, men de virkelig store pengene vil bli gitt etter krigen -for å bygge opp det ødelagte. Men pengene går ikke egentlig til Ukraina. Pengene går til amerikanske industrialister. Det er verdenshistoriens største pengevasking som pågår og gjett hvem som eier alle disse konsernene som profiterer på krig? Jo nettopp, det er verdens største investeringsselskap og det heter BlackRock.

  Når våpnene ender i Ukraina så regnes den amerikanske statens bidrag ikke som gave, men som lån sier Robert Kennedy. De lånene kan aldri tilbakebetales av Ukrainas overskudd, så de kalles for lån for å kunne innføre lånevilkår, noe som medfører et ekstremt tilbakebetalingsregime. Ukraina kommer alltid til å forbli fattig. Den ukrainske regjeringen må legge alle sine tilganger ut for salg til multinasjonale selskaper, inkludert Europas og Ukrainas største enkelttilgang, nemlig Ukrainas jordbruksland. Det er Europas rikeste jord og det er Europas brødkurv. Den som kontrollerer maten kontrollerer folket -og kontrolløren heter BlackRock. Selskapet eier allerede 30% av Ukrainas jord.

  I desember 2022 gav president Biden ut kontrakten for å gjenoppbygge Ukraina -til BlackRock. De gjør alt dette rett foran øynene våre sier Robert Kennedy, og de bryr seg ikke engang lenger om å skjule det. For de vet at de vil komme seg unna med byttet fordi de bruker en av verdens eldste strategier. Den består i å holde oss i krig og evig konflikt mot hverandre. De sørger for at Republikanere og Demokrater hater hverandre, de holder oppe rasekonflikter mellom svarte og hvite og de importerer mengder av muslimer inn i tradisjonelt kristne områder for å holde konfliktene i gang. https://twitter.com/RobertKennedyJr/status/1756561127557718286

  Opplegget som Robert Kennedy skisserer er identisk med det beryktede Bankers Manifesto of 1892. Glemte jeg forresten å nevne at Larry Fink også er khazarjøde eller er det overflødig?

  Svar
 • Arno Mong Daastøl
  7 april 2024 4:35

  Bare lekkert. Jeg undrer på hvorfor slike kommentarer IKkE finnes på document….

  Svar
 • Det er folk som følger på sosiale medier tapstall av ukrainske soldater. Ukrainerne er ikke i nærheten av de tapstall som nazi regimet i Kreml påstår.

  Russerne ofrer sine soldater ved fronten i motsetning til ukrainerne som ikke kan ofre sine tropper.

  Ukraina besluttet nylig å senke mobiliseringsalderen fra 27 til 25 år.

  De har en høy snittalder på hæren sin fordi de har prioritert å mobilisere voksne menn.
  Ingen av mine mannlige venner som alle er i stridsdyktig alder mellom 18-60 år er innkalt til militærtjeneste foreløpig.

  Det er vesten som må få opp våpenleveransene og gi Ukraina langdistanse raketter slik at de kan nå mål langt inne i Russland. Russiske ammunisjonslagre, flyplasser og oljeinstallasjoner må ødelegges. I tillegg må broen over Kersj stredet ødelegges for alltid.

  Dokumenterte russisk utstyr som er ødelagt og dokumentert via bilder.

  https://ukr.warspotting.net/russia/

  https://apnews.com/article/russia-ukraine-war-yukov-attrition-body-collector-43bfc0848fdaa9b36d63abfa8c24f885

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det har vært langt varmere i nærmeste fortid:

Svalbard var nesten isfritt.

Forrige innlegg

Stoltenberg bekrefter:

NATO-missiler ble brukt i angrepet på Russlands Svartehavsflåte

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.