POSTED IN Krig-fred, Russland

Zelensky frakoblet virkeligheten?

«Vi vil ta Krim tilbake!»

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det som er skremmende med uttalelsene til Zelensky og USAs utenriksminister Blinken er ikke at de lover evig krig mot Russland, men det er hvor frakoblet disse uttalelsene er realitetene i dagens verden. Et hvert oppegående menneske som har fulgt med de siste 8 årene vet at Krim historisk har vært en del av av Russland og at mellom 60 og 70% av befolkningen er russisktalende. De fleste vet at folkeavstemning og meningsmålinger på Krim viser et massivt flertall for å forbli tilknyttet Russland.

Ethvert oppegående menneske vet at Russland er en kjernefysisk stormakt. Begge forhold tilsier at ingen kan ta «tilbake» Krim. Det vil være imot befolkningen på halvøyas vilje og vil møte massiv motstand fra atom-makten Russland.

Denne typen retorikk kan ikke ha noen annen hensikt enn å opprettholde spenningen internasjonalt. Ukraina er i ferd med å tape krigen, uansett hva våre og ag andre vestlige medier forteller, men USAs og Ukrainas ledere fortsetter altså med dagdrømming om en krig uten ende. Jeg tror ikke at de sjøl tror på det de sier, men at de sier dette forteller om en desperasjon som er farlig. For USA er også en atommakt.

Knut Lindtner
Redaktør

På Krim-toppmøtet lovet Zelensky igjen at Ukraina vil ta tilbake halvøya

white concrete post near sea during daytime
Gammel-greske ruiner på Krim.

Blinken sa til det virtuelle toppmøtet at det ‘internasjonale samfunnet’ burde presse Russland til det forlater Krim

av Dave DeCamp 

Ukrainas president Volodymyr Zelensky gjentok tirsdag sitt mål om å ta tilbake Krim fra Russland, og sa at Ukraina vil gjøre det med alle nødvendige midler. Zelensky kom med kommentarene under et toppmøte på Krim hvor det deltok rundt 60 nasjoner.

«Jeg vet at Krim støtter Ukraina og venter på at vi skal komme tilbake. Jeg vil at dere alle skal vite at vi kommer tilbake. Vi må vinne kampen mot russisk aggresjon. Derfor må vi frigjøre Krim fra okkupasjon, sa Zelensky. «Det begynte med Krim, det vil ende med Krim.»

Zelensky insisterer fortsatt på at Ukraina vil ta tilbake alt territoriet Russland har erobret siden det invaderte 24. februar, samt Krim, som Russland har kontrollert siden 2014. Men å erobre territoriene ville kreve en massiv militær operasjon, og Ukraina har ennå ikke satt i gang noen form for vellykket motoffensiv.

De siste ukene har det vært flere eksplosjoner inne på Krim ved russiske militæranlegg. Offisielt har Kiev ikke tatt æren, men ukrainske tjenestemenn har antydet deres engasjement, og medierapporter tilskriver noen hendelser til Ukrainas spesialstyrker. En amerikansk tjenestemann sa til Politico forrige uke at Washington støtter Ukrainas angrep på Krim.

Utenriksminister Antony Blinken talte tirsdagens toppmøte og sa at det «internasjonale samfunnet» burde legge press på Russlands president Vladimir Putin inntil alle russiske tropper forlater halvøya. «Krim er Ukraina. Det var vår posisjon i 2014, og den forblir i 2022, sa han.

Mens Zelensky og USA fremstiller Russlands kontroll over Krim som en «okkupasjon», stemte befolkningen på halvøya overveldende i 2014 for å slutte seg til den russiske føderasjonen. USA har fordømt folkeavstemningen som falsk, men det har blitt holdt mange meningsmålinger etter 2014 som viser at befolkningen på Krim er glade for at de sluttet seg til Russland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • «Ukrainas president Volodymyr Zelensky gjentok tirsdag sitt mål om å ta tilbake Krim fra Russland, og sa at Ukraina vil gjøre det med alle nødvendige midler. »

  Dvs. USA vil ( prøve å) gjøre det med alle nødvendige midler.

  ‘Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, – men amerikanerne. Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim. Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

  ‘ USA, sammen med NATO, har utvidet sitt aktivitetsområde helt fram til Russlands grense. Vesten har vellykket omringet Russland. USA og Vesten fortsetter innsatsen for å inkludere Ukraina og Georgia i sitt imperium. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/18/ikke-snakk-om-usas-nedgang-snakk-heller-om-hvordan-vi-kan-frigjore-oss/

  Og hvis vi henter fram alle løgnene før ødeleggelsen av Irak, Syria og Libya, kan vi vente oss nesten hva som helst fra bakmennene i USA, og fra Nato og lakeien Stoltenberg. – Og ‘norsk’ media.

  Svar
 • Krigen i Ukraina har egentlig ikke noe med Ukraina å gjøre, bortsett fra at den foregår i Ukraina. Krigen i Ukraina er en krig mellom Russland og USA/NATO, og hensikten med krigen fra vestlig side er å utmatte Russland.

  Svar
 • «Krigen» i Ukraina kan kun ende i et av to: Fullstendig nederlag for USA/NAZO, eller i WW3 med A-våpen, hvorav det burde fremgå klart for de fleste, INGEN vinner.
  Mens WEF/FN/WHO/Usrael/NAZO skrur til tommeskruen for «vanlige» folk over hele verden, danser Zlinko, Trudeau og Macron på sine røde stilletthæler mens de synger: «I’m a WEF-bomb, I can leave my hat on, ’cause i’m already gone». (fritt etter Tom Jones)

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  25 august 2022 15:19

  Zelenskyj er ikkje åleine om å vera fråkopla røyndomen. Dagens Jens Stoltenberg lyder slik (frå Utøy-talen tidleg i august):

  «Nå har vi ikke sett en større brutalitet siden 2. verdenskrig.»

  Blank lygn, som vanleg. AUFarar som applauderer, må ha uvanleg avgrensa kunnskapar i historie.

  Svar
  • Ja, T.F.
   Det virker mer & mer som om både Ap og Auf er en sekt. ( En sekt som har brudt norsk grunnlov flere ganger siden 1945, riktignok. Det er det ikke mange sekter som har greid. )
   Det er ikke meningen at sektmedlemmer skal stille spørsmål.
   Om Putin/Russland hadde vært like rå/grusom som Stoltenberg og Hillary og bombet Ukraina, boliger og tettstede, fra 10 000 fot på udefinerte mål, kun for å knuse; så hadde Ukrainakrigen vært over på noen uker. Kanskje like mange døde som i Libya. Men hva betyr det? ( f.eks. for norsk media.)

   Stoltenberg/Ap ødela jo også et enormt vanningsanlegg i Libya tiltenkt hele nord-Afrika. – Og stjal alt gullet som var hentet tilbake til Libya som var tiltenkt å gi det afrikanske kontinentet en rettferdig valuta fravristet Fed.
   – Og tok kontroll over enorme oljekilder i landet som hadde gjort Libya , ved hjelp av Gadaffi, til den beste staten/nasjonen på det afrikanske kontinnentet, for innbyggerne. Nå ødelagt. Og statslederen drept av Nato/Stoltenberg.
   Er det for å skjule dette overgrepet Nato nå har beordret Ukraina til å ødelegge atomkraftverket I Ukraina?
   Stoltenberg må dømmes og stenges inne, akkurat som smågutten ABB.
   Medlemmene i Ap må bli utsatt for det samme som medlemmene av det lovlige partiet NS ble utsatt for av sin konkurrent Ap i 1945. Med ny lov med tilbakevirkende kraft, :
   Alle medlemmer, og familier, mistet oppsparte midler, pensjon, stemmerett, og ble utestengt fra alle offentlige stillinger i 10 år.

   SÅ, når denne sekten er fjernet, kan vi begynne å bygge landet.
   – Med innbyggernes egen vannkraftenergi. 😉
   Norge! Hva har skjedd med Norge?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Oberstløytnant Douglas MacGregor:

Krigen i Ukraina må avsluttes nå før landet ikke lenger kan repareres.

Forrige innlegg

Et tabu er brutt:

Kina sier at USAs regjering stod bak angrepet den 11. september 2001.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.