POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Zelensky avviser russisk forhandlingsforslag.

Vil kjempe til hele landet er frigjort.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette er åpenbart en mann som handler på vegne av USA/UK og Nato. I stedet for å forhandle frem en fredsavtale med Russland slik de var i ferd med i mars, fortsetter han retorikken om mere krig. Det er dette USA ønsker. De har ikke lagt skjul på at deres målsetting er å svekke Russland bl.a. gjennom en slik krig.

En rekke militære eksperter har tidlig advart om at Ukraina vil tape denne krigen og utviklingen på slagmarken viser også dette. Det som har vært russiske taktiske omdisponeringer og håpløse motangrep fra Ukraina sider for å styrke kampmoralen er blir fremstilt som viktige seire i vestlige medier og for befolkningen i landet.

Det har vært fryktelig mange drepte ukrainere i denne krigen fordi Russland bruker artilleri og missiler til å knuse de sterkt befestede ukrainske styrkene i øst hvor deres beste soldater er.

Russland fremsatte nettopp et nytt tilbud om forhandling for en fredsavtale. Som altså avvises blankt. Landet risikerer å stå vingeklippet tilbake med tap av Svartehavskysten og de viktigste industriområdene i øst. Jo mere de taper på slagmarken desto hardere blir de russiske kravene.

Det er ikke heroisk med ryggen mot veggen å avvise et forslag om samtaler for å redde stumpene. Det er dumt og i dette tilfellet kriminelt. Og enda flere vil dø på slagmarken. Men sannsynligvis bestemmer han ikke lenger hva de skal gjøre, det er det noen andre på den andre siden av Atlanterhavet som gjør.

Knut Lindtner
Redaktør

Zelensky avviser enhver våpenhvile med Russland.

Den ukrainske lederen sier at Russland bare vil bruke en slik pause til å hvile ut og forberede en ny offensiv.

Av Kyle Anzalone

Volodymyr Zelensky

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky kommer med advarsler om at Russland vil dra nytte av enhver våpenhvile for å kunne gi sine tropper hvile og utstyre på nytt sine militære. Han påstår at en pause i lampene bare vil forlenge krigen.

I et intervju med Wall Street Journal sier Zelensky: «Å fryse konflikten med Russland betyr at man gir russerne en pause til å hvile ut.

De vil ikke bruke en slik pause til å endre sin geopolitikk eller å gi avkall på sine krav overfor de tidligere Sovjet-republikkene».

Zelensky spår at en våpenhvile kan komme til å vare noen få år, men så vil Moskva gjenoppta offensiven.

Russland «vil hvile ut i to – tre år- Så vil de innta et par regioner til og si: Frys konflikten. Og slik vil de fortsette om og om igjen. Ett hundre prosent», sa han.

Denne uttalelsen kommer Zelensky med etter at Russland sakte men sikkert har inntatt et femte av Ukrainas områder.

USA og deres allierte sender stadig med avanserte våpen, for milliarder, til Kiev. 

Men ikke en gang de langdistanse-rakettene de har fått har hjulpet ukrainske styrker til å ta tilbake noen områder russerne har inntatt.

woman in black jacket wearing yellow knit cap
Ønsketenkning er en virksomhet som smører sjelen, men svekker realitetsansen.

Zelensky tror hans styrker vil snu utviklingen og drive de russiske styrkene ut av Ukraina.

Han sier: «Det ukrainske samfunnet tror at alle områdene må frigjøres først. så kan vi forhandle om hva vi skal gjøre og hvordan vi skal leve i landet vårt etter det.

Vårt folk er overbeviste om at vi kan gjøre det. og jo fortere det skjer, jo færre må dø».

Den russiske presidenten Vladimir Putin sa i forrige uke at Ukraina kom med et brukbart forslag i mars, men at Kiev brøt samtalene i april.

Storbritannias statsminister Boris Johnson møtte Zelensky i Ukraina kort tid før forhandlingene tok slutt.

Ukrainske Pravda rapporterte at Johnson frarådet Zelensky å inngå en avtale med Moskva.

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov kunngjorde forrige uke at Kreml planlegger å innta mer av Ukrainas områder, etter hvert som Vesten overfører stadig mer våpen dit.

«Nå ser geografien annerledes ut. Det gjelder ikke bare DPR (Donetsk) og LPR (Luhansk), det gjelder også Kherson og Zaporizhzhia-regionene og en rekke andre områder», sa den russiske utenriksministeren.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Linker i originalartikkelen

Forsidebilde: Dariusz Klimczak, Hippohome, 2021

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Tor Larsen
  25 juli 2022 20:42

  Boris Johnson sa for mindre enn en måned siden at det må ikke bli fred nå,, for det vil destabilisere hele verdenen. Han utdypet ikke, men mente han at det ville ha svekket Vesten og gitt Russland en posisjon landet ikke skal ha?

  Svar
  • Vedrørende Boris Johnson: Har han i det hele tatt vært edru det siste året?

   Har en mistanke om at Boris inntar Gin og Tonic til frokost, noen halvlitere til lunsj rødvin til middagen, og en halv flaske whisky for å få sove til kvelden. Det vil i så fall kunne forklare Boris sin mildt sagt sprikende oppførsel og uttalelser.

   Svar
 • Ja, T.L. : «..men mente han at det ville ha svekket Vesten og gitt Russland en posisjon landet ikke skal ha?»
  Som de som arbeider for En verden, En leder, – og En valuta, ikke ville tillate Russland å ha.
  Som Libya/Gadaffi heller ikke ble tillat å utfordre Fed sin kontroll over det afrikanske kontinentet.

  Russland burde ikke startet denne krigen før alle andre muligheter var prøvd.
  Men jo mer jeg får innblikk i Ukrainsk politikk/politikere og USA/vesten sitt farlige idioti, jo mer skjønner jeg at nok måtte være nok for Russland. Man kan ikke ha slike rabiate tullinger , med atomvåpen og biovåpen, på dørstokken. – Som så tydlig har forberedt sin politikk lenge. Noen VILLE/VIL ha krig.

  Svar
  • Verdens befolkning skal läre seg en gang for alle at en privatisert verdensorden aldri igjen skal få herje,det var det kanskje Boris mente.
   Det er nå for alle å se,hva disse egennyttige profittelskende bandittene har stelt i stand med.
   Det er mange som er med på å bringe ned den dype staten og ikke alle er de vi tror de er.
   Ellers er det visst sånn at Zelenskys utrenskninger handler om at russerne lurte ukrainerne.
   En russisk jagerflyger hadde gått med på å fly et jagerfly inn til Ukrainsk område mot en god slump penger.For å få til dette måtte han få en flyrute som var sikker.Ukrainerne betalte pengebelöpet og ga fra seg verdifull informasjon om hvor piloten skulle fly for å unngå å bli skutt ned.
   På hjemmebane lärer vi hver dag om hva privatisering har for fölger.Når private eierinteresser tömmer landet for alt folk har bygd opp.Når private banker styrer politikken som har undergravd absolutt alt som skulle värt folkets goder.Vi er ikke herrer i eget hus og nå må vi läre på den harde måten ,ja for vi har alle värt egoister og slukt krok og sökke gitt oss av eierinteressene som aldri har hatt folket i tankene.

   Svar
 • Siden ingen synes å interessere seg for min kommentar vil jeg spörre.
  Om det sovende folket hadde värt våkent,hadde de godtatt privatiseringen av kraft,energi og olje ?.
  Om det sovende folket hadde värt våkent,hadde de godtatt å bli EÖS medlemmer ?.Eu er jo ingenting annet enn globalisme hvor sjölråderett er fratatt os.
  Om det sovende folket hadde värt våkent,ville de godtatt at private banker styrer politikken,ville de godtatt at private banker skaper penger ut av luft ?.
  Om det sovende folket hadde värt våkent,ville de godtatt at mediene er eierstyrt ?.
  Om det sovende folket hadde värt våkent,ville de godtatt ett FN som drives av WEF og Bill Gates ?.
  Ja disse spörsmålene er bare en liten del av det som folket nå sakte men sikkert blir tvunget til å tenke gjennom,de blir tvunget til å våkne opp,til å tenke selv.
  Coronasvindelen,Ukrainahistorien,mangel på ström og mat.
  Vi vil ikke lenger godta politikernes og medienes forklaringer,lögnene vil avslöres,det er det dette dreier seg om,å vekke folk,få de til å tenke,dra sine egne slutninger.
  Vi kommer alltid til å ha ulike meninger og bra er det,men vi kan aldri godta at noen ganske få skal få berike seg på bekostning av de mange,.
  Disse få og deres våpendragere representerer ondskap av verste sort og vi kan ikke/skal ikke lenger godta deres makt,makt vi har gitt de mens vi sov.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Derfor blir det som skjer snudd på hodet.

Vestlige medier videreformidler ukritisk Ukrainas propaganda.

Forrige innlegg

Journalistisk frihet?

Storkapitalen eier alle de store mediene og de bestemmer innhold og retning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.