POSTED IN Sensur, Ytringsfrihet

YouTube sensurerer de som mener noe de ikke liker.

Senator Rand Paul blokkert i en uke for feile meninger.

0
Print Friendly, PDF & Email

YouTube fjerner for andre gang Rand Pauls video. De sparker han ut i en uke.

«Nå forbyr de alle mine taler, inkludert talen jeg holdt i Senatet».

Av Emily Brooks.

Senator Rand Paul raser etter at YouTube for andre gang sensurerte vekk en av hans videoer. Årsaken skal være at han bryter samfunnets retningslinjer om Covid-19. Og de har suspendert han fra å legge ut flere videoer i en uke.

«Nå forbyr de alle mine taler, inkludert talen jeg holdt i Senatet, en tale som beskytter grunnloven», fortalte denne republikanske senatoren til reportere på tirsdag.

«YouTube tror de er smarte nok og gudfryktige nok så de kan overse min tale, selv om talen er beskyttet av grunnloven».

Randal «Rand» Paul er en amerikansk øyelege og politiker. Han har siden 2010 sittet i USAs senat, innvalgt fra delstaten Kentucky. Paul representerer republikanerne. Han var presidentkandidat til presidentvalget i USA 2016. Rand Paul er sønn av kongressmann og partikollega Ron Paul. Wikipedia

Forrige uke fjernet YouTube en video med et intervju som den republikanske senatoren gjorde med Newsmax. Der diskuterte Paul sin mistanke rundt opprinnelsen av koronaviruset, sin feide med Anthony Fauci rundt funnene til den opprinnelige forskningen i et laboratorium i kinesiske Wuhan og at opplysningene kom fra USA.

Og han argumenterte med at de fleste ansiktsmaskene ikke hjelper mot å spre viruset.

Paul, som er øyelege, gjorde så et opptak. Og den 3. august gjorde han nok et opptak, nok en video, der han går løs på YouTube for å fjerne den første videoen hans og i stedet reklamerte han for konkurrenten Rumble.

Han forsvarer sitt syn på ansiktsmasker. «Noen sier tøymasker virker – noe de ikke gjør. Faktisk kan man risikere livet. Allikevel er det noen som velger kun å å bruke tøymasker mot Covid. Dette er ikke bare dårlige råd, men faktisk en mulig dødelig desinformasjon», sier Paul på videoen.

YouTube svarte med å fjerne den videoen også. De sier den bryter med YouTubes samfunnsmessige retningslinjer. 

Denne saken dreier seg egentlig om sensur.

På tirsdag sa Pauls kontor at selskapet nå har innført en ukes forbud mot å publisere flere av hans videoer. YouTube har ikke svart på henvendelsen om kommentarer.

Dette er ikke første gang Paul har opplevd sensur fra YouTube. I 2019 fjernet de en video senatoren hadde lagt ut der han i Senatet nevnte navnet på en påstått varsler som bekymret seg over tidligere president Trumps samtale med den ukrainske presidenten, og som førte til den første riksrettstiltalen mot Trump.

Paul innrømmer at YouTube, som et privat selskap, har rett til å forby hvem de vil. Men han sier at YouTube oppfører seg som «en gren av regjeringen uten noen slags konsekvenser eller mulighet til å slå tilbake».

«De er i realiteten anti-fritale, anti-progressiv overfor forskning. De står for skepsis og argumentasjon som setter spørsmål ved sannheten»,  sier Paul.

«YouTube og Google har blitt en enhet så enorm at man kan tro at det er de som formidler sannheten».

Han anbefaler å bruke alternativer til YouTube, som for eksempel Rumble. «Mitt håp er at med konkurranse kan vi få bevist at deres framgangsmåte er feil», sier Paul.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Joshua J. Cotten

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Føre var-prinsippet.

Gir regjeringen fullmakter den aldri ellers ville fått.

Forrige innlegg

Erik Solheim:

Klimatiltaka skal trengje vekk fossil energi og setje andre drivkrefter i staden. Er det gjennomførleg? Er det forsvarleg?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.