POSTED IN Historie, Ukraina

X-presidenten i Tsjekkia:

Ukrainakrigen startet da Nato i 2008 vedtok å støtte medlemskap for Georgia og Ukraina.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er blitt slik at bare folk som ikke lenger har sine karrierer og jobber å ta vare på kan tillate seg å fortelle det de egentlig mener. Slik er det i Norge og slik er det eller mange steder i verden. Ukorrekte meninger straffes med tiltak (aldri som offisiell politikk) som sørger for at karrieren ender i en blindvei.

Resultatet er det vi ser hele tiden rundt oss. Det sitter nikkere og folk med utrolige evner til å tilpasse meningene sine til de krav som stilles rundt om i en rekke ledende stillinger: I politikken, i mediene, i administrasjonen og offentlige ledende stillinger… overalt finner vi nikkere uten vilje og evne til å stille kritiske spørsmål.

Men de har en utrolig sans til å «ta signaler» slik at de ikke sier noe som er galt når det skjer politiske endringer rundt dem.

Fram til 1986 ble den brukt i gruvene for å varsle lekkasje av giftige gasser, som først hadde sin effekt på fuglene. Fordi kanarifuglene synger mye var det alarmerende om det plutselig ble helt stille. (Fra SNL)

Enhver skjønner at hvis det er slike folk som sitter i ledende stillinger i samfunnet, da er vi ille ute. Da er «kanarifuglene i gruvene» (varslere av livsfarlige gruvegass-lekkasjer) borte og vi kan herses med av et system, fordi de som skal beskytte oss som og vi har valgt er først og fremst tjenere for sin egen fremgang.

I Tsjekkia hadde de en president som tillot seg å være ukorrekt selv da han var president. Nå er han pensjonist og er blitt ende mer frittalende. Slike folk skal vi høre på for de kan fortelle det de faktisk mener uten fare for sanksjoner.

Det er utenkelig at noen norske politikere tør komme med slike uttalelser. De har hjernevasket seg selv godt hjulpet av våre ensidige medier. Og de tror at det er kritikerne (som de kaller konspirasjonsteoretikere) som er hjernevasket og ikke dem selv. Dermed har de sørget for dobbel hengelås på den kritiske tenkeevnen.

Knut Lindtner
Redaktør

Det er USA og Storbritannia som har skylden for Ukraina-konflikten – sier den tidligere tsjekkiske presidenten.

Konflikten Mellom Moskva og Kiev begynte faktisk i 2008 da NATO ble enig om å ta opp Ukraina – sier Vaclav Klaus.

Václav Klaus er en tsjekkisk økonom og politiker. Han var finansminister i Tsjekkoslovakia 1989–1991, statsminister i Tsjekkia 1992–1997, formann i Deputertkammeret 1998–2002 og Tsjekkias president 2003–2013. Han var en av grunnleggerne av Det borgerligdemokratiske partiet, Tsjekkias største høyreparti. Wikipedia

Konflikten mellom Russland og Ukraina – som stadig går sin gang – er resultatet av en rekke misforståelser mellom USA og deres NATO-allierte, sa den tidligere tsjekkiske presidenten Vaclav Klaus på World Economic Forum i Davos i en tale han holdt på fredag. 

At Vesten åpenbart overser den geopolitiske sammenhengen har ført til denne «tragiske historiske hendelsen» som «kunne ha vært unngått», sier Klaus, som ledet den tsjekkiske republikken mellom 2003 og 2013.

«Denne krigen startet den 4. april 2008», argumenterer Klaus med. Han refererer til NATOs toppmøte i Bukarest, der medlemmene av denne USA-ledede blokken bestemte seg for å støtte Ukrainas og Georgias «ønsker om å bli medlemmer».

Det ble sagt at begge nasjoner «vil bli medlemmer av NATO en gang i fremtiden. Når han minnes denne hendelsen, som skjedde mens han var til stede, kaller Klaus dette for «en tragisk feiltakelse». Han sa at han personlig gikk mot denne avgjørelsen, og «prøvde å argumentere mot den». Men «den ble tvunget gjennom av USA og Storbritannia».

Så Ukraina-konflikten var uunngåelig etter  2008, ifølge Putin. De fleste NATO-medlemmene, inkludert Tyskland og Frankrike, var mot dette på den tiden, sier Klaus. Han legger til at mange av de tilstedeværende presidentene og statsministrene var «uansvarlig tause» overfor presset fra London og Washington.

Vesten var uvitende om den ukrainske statsforfatningen, mener Klaus. Han kalte landet et eksempel på en «mislykket og uferdig overgang fra kommunisme til parlamentarisk demokrati og markedsøkonomi».

Ukraina, sier han, var ikke «et konsolidert land». De hadde store forskjeller i den etniske sammensetningen og i de politiske preferansene mellom nordvest og sørøst. Landet har allerede vært inne i en slags «borgerkrig» siden 2014, lenge før den nåværende eskaleringen, sa Klaus.

Etter det USA-støttede kuppet i 2014 nektet de da ukrainske regionene Donetsk og Luhansk, kjent som Donbas, å akseptere den nye regjeringen som i stadig økende grad omfavnet nasjonal ideologi. Regionen proklamerte sin uavhengighet. Kiev svarte med en militær kampanje som har ført til en årelang konflikt.

Å ikke nevne at en viktig årsak til krigen i Ukraina skyldes terrorbeskytningen av av sivile områder fra ukrainsk side, særlig inn i storbyen Donetsk, det er en form for politisk svindel. (over 10000 drepte)

Putin mener at Ukraina har drevet med «folkemord» i Donbas.

«Å late som dette ikke er saken og så diskutere den nåværende krigen … det er som å diskutere i et vakuum, det er verken hjelpsomt eller produktivt», argumenterer Klaus med. Han legger til at det er «et stort feilgrep ikke å ta denne fundamentale splittelsen innen landet med i betraktningen».

Klaus argumenterer med at Moskva ikke hadde til hensikt å okkupere Ukraina da de satte i gang sin militære operasjon i februar 2022. De ville bare hindre at Ukraina kommer med i NATO.

Den russiske presidenten Vladimir Putin har nylig pekt på at NATOs beslutning i 2008 gjorde en konflikt uunngåelig, etter at de «drastisk har forandret Øst-Europa». Moskva har gjentatte ganger sagt at å hindre Ukrainas medlemskap i NATO er en av de viktigste årsakene til militærkampanjen.

Det er nå klart at «alle sider i konflikten har gjort feilberegninger». Han legger til at frontlinjene nå kommer til å bli «frosset», og det er ingen utsikter til å få slutt på konflikten.Han henvender seg til Vesten for at de må forandre sin tilnærming, og få i gang en meningsfull dialog med Moskva.

«Mitt beskjedne råd er å starte med forhandlinger», konkluderer Klaus.

Forsidebilde: Silver Ringvee

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  1 februar 2024 7:43

  I dag kom det me har venta på. Partiet Venstre nominerer Jens Stoltenberg til Nobels fredspris.

  Svar
  • Ja, dessverre har «fredsnasjonen» norge tradisjon med å gi fredspris til slike mordere som Stoltenberg & co. Her er noen, Barack Obama, Al Gore, Henry Kissinger og flere likesinnede. Norge burde aldri fått denne oppgaven med å dele ut noe slikt, vi er en av verdens ledende krigsnasjoner, styrt av angrepspakten Nato..

   Svar
 • Man bør ikke generalisere. Mordere som skaffer folk og land fordeler bør man betrakte med mild forståelse og kontrollert stolthet. Men ikke Jens Stoltenberg. Han har ikke til tross for sin fremtredende internasjonale rolle, skaffer landet noen fordeler, heller tvert i mot. Derfor bør ikke Jens få fredsprisen.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  1 februar 2024 10:08

  PS Venstre har fleire nominasjonar til Fredsprisen. Abid Radja står for den i særklasse verste, Alfred Bjørlo den beste.

  https://www.venstre.no/artikkel/2024/01/31/venstres-nominasjoner-til-nobels-fredspris-2024/

  Svar
  • Stoltenberg er et uuudmerket forslag, Abid; da kan Jens smykke seg med den i tillegg til Kissinger-prisen.
   Tybring-Gjeddefjes er enig; ellers mener han det må bli slutt på nødhjelp til sultne palestinere.
   Ironisk og kynisk ment, i tilfelle noen ikke skjønte det.

   Svar
 • Dette er helt ufattelig. Jeg trodde det var ille folkens, men dette er værre. « Vi var så snille at vi bombet dere sønder og sammen for å redde demokratiet!» Forstå det den som vil? Krig er fred. Godt er ondt. Menn kan bli gravid. Jorden overopphetes. Dejevelen er snill.(han hadde en sår barndom)
  «Jeg myrder barn, og dreper dem for å selge organene.» Jeg identifiserer som snill. Domstolene støtter meg.

  Svar
 • Ja, Olav B. Du beskriver verdens klin kokkos tilstand i vår ekstremt ulykkelige samtid. Neste er sikkert at voldtekt er sunt, varmt er kaldt og ned er opp og opp er ned. Det kan ikke være annet enn videre nedpsykings- og forvirringstaktikk som de har holdt på med i årevis mot befolkningen(e). Desperate ondskapsfulle psykopater er det i hvert fall helt sikkert, men det er vi som er ofrene i et fullstendig rasert samfunn.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Vi nærmer oss stater vi ikke vil sammenligne oss med.

I Norge fremmes et lovverk som kan ramme ukorrekte meninger.

Previous Post

West Point, skolen som utdanner militært personell i USA:

Hvitvasker Israels folkemord av palestinerne.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.