POSTED IN Iran, Krig-fred, USA

X-CIA-analytiker Larry Johnson:

Det går mot krig mot Iran som vil være en katastrofe for USA.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Larry Johnson tar i denne videoen utgangspunkt om det som er i ferd med å skje akkurat nå i Midt-Østen. En USA-base i Jordan er angrepet og tre USA-soldater drept og noen flere er skadet. USA har advart om at hvis noe slikt skjer vil det kunne utløse en krig mot Iran, en krig som Israel og grupper av politikere og militære i USA lenge har ønsket seg. USAs ledelse har fått det påskuddet de trengte til å starte krigen mot Iran mange lenge har ønsket seg.

Larry Johnson advarer også i dette innlegget om konsekvensene av et angrep mot Iran og hvor meningsløst det hele er. Han sier at USAs politiske ledelse lenge har innbilt seg at de kan gjøre det som passer dem på bakgrunn av tidligere meritter mot motstandere som ikke kan forsvare seg. Krigen mot Jemen forteller om deres aktuelle maktesløshet hvor bombingen deres ikke fører til noen resultater. USAs UKs og israelske skip får ikke passere gjennom Rødehavet enten USA/UK bomber Jemen eller ikke. De klarer ikke stanse blokaden av skipstrafikken fra USA, Storbritannia og Israel.

USA risikerer å ende opp slik.

Situasjonen i dag er en helt annen enn da USA f.eks. angrep Irak i 1991. Iran har våpen som USA aldri har møtt i noen krig tidligere og de har allianser med både Russland og Kina. USAs vei mot krig og mot en slik motstander er en blindvei som vil føre situasjonen i Midt-Østen inn i en krig ingen aner utfallet av og som USA ikke vil kunne vinne.

Larry Johnson advarer at før USA gjør noe slikt må de tømme basene sine over hele Midt-Østen for disse vil bli legitime angrepsmål for Iran og landet har midler til å nå alle sammen.

Larry Johnson sier en del andre interessante i denne korte videoen som er svært lett å forstå for alle som behersker engelsk. Som tidligere analytiker i CIA vet han hva han snakker om og han har fortsatt kontakter innad i organisasjonen som holder han oppdatert om det som skjer.

For de som ikke vet det er Iran i dag i stand til å sende opp satellitter.

Anbefales på det sterkeste.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  30 januar 2024 20:48

  Det er ikkje lurt, men Noreg satsar det meste på USA og Storbritannia likevel.

  Takk for opplysande stoff!

  Eg strevar framleis med innslaget frå NRK/Kari Skeie 28.1. om russiske bataljonar på Kiev-styret si side. Tre bataljonar utgjer 500-5 000 krigarar. Dei er ifylgje NRK «topp motiverte» til krig mot heimlandet sitt, Russland. For NRK er dette positivt.

  Korleis vil NRK formidla noko tilsvarande om andre land enn Russland? Er det like positivt at nordmenn er «topp motiverte» til krig mot Noreg?

  https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/202401/NNFA19012824/avspiller

  Du finn innslaget 18 minutt ut i sendinga. Ein rein reklame og rekrutteringsfilm for framandkrigarar.

  Svar
 • Hvorfor ønsker milliardær-oligarkene krig mot Iran? Årsaken er penger. Selvsagt vil USA måtte ta stor tap, men oligarkene vil juble. Deres våte drøm er at 3-4 hangardskip går til bunns med mann, mus og atomreaktor. Siden de eier presiden, kongress og senat vil bestilling på nye skip og ødelagt materiell strømme inn. Vi tror eierne av USA vil sørge over tap av materiell og mannskap, men det motsatte vil skje, det vil skape jubel og tilfredshet i de politisk-kriminelle miljøene i vest.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Israel har ingen intensjon om å forhindre folkemord.

ICJ beordrer Israel til å forhindre folkemord i Gaza, ikke våpenhvile, så Israel bomber Khan Younis.

Forrige innlegg

De meste ekstreme jødene i Israel danser i gatene.

Nå skal Gaza overtaes!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.