POSTED IN Virkelighetsforståelse

WHO:

Ansiktsmasken mot virus gir falsk trygghet.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Artikkelen under publiserte jeg i april i fjor og den viser til WHOs anbefalinger. Det ser ut til at stadig flere regjeringer insisterer på at dette skal brukes uten at det foreligger sikrere data som viser til at den gir effekt og dermed større trygghet. Kanskje tvert imot.

Med nye meldinger om at viruset kan overleve i svært lang tid (4 uker?) er det tydelig at kortsiktige tiltak ikke har særlig effekt. Men maskens hensikt er, slik jeg ser det, ikke primært å beskytte, men å forårsake underkastelse. Den skal fungere som en kollektiv grime slik at befolkningen kan ledes slik en ønsker. Det er en form for dressur som foregår med masken som en av ingrediensene.

Slik den brukes nå er den mer til skade enn gagn. Svært mange går med den i lommen og tar den til bruk når de skal inn i situasjoner hvor de følger den er påkrevet. Etter kort tids bruk på denne måten er den reine smittebomben.

Bergen 09.11.2021

Knut Lindtner

Det har vært endel snakk om ansiktsmasken og annet utstyr som trengs for å beskytte befolkningen. Ulike stater har kjempet seg imellom for å få tak i slik utstyr, bl.a. fra Kina.

Naturligvis er dette til fordel for de som produserer dette utstyret, men er det til noen nytte?

Etterhvert som folk begynner å besinne seg går det gradvis opp for mange at løsningen ligger i at vi kollektivt beskytter oss gjennom at mange blir immune mot viruset ved at vi alle får det og blir immune. Da kan det ikke spre seg lenger. Vi kan utsette spredningen i befolkningen, men til hvilken pris? Ved å ødelegge samfunnet slik vi nå gjør?

Ifølge nettstedet Document.no avviser FHI bruken av slike masker, men den anbefalingen er så godt bortgjemt og på engelsk at det nesten ingen som finner den.

Knut Lindtner

Verdens Helseorganisasjon, WHO, avviser ansiktsmasken til hele befolkningen.

Den 6. april 2020 avviste Verdens Helseorganisasjon (WHO) bruken av ansiktsmasker i befolkningen overfor Covid-19 epidemien.

Foto: Ani Kolleshi@anikolleshi


WHO påpeker at slike maskers formål er å beskytte pasienter mot spytt som kommer fra personalet. De har ingen påvist effektivitet i beskyttelse av de som bærer dem eller befolkningen som helhet mot smitte.

WHO noterer seg også at den utbredte bruken av slike masker gir er følelse av falsk trygghet. Organisasjonen insisterer at de eneste hygieniske tiltakene ( håndvask god utlufting  osv) og avstand kan gi beskyttelse mot viruset.

Bruken av ansiktsmasker ble anbefalt av japanske myndigheter under spanskesyken. Det ble øyeblikkelig tatt i bruk av mange land og som følge av det spredte det seg over hele Asia. Imidlertid var den opprinnelige hensikten med tiltaket å holde oppe moralen og det hadde ingen virkelig effekt på epidemien.

Oversatt av Knut Lindtner

Tidligere publisert på derimot.no

https://www.voltairenet.org/article209646.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • […] Denne artikkelen ble først publisert av Derimot.no […]

  Svar
 • Ansiktsmasker reduserer oksygenopptaket i blodet, som ifølge Nobelprisvinner i fysiologi i 1931, Dr. Warburg, er primærårsaken til alle kreftformer.

  Svar
 • Sveinung Handyman Vikene
  10 november 2021 9:33

  Overhørte et program på radio (NRK) for noen dager siden der enkelte i Trhjem ble spurt om hvordan de stilte seg til et nytt maskepåbud. En dame svarte at det var helt greit, fordi hun var blitt lit eldre og masken skjulte rynkene i ansiktet. En annen syntes også det var greit dersom hun selv fikk velge stoff og farge – de blå var så kejdelige. Regner med at de representerer en stor del av befolkningen. Snakk om å vise vilje til full underkastelse av et regime…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

CO2 er irrelevant.

Det er astronomiske forhold som bestemmer temperaturen.

Forrige innlegg

Motstanden mot vaksinekravet sprer seg i Tyskland.

Selv om et stort flertall er vaksinert er ikke det nok.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.