POSTED IN Virkelighetsforståelse

Weimarrepublikken med normoppløsning.

Får vi en ny slik epoke 100 år etter?

0
Print Friendly, PDF & Email

Weimarrepublikken, Anno 2020

Av George Chabert 

Min kollega var ekstatisk: I boken Fysikk og Filosofi hadde Werner Heisenberg beskrevet hvordan Aristoteles for to tusen år siden forutså omvandlingene mellom materie og energi! Dette forsterket jo tesen om forholdet mellom litteratur og naturvitenskap, ikke sant? Entusiasmen var smittsom, men da jeg åpnet universitetets internettside, kom jeg raskt ned på jorda.

Weimar-republikken 1919. Pengesedler på 1 og 2 millioner Mark. Shutterstock. Weimarrepublikken er en uformell betegnelse på Tysklands historie fra 1918 frem til 1933.

To foredrag om antikken var annonsert i sedvanlig lærde ordelag. Det ene foredraget var om «et gjemt kapittel i gresk erotisk litteratur», og enda viktigere, det var skrevet av en kvinne. Så modent! Vi skulle endelig få lære noe nytt om en uvurderlig «erotisk avhandling», selv om det kun fantes vage referanser til den lærde Philaenis og hennes «elskovskunst». Det andre foredraget lovet enda mer. Her skulle vi få en «meta-poetisk» introduksjon til den «forelskede» Orfeus, som i sin tid initierte, får vi nå vite, Vestens «pederastiske tradisjon». Altså, Vestens «tradisjon» for sex med mindreårige gutter.

I 1977 underskrev Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre, Jacques Derrida og Michel Foucault – for å nevne de mest kjente – et opprop om å oppheve forbudet mot sex med barn. I dag ville et slik opprop være noe problematisk. Daniel Cohn-Bendit, Mai 68s ikoniske figur, kan heller ikke lenger åpent vedgå, slik han gjorde i en bok og på direkten i fjernsynet i 1982, at å få en femårs jente til å kle han av var «fantastisk fordi det var en erotisk-manisk lek». Derfor føler dagens akademiske intellektuelle nå et behov for å presisere: Orfeus, en mytologisk skikkelse, skal ha vært pederast. Og det må være lov, om ikke bortimot frigjort og progressivt.

______________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
______________________________________________________________________________

Jeg smilte først av tanken på en samling godt voksne akademikere som utvekslet underforståtte blikk og debatterte om sex på gresk-vis. Men ved nærmere ettertanke slo det meg at Europa nå ser ut til å ha nådd en grad av dekadanse som vi ikke har sett maken til siden Weimarrepublikken.

Vi vet i dag hvordan den over-seksualiserte, narkotika-tolerante, og ikke minst hat- og konfliktfylte republikken møtte sin skjebne for hundre år siden. Det er imidlertid lite sannsynlig at en ny Adolf Hitler vil bli hyllet av dagens fragmenterte minoriteter. Det mer nærliggende er nok en borgerkrig av alle mot alle, slik vi ser premissene for i store deler av Vest-Europa. Voksende blind voldskriminalitet, voldtekter vi ikke vil høre om, og massakrer begått av «sinnsforvirrede» terrorister synes å varsle en katastrofe som vil utfolde seg mot en bakgrunn av frykt for klimaendringer og pandemier.

Vi kan bare håpe at Vest-Europa denne gangen ikke vil ta resten av verden med seg i fallet, slik det skjedde i 1914 og i 1939.


Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA provoserer:

Sender krigsskip til Russlands territorialgrense. Russland svarer med missiler.

Forrige innlegg

Det skjer noe i Israel:

Kreftene som vil ha et demokratisk Israel hadde fremgang ved valget.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.