POSTED IN Gaza, Krig-fred

Wall Street Journal i ny rapport om Gaza:

Nesten 70 % av Gazas boliger er skadet eller ødelagt.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Al Mayadeen.


Wall Street Journal fremhevet at i midten av desember hadde den israelske okkupasjonsstyrken sluppet 29.000 bomber og granater på Gazastripen. I følge avisen, «Nesten 70 % av Gazas 439 000 hjem og omtrent halvparten av bygningene har blitt skadet eller ødelagt». WSJs vurdering er basert på en analyse av satellittbilder av Gazastripen og andre avanserte fjernmålings-teknikker.

Rapporten understreket at «bombingen har skadet bysantinske kirker og eldgamle moskeer, fabrikker, boligblokker, kjøpesentre, hoteller, teatre og skoler», og la til at «mye av vann-, elektrisitets-, kommunikasjons- og helseinfrastrukturen som fikk Gaza til å fungere er totalt ødelagt». Dessuten påpekte avisen at bare åtte av 36 sykehus på Gazastripen kan ta imot pasienter.

«Ordet ‘Gaza’ kommer til å gå ned i historien sammen med Dresden og andre kjente byer som har blitt bombet», siterte WSJ Robert Pape, en statsviter ved University of Chicago, som har skrevet om luftbombingens historie.

Dette kommer da helsedepartementet i Gaza annonserte at antallet palestinere drept siden starten av den israelske aggresjonen har steget til 21 672 martyrer, i tillegg til over 56 000 skadede. Ifølge departementet begikk den israelske okkupasjonsstyrken 14 massakrer på en enkelt dag, noe som resulterte i 165 martyrer og 250 skadede.

Eksperter: Israelsk bombing av Gaza er den mest ødeleggende i nyere historie.


Analytikere som snakket med Associated Press 22 desember, beskrev «Israels» krig mot Gaza som for øyeblikket blant de blodigste og mest ødeleggende i nyere historie. På litt over to måneder ødela krigføringen mer enn det som ble sett som et resultat av slaget i Syrias Aleppo mellom 2012 og 2016, Ukrainas Mariupol, eller det allierte bombardementet av Tyskland under andre verdenskrig, og drepte flere mennesker enn kampen mot ISIS.

I mellomtiden avslørte en analyse av nye satellittbilder og videoopptak av The New York Times 15 desember, at minst seks kirkegårder ble vanhelliget og ødelagt av israelske styrker under invasjonen av det nordlige Gaza. Ett satellittbilde viste ødelagte graver på deler av den tunisiske kirkegården i Gazas al-Shujaiya-nabolag, hvor det er harde kamper. Pansrede kjøretøyer ble sett på toppen av der disse gravene en gang var, noe som viser at kirkegården ble brukt som en militær oppstillingsplass.

Slik så det ut i Dresden i 1945

Den 6 desember avdekket en artikkel publisert av Financial Times, at skaden forårsaket av israels bombekampanjer på Gazastripen har nærmet seg Storbritannias og USAs årelange bombing av tyske byer i andre verdenskrig. Rober Pape, en amerikansk militærhistoriker og forfatter av Bombing to Win, sa til FT at Gaza som Dresden, Hamburg og Köln «vil huskes som et stedsnavn som betegner en av historiens største konvensjonelle bombekampanjer».

Den 21 november, 42 dager etter angrepet på Gaza, viste satellittdatabilder at israels bombing av Gaza jevnet det meste av det nordlige Gaza med jorden, og ødela mer enn halvparten av bygningene og store deler av hele nabolag alvorlig.

Videoer fra sosiale medier, bilder fra journalister og bilder fra den israelske okkupasjonsstyrken (IOF) selv har skildret et utbombet landskap, avslørte en rapport fra Financial Times. Den fullstendige skalaen på ødeleggelsene er beregnet ved hjelp av radarsignaler mottatt av European Space Agencys Sentinel-1-satellitt.

Fra Global Research, publisert 3 januar 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker og X-melding i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Almost 70% of Gaza Homes Damaged or Destroyed: WSJ.

Forsidebilde: Wikipedia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Ja, snart er Middelhavets største ubenyttede gassreserver rett utenfor Gaza fullt tilgjengelige for Israel/Vesten. Gefundenes Fressen.

  Svar
  • Jeg fant denne på nettet nå. Det skrives mye om at globalistene/dypstaten er i panikkmodus. Epstein listene har kommet ut. Det ble satt i gang en avledningsmanøver i et kjøpsenter i Miami hvor hundrevis av politibiler dukket opp med sirener, hvor det angivelig «ruslet» rundt utenomjordiske vesner. Vi husker Reagans tale i FN hvor han snakket om at en innvasjon fra verdensrommet kanskje ville bringe nasjonene sammen mot en felles fiende? Det har vært mye snakk om Project Blue Beam. 2024 er vistnok året hvor avsløringer vil komme på «løpende bånd».
   «Militære>]; russiske, tyske og italienske KABLER>];
   _Deler alle den samme informasjonen som NATO, U.S.CIA
   PLANLEGER A> * FALSKE FLAGG HENDELSE I ENTEN SVARTEHAVET ELLER MIDDELHAVET, og [Deres] plan er å senke et amerikansk krigsskip og drepe sine egne amerikanske soldater og skylde på RUSSLAND FOR ANgrepene ELLER DEN MUSLIMSKE NATIONEN
   .> Denne FALSE FLAG-BEGIVENHETEN ER MENINGEN Å SETTE i gang 3. VERDENSKRIG OG fremprovosere atomkrig.
   ____
   _Noen Har aktivert mediekilder i USA, Europa og Russland for å bringe anerkjennelse til disse planlagde Falske FLAG OPerasjoner.
   /_
   Vi forventer at Tucker Carlson. Musk . X , russiske medier og EU-media med hvite hatter og flere verdenskonservative nyhetskanaler vil slippe historien om NATO som planlegger disse FALSE FLAG-operasjonene
   ___
   Husk World Patriots, deep state spiller sine siste kort
   >Stopp valget i USA
   > Skape borgerkrig
   >Opprett WW3
   >Enda en PANDEMI (VIRUS)
   >Invasjonskort for romvesen
   >Blokkering av cyberangrep
   >KONTROLLERT EMP ANGREP og gi solen skylden for massive blackouts

   Når vi kommer nærmere SANNHETEN og eksponeringen,,,..
   Jo mer uvirkelig vil det hele bli (spesielt for de sovende sauene og normiene)
   …Sannheten er så utrolig at den miskrediterer seg selv… Og CIA vet dette
   _____
   Del denne informasjonen om den PLANLagde NATO U.S. FALske FLAG-OPS FOR Å SENKE ET U.S.A. SKIP OG SKYLDE på RUSSLAND FOR Å PRØVE OG skape EN 911-LIGNENDE HENDELSE FOR FALSKT og oppildne AMERIKANERE TIL KRIG.
   Dess mer det informeres om denne dypstatens falske flagg opersjonen. Dess større sjanse for at den stoppes.»

   Svar
   • Ola B.:
    » og oppildne AMERIKANERE TIL KRIG»

    Dette likner mer på PearlHarbor-stuntet for å få USA med i 2. verdenskrigen.
    Men det er jo de samme bakmennene som dengang. Samme politikk, i ny innpakning.

    Og/men hva var det som oppildnet Norge til å gå til krig ? I Libya. I Afghanistan.
    Hva var det som gjorde at innbyggerne I Norge ikke straffet Ap/Stoltenberg, ETTERPÅ i det minste?
    Hvorfor dømte vi ikke de allierte for sine krigsforbrytelser i Hamburg, Dresden og Hiroshima/Nagasaki?

    Fordi det er de samme kreftene som sitter med media-kontroll og penge-økonomisk kontroll i verden i dag.

    Enten må disse fjernes /interneres fysisk, som dengang.
    Eller så må vi la være å tro på deres system der penger er viktigere enn arbeidskrefter. Deres viktigste våpen.
    Og et media som lyver og bedrar i kor.

    Det samme på 1930/40-tallet som i dag.
    Hvis vi ikke lærer av historien blir vi utsatt for samme galskap på ny.
    Deres kultur, som ‘de utvalgte’, er deres galskap.

    Vår mentalitet er vår skjebne.

 • Frikar de gjør som de vil. Det eneste som jeg kan se kunne bli en «gamechanger» er at ingen soldat er villig til å adlyde ordre mer. Husk at flygerne fra Rygge sitter med 70 tusen sivile liv på samvittigheten-barn og kvinner lemlestet og døde etter at de norske «helter» hadde utført sitt oppdrag fra Obama!? Jens og Jonas sendte kampfly så snart «fredsprisvinneren» hadde lagt på røret. Ikke en av stortingspolitikerne protesterte. Libya skulle ødelegges! Afrikas mest utviklede land. Løgnene om Gadaffi var helt ute av proposjoner. Et land som var gjedfritt. Innbygerne fikk gratis utdannelse. Det fantes ikke folk uten bolig. Innbygerne mottok en årlig sum fra styresmaktene. Gadaffi kastet ut globalistene, frigjorde seg fra dollaren og pengefolka. Han jobbet med og rive hele Afrika løs fra utbytterne. Norge fredsprisnasjonen var med på folkemordet. Og nå støtter de Nethanjahu og de morderiske sionistene. Men jeg har ennå håp om at de må møte sin skjebne og få sin straff.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den tiden er snart forbi.

Kolonimaktene har i mange år drept radikale afrikanske ledere.

Forrige innlegg

De fleste forstår nå at det er sprøyt det som serveres.

Ukrainere tror ikke lenger på landets krigspropaganda.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.