POSTED IN Israel, Libanon, Norge

Voltairenet:

Israel øydelegg aust-Beirut med eit nytt våpen.

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

av Thierry Meyssan

for Voltaire Network | Damaskus (Syria) | 7. august 2020

Israels førstestatsminister har gitt ordre om destruksjon av eit Hizbollah-våpenvarelager i Beirut med eit nytt våpen. Våpenet, som ikkje er godt kjent, forårsaka betydeleg skade i byen, drap fleire enn 100 menneske, skada 5000 og øydela mange bygg. Denne gongen vil det bli vanskeleg for Benjamin Netanyahu å nekte for det.

Israels førstestatsminister Benjamin Netanyahu autoriserte eit åtak på eit Hizbollah-våpenvarelager med eit nytt våpen, som har blitt testa i Syria over sju månadar. Det er ikkje kjent om Israels andrestatsminister, Benny Ganz, ga sitt samtykke.

Åtaket skjedde den 4. august, 2020, på nøyaktig same stad som Benjamin Netanyahu hadde omtalt i talen sin til FN den 27. september, 2018.

Ein veit ikkje kva slags våpen som vart brukt. Men det har allereie blitt testa i Syria sidan januar 2020. Det er ein rakett med ein taktisk kjernefysisk komponent i stridshovudet, som førte til ein røyksopp karakteristisk for atomvåpen. Det er openbert ikkje ei atombombe i strategisk forstand.

Israelske testar i Syria.

Våpenet vart testa i Syria, på ei slette på landet, og deretter i Den persiske golfen, på vatnet, imot iranske militærfarty. Dette er første gong det har blitt brukt i eit bymiljø, i eit spesielt miljø som har reflektert lufttrykksbølga og vibrasjonane på vatnet og fjella. Det var slett ikkje berre hamna i Beirut som vart øydelagd; eksplosjonen tok livet av kring hundre menneske, skada minst 5000 andre, og gjorde store øydeleggingar i den austlege delen av byen (den vestlege delen var i stor grad verna av kornsiloen).

Desse satellitt-bileta viser destruksjonen av Hizbollah-varelageret og delar av hamna.

Israel aktiverte straks sine nettverk innan dei internasjonale media for å dekke over brotsverket sitt og låne truverde til ideen om at ein stabel med gjødselsekkar hadde eksplodert ved eit uhell. Som så ofte før nemndest syndebukkar, og det internasjonale mediemaskineriet gjentek løgna igjen og igjen, i fråvær av ei gransking. Men det var verkeleg ein skorstein, inkompatibel med hypotesen om ein gjødselseksplosjon.

Røyksoppen som vart observert i Beirut har ingenting å gjere med noko som eit konvensjonelt eksplosiv ville ha forårsaka.

På same vis som verken Syria eller Iran sa noko om dette våpenet då dei vart råka, vart dei libanesiske politiske partia straks einige om å ikkje seie noko, for ikkje å demoralisere folket. Ei gransking vart sett i gang, ikkje av årsaka til eksplosjonen, men av hamnepersonellet sitt ansvar for lagringa av gjødselet som skal vere skuld i eksplosjonen. Men denne løgna vende seg snart imot dei politiske partia som hadde kome på den.

FN sitt Tribunal for Libanon, som i 2005 var i ferd med å offentleggjere dommen sin i saka om avrettinga av den tidlegare statsministeren Rafik Hariri, tok ei avgjerd om å utsette i nokre dagar. Den gongen var det ein eksplosjon i ein varebil som maskerte utskytinga av ein rakett med eit nytt våpen, på nett same måten som eksplosjonen av ammoniumnitrat denne gongen maskerte utskytinga av ein rakett med eit anna nytt våpen.

Fem år seinare, fem år for seint, avslørte eg i eit russisk vekeblad korleis Rafik Hariri hadde blitt tatt livet av, medan Hizbollah publiserte ein video som vitna om Israels innblanding.

Det er viktig å merke seg at avrettinga i 2005 retta seg mot ein tidlegare sunni-statsminister, og at 2020-angrepet ikkje var retta mot sjiittiske Hizbollah, men mot heile den libanesiske resistansen.

Denne gongen har fleire ambassadar gjort fleire undersøkingar, inkludert prøvetaking av korn og luftfilter frå ambulansar som kom raskt til staden. Prøvene er allereie under analyse i sine respektive land.

Omsett av
Monica Sortland

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Veterans Today bekrefter med New Infrared Images from 2 cameras at et Nuclear Missile antente lageret, Missilet kan ikke oppdages fordi det ikke er synlig for øyet Det samme har italienske militære eksperter gjort. Israel har testet våpenet mot Syria og mot et Irans skip tidligere. Dette har jeg erfart siden 1945. Og det viktigste har vært vært handlinger og propaganda som diskreditere aksemaktenes krig. Og det pågår i dag med uforminsket styrke. Den enes nød er andres brød. Vel bekomme.

  Svar
 • Det er nok mulig. Men missilet ble kun brukt som tennsats for 2750 tonn ammoniumnitrat så det er nok bare små mengder radioaktivitet å finne i bakken og lufta. Ammoniumnitrat brukes både til kunstgjødsel og sprengstoff. Men de politisk korrekte hindrer nok at sannheten kommer fram også her. NRK er kjøpt og betalt av de politisk korrekte så der har de en agenda. Sannheten skal ikke fram.

  Svar
  • Men Petter, hvordan løser du motsigelsen i missil som tennmiddel (detonator) og at ammoniumnitratet i opprinnelig tilstand ikke er eksplosivt? Hadde et missil truffet ammoniumnitratet uten at det først var gjennomtrukket med t.eks. diesel så ville resultatet i verste fall blitt at lagerbygningens omgivelser hadde blitt overgjødslet.

   Svar
 • Missilet er bitte lite og kan ikke sees. Det er et nytt våpen og har på grunn av at det er så lite også mest sannsynlig liten radioaktivitet. Men det er garantert effektivt.

  Svar
 • Akkurat som fysikere fant spor av militært termitt (thermate) i støvet i New York, vil det være mulig å få gode og uavhengige analyser av støvet i Beirut som gir klare svar. En «bitte liten» rakett klarer ikke å utslette en hel by slik. Da tror jeg mer på sabotasje mot båten som lagret stoffet, uten å se noen grunn for at noen skulle gjøre det.

  Svar
 • Grunnen var å ramme Hezbolla og Iran. Mossad og CIA har planlagt hvordan de skulle greie det i årevis. Ammoium Nitratet kom ikke fra Moldova og produktet var heller ikke etter skipspapirene. Det hele var orkestret for å svekke Hezbolla og Iran sin rolle spesielt i Libanon.

  Svar
 • Israel har testet slike våpen mot Houti-militsen og sivilbefolkningen i Jemen der helt uvanlige eksplosjoner har blitt filmet. Våpenet som drepte Rafik Hariri i Beirut 2005 ble rapportert å ha fordampet noen av de 22 ofrene mens andre var brent på en side og uskadet på den andre siden. Kropper som manglet legemsdeler framviste helt rene kutt uten blodsøl. Hariris gull armbåndsur var smeltet mens silkeskjorta var uskadet. Eksplosjonen var i størrelsesorden ett tonn TNT, men konvensjonelle våpen med høyeksplosiver gjør ikke sånt!

  Svar
  • «Israel har testet slike våpen mot Houti-militsen og sivilbefolkningen i Jemen »

   Ja, jeg har sett bilder av boming derfra, med samme sopp.
   Norge har jo hjulpet til å få Israel til å produsere atomvåpen. Er det kanskje på tide at vi hjelper til å få de fjernet?
   Eller må i vente på at de gale gnagerne starter sin tredje verdenskrig?

   Svar
 • Donald Trump sa han hadde hørt to versjoner om eksplosjonen i Beirut. Men » Deep State » har nok allerede bestemt hva som skal være sannheten. Så sånn ble det.

  Svar
 • Jerusalem Post : Israel blew up Berirut to hell. Store deler av Beirut er er nå atom små partikler. Det hele er orkestrert etter årelang planlegging

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA reduserer treningsprogrammet:

Mindre USA-tropper i Norge.

Forrige innlegg

Meningsmåling i USA:

Demokratene langt mer tillit til løgnmediene enn republikanerne.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.