POSTED IN Diverse

Virke farer med tøv:

Matvarer er 60 % dyrere på bensinstasjonene.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Imam Winkelmann, leder for Virke servicehandel, fikk slippe til på slutten av Dagsnytt 18 den 24. juni, han ønsker åpne for salg av øl fra bensinstasjoner og kiosker. Argumentene er snedige: «Vi trenger mer konkurranse», «Bedre tilbud til folket», «Billigere varer» osv. Hva er det som skurrer her?

___________________________________________________________
Innlegget er hentet fra hvamenerpartiene.com
___________________________________________________________

Jo, Imam Winkelmann i Virke vil ikke fortelle oss at bensinstasjonene tar seg uanstendig grovt betalt for å selge mat og drikke. 

Hovedorganisasjonen Virke er den norske hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen, og representerer over 24 000 virksomheter med over 280 000 ansatte innen norsk næringsliv. (Fra Wikipedia)

Hvamenerpartiene.com har sammenlignet noen priser. På et lite utvalg av varer lå prisene gjennomsnittlig 60 % over butikkene.  Prismessig vil altså Virke sitt forslag være en katastrofe for forbrukerne.

I tillegg er utvalget på bensinstasjonene dramatisk mye dårligere enn i butikkene, så når Iman Winkelmann sier at han «kunne handlet alle typer varer» (på bensinstasjon), er det tøv for de fleste rundt om i landet.

Matvarekjedene har vist at de er gode til å selge mat med godt utvalg til forbrukervennlige priser. Bensinstasjonene har med sine ublu priser vist at de er uegnet til å selge mat. Kanskje hver næring burde holde seg til det de er profesjonelle på?

Bilder lagt til av Knut Lindtner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • En annen sak er selvfølgelig at grunnen til at bensinstasjonene har er tilbud når det gjelder mat, er at åpningstiden er utover butikkenes. De vil imidlertid ALDRI få selge øl ut over butikkenes salgstid, dermed faller hele grunnlag for å dra ekstra profitt på omsetningen vekk.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sverige:

Krise for det grønne skiftet.

Forrige innlegg

Åtaket på historia

– flya som ikkje kom att.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.