POSTED IN Klima

Klima er påskuddet, de egentlige motiver er noe annet

Vind- og solkraft er parasitter på økonomien

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Northern Light

Dr. Patrick Moore, en av grunnleggerne av Greenpeace, sa at årsaken til at han forlot Greenpeace var at; «Greenpeace ble kapret av den politiske krefter da de innså at det var penger og makt i miljøbevegelsen. Politiske aktivister endret Greenpeace fra en vitenskapsbasert organisasjon til en politisk pengeinnsamlings-organisasjon».

Moore forlot Greenpeace 15 år etter at han var med å grunnlegge organisasjonen.
«Miljøbevegelsen har blitt mer en politisk bevegelse enn en miljøbevegelse». Han sa at de hovedsakelig opererer bak lukkede dører med andre politiske operatører som FN og World Economic Forum.

Moores mening om Vind- og solkraft er at de er «parasitter på økonomien».
«Sol- og vindkraft er begge svært kostbare og svært upålitelige. Moore sa at «vind- og solenergileverandører er avhengige av statlige subsidier og skatteavskrivninger, der innbyggerne blir tvunget til å kjøpe vind- og solenergi selv om det er dyrere, med påskudd av at det er «miljøvennlig». Millioner av mennesker betaler mer for vind- og solenergi, mens noen få mennesker tjener millioner, det er som en Ponzi-ordning i aksjemarkedene».

«De krever store landområder, og krever pålitelig energi som kjernekraft, vannkraft, kull og naturgass når det ikke er vind og sol «. Ifølge Moore bruker byggingen av vind- og solfarmer enorme mengder fossilt brensel til transport og konstruksjon. Og mange steder produserer de ikke på langt nær nok energi i løpet av levetiden, som det kreves for å bygge og vedlikeholde dem».

Sentralt i vedlikeholdet av monstermast-vindturbiner er helikoptere. Monstermast -vindturbinene bruker ca 1000-1500 liter hydraulikk-olje, som må skiftes hver 36 måned, og fraktes opp til maskinhuset sammen med teknikerne. Avising av turbinblader gjøres også med helikoptere. Med 341.000 vindturbiner over hele verden i drift, og med en levetid på rundt 20 år, blir det millioner av turer med helikopter når de skal ha vedlikehold hver 6. måned, og oljeskift hvert 3 år. Som Patrick Moore sier: «De produserer ikke på langt nær nok energi i løpet av levetiden som det kreves for å bygge og vedlikeholde dem».

Vindkraften er bare en måte for den globale storkapitalen å tømme vestlige lands Statskasser, og opprettholde klima-fortellingen, med skremselspropaganda om global oppvarming som storkapitalens hovedstrømspresse og media og FN har oppgaven med å formidle. Mange av milliardene som øses ut av statsbudsjettene av storkapitalens politikere, går rett i storkapitalens lommer, som eier selskapene som bygger dem. Det er oppgaven til finanskapitalens politikere, bevilge enorme summer til storkapitalens agenda, med penger fra statsbudsjettene betalt inn av arbeider- og middelklassen i realøkonomien.

Klima-skremselet er bare en av flere løp finanskapitalen kjører for å tømme statsbudsjettene til vestlige land, for å få statsgjelden opp til ubetalbart nivå, så Verdensbanken og IMF får samme jerngrepet på vestlige land som de har på mange u-land.


Hentet fra kommentarfeltet til Derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Arild Tharaldsen
  9 april 2023 12:13

  Er det nokon som trur at våre statsledere som leser dette og tar innover seg alvoret?

  Svar
  • Vi har ingen statsledere , og spesielt ingen nasjons-ledere, A. T. :

   ‘ Kan ikke ha statlig diktatur.
   En helhetlig, statlig plan for utbygging tror Aasland og Støre blir feil vei å gå. ‘
   e24.no/energi-og-klima/i/2By8mR/ut-mot-industritopper-kan-ikke-ha-statlig-diktatur
   Kan ikke ha ‘statlig diktatur’

   Dvs. en oversikt over nasjonens resurser. Det kan vi ikke ha?
   Men å stjele kraften fra innbyggerne i vinterlandet Norge kan ‘våre’ (?) politikere gjøre ?
   Beskytte egne innbyggere i eget klima er diktatur. 😉

   Men våre ‘ledere’ kan altså bruke milliarder av skattekroner for å stats-styre skogen i andre land:

   ‘Norges milliardsatsing på regnskog i Brasil har stått stille i fire år. Nå haster det med ressurser for å forhindre ulovlig avskoging, sier de som har ansvaret for å beskytte skogen. ‘
   e24.no/energi-og-klima/i/8Jx7Px/en-umulig-jobb

   Fei de ut!

   Svar
 • ‘…kryptofabrikkenes strømforbruk i Nord-Norge tilsvarer nesten hele strømårsforbruket for regionen Lofoten.
  I Hadsel kommune ligger Stokmarknes datasenter, en av fabrikkene som utvinner kryptovaluta i Nord-Norge. …kommunene ikke kan gjøre noe, siden det er Statnett som gir konsesjon til nettilknytning.’
  digi.no/artikler/ordforer-etterlyser-forbud-mot-kryptofabrikker/531237

  ‘Nå er 69 prosent av norsk vindkraft eid av utlendinger. Sju selskaper eier over halvparten av den installerte effekten, bare to av de sju selskapene er norske.
  På andreplass kommer et offentlig eid tysk selskap: Stadtwerke München GMBH. Dette selskapet har eiermajoriteten i ti norske vindparker; åtte i Trøndelag og to i Innlandet.
  På den siste plassen på pallen finner vi Oyfjellet Wind Holdco SARL, et investeringsfond med adresse i Luxembourg.
  ….Norsk natur rasert fordi utlendinger skal berike seg på norske subsidier. Hva har vi igjen for det? Som nevnt, rasert natur pluss ustabile strømforsyning og unødvendig høye strømpriser. ‘
  tu.no/artikler/sju-selskaper-eier-halvparten-av-norsk-vindkraft/531241

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Eksisterer Long-Covid?

Eller er det enda en bløff for mere vaksinering?

Forrige innlegg

En russisk nasjonalist sine meninger:

Ukrainerne er opplært i 30 år til å oppfatte russere som monstre.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.