POSTED IN Iran, Israel

Vil undersøke Iran som ikke har atomvåpen.

Hvorfor ikke sjekke Israel som har mange slike?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dobbeltmoralen er en kraft som en ikke skal undervurdere. Den kan bare fungere så lenge de som utsettes for den er kunnskapsløse eller ikke er vant til å stille kritiske spørsmål. Så lenge de godtar alt som kommer fra autoritetene, de menneskene de har tiltro til, da er dobbeltmoralen et nyttig politisk redskap.

I artikkelen under ligger den så tett opp i dagen at den stinker. Den er i praksis ikke tildekket lenger. 

Iran som ikke har atomvåpen skal gi det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) tilgang til alle landets kjernefysiske anlegg. IAEA er naturligvis et tidligere uavhengig organ som USA har politisert slik de gjør med andre organ som skulle sikre nøytralitet i sin virksomhet, f.eks. OPCW organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen. Den har også USA politisert og fått til å forfalske rapporter fra Syria.

Når forlanger IAEA at Iran skal gi byrået tilgang til landes atomanlegg. Og de som står bak er USA og naturligvis Israel. Begge landene er atommakter som ikke gir IAEA tilgang til sine anlegg.

Vil Israel gi IAEA tilgang til sine atomanlegg? Foto:Blake Campbell

Når det er en regel for noen og en helt annen for andre, da kalles det dobbelt bokholderi – eller dobbel moral. Det er det vi er vitne til i denne saken. Derfor presenteres ikke denne saken i sin fulle bredde i våre medier. Det er Iran som er skurken og Israels rolle i Midt-Østen-konflikten skal ikke nevnes.

I Norge er det såpass mange mennesker som er kjent med Israels herjinger med nabolandet og palestinerne at det er best å ikke nevne dem i denne sammenhengen. Irans tidligere forslag om at alle land i Midt-Østen skal avstå fra å utvikle atomvåpen er naturligvis avvist for lengst fra det eneste landet som har slike våpen.

Da Iran tidligere ga IAEA tilgang til sine atomanlegg var det for å få slutt på USAs sanksjonspolitikk mot landet. Nå når Trump har revet i stykker den avtalen ser lederne der heller ingen grunn til å slippe til inspektørene.

Knut Lindtner

IAEA fortsetter å forlange at Iran gir dem adgang til de påståtte anleggene.

USA sier at Iran må gi dem ubegrenset adgang til absolutt alt.

Av Jason Ditz.

På fredag stemte The International Atomic Energy Agency (IAEA), etter forlangende fra USA, at de fortsetter å kreve at Iran gir dem betingelsesløs adgang til de to anleggene i Iran som de påstår har hatt atomvirksom aktivitet i det siste. 

Saken om IAEAs adgang til disse anleggene har vært omstridte, siden «bevisene» om aktivitet så å si kun bygger på tvilsomme israelske påstander. 

Det er på tide at det stilles spørsmål om Israels atombomber?

Iran har sagt at siden de allerede har hatt adgang til disse anleggene tidligere, og ingenting ble funnet, så er det ingen grunn til å fortsette med nye undersøkelser.

Men selv om  ikke noe nytt foregår der og Irans tidligere aktiviteter tok slutt av seg selv, så forlanger USA likevel overfor hele verden at IAEA fortsatt må få komme med krav. De sier at Iran må gi ubegrenset adgang til enhver, og til alle anlegg, eller vil de bli utsatt for «maksimalt press». 

IAEA kan gjøre lite, kun fortsette å vise til tidligere funn, etter Israels påstander.

Det eneste IAEA kan gjøre er å forsikre etterretningen om at disse tingene ikke har skjedd, og at de fortsatt vil være åpne og uavklarte. Og det får USA til fortsatt å fordømme Iran.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • […] Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no […]

  Svar
 • Hvorfor skulle Norge hjelpe Israel til å produsere atomvåpen!
  Jo, myten om Holocaust, selvfølgelig. Den konstruerte løgnen har de tjent godt på.
  Det er lurt å demonisere de som vil vite istedet for å tro.

  Svar
 • Det verden skulle forlange, for verdensfredens skyld, er at alle nasjoner som er omgitt av, eller truet av USA/Israel,skulle få atomvåpen, minst i størrelesorden som Israel sitt.
  Og at lederene og kumpaner i disse to landene, inkudert Nato, skulle gå med fotlenke for å vise hvor de til enhver tid var. Et trykk på en atomknapp skulle samtidig utløse en utløsning på deres lenke.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norge:

En bonde som kan ofres på det geopolitiske sjakkbrettet?

Forrige innlegg

Antirasismen

Overtas av globalistiske ensrettere

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.