POSTED IN Krig-fred, USA

Vil Trump ha tropper hjem før han går av?

Er det derfor forsvarministeren avsettes?

16 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Donald Trump har sparket en rekke sentrale ledere i den seinere tid. I skrivende øyeblikk er forsvarsministeren den siste som har mistet jobben. Hva dette er uttrykk for er ikke sikkert å si. Noen antyder at han er i ferd med å forbedre et statskupp, men med all uroen rundt valgresultatene  i en rekke vippestater og påstandene om valgfusk kan naturligvis den samme påstanden fremsettes mot demokratene. Valgjuks var i praksis deres forsøk på statskupp, kan det hevdes.

Brakte denne mannen velstand
og fremgang for USAs jevne
befolkning? Det var under han
at avindustrialiseringen av USA
virkelig skjøt fart.

Kommentatorer i Norge kan mene hva de vil om dette. Det jeg synes er åpenbart er at Trump har økt sin oppslutning ved valg vesentlig blant vanlige mennesker i USA som har fått merke virkningen av globalistenes politikk helt fra Bill Clintons tid og frem til nå. De har ikke nødvendigvis stemt på Trump men mot den politikken som har ødelagt landet og deres liv i flere ti-år før Trump.

Jeg synes også det er opplagt at det pågår en konflikt i «The Deep State» om retningen på USA politikk fremover. Valget var i praksis et signal om at stadig flere i USA ikke ønsker denne politikken som bl.a. den oppskrytte Obama stod for, kriger-presidenten fremfor noen. Selv om valget i alle mediene er erklært som over med Biden som vinner, pågår omtelling i flere stater og Trump har i skrivende stund vunnet to av dem og leder nå foran Biden i valgmannsstemmer.

Mediene våre skriver ikke om dette for de har allerede erklært Biden som vinner.

Få disse unge guttene hjem! De skal ikke
ofre livet for krigsindustrien.

I artikkelen under konkretiseres litt av hva konflikten i USA egentlig dreier seg om, krig eller fred. I den konflikten har Trumps linje med tilbaketrekning av soldater fra flere krigsscener i verden min fulle sympati.

Betyr det at jeg er Turmp-tilhenger? Nei, det betyr at jeg støtter det jeg oppfatter som USAs befolkning sine vitale interesser i krig-fred-spørsmålet. Det betyr at jeg støtter USAs befolkning sitt behov for et levende demokrati hvor befolkningen slipper å måtte velge mellom to kandidater, den ene verre enn den andre.

Knut Lindtner

Trumps omorganisering av Pentagon kan føre til tilbaketrekking av troppene.

Kilder forteller til media at sparkingene i Pentagon delvis skjedde på grunn av uenighet rundt nettopp tilbaketrekkingen.

Av Dave DeCamp

En større utskifting i Pentagon som startet med sparkingen av tidligere forsvarsminister Mark Esper kan være en del av Trumps plan om å gjennomføre tilbaketrekking av troppene i siste øyeblikk. Det gjelder blant annet troppene i et land som Afghanistan forteller kilder til flere medier.

En ansatt i Trump-administrasjonen fortalte sist tirsdag til Washington Post at president Trump fortsatt er bestemt på å trekke tilbake tropper rundt omkring i verden før han forlater stillingen.

«Han ser på Pentagon som ledende i motstanden mot hans agenda», sier den ansatte, som uttaler seg anonymt.

Hva har USAs soldater i vakre Afghanistan å gjøre?

En annen ansatt forteller til Washington Post at omorganiseringen som ble beordret av Det Hvite Hus sammenfaller med debatten om tempoet i tilbaketrekkingen av tropper fra steder som Afghanistan og Somalia.

The Intercept kom med en historie på onsdag. Den kommer med liknende påstander. En ansatt sa at omorganiseringen har vært planlagt i måneder. Og flere oppsigelser er ventet.

«Presidenten tar tilbake kontrollen over Forsvarsdepartementet. Det er en restaurering av utenrikspolitikken. Dette er Trumps utenrikspolitikk», sier den ansatte.

Lee Fang i The Intercept skriver: «Utskiftingen av personell, påstår denne ansatte, vil føre til et mer lojalt Pentagon-apparat for å gjennomføre Trumps mål, inkludert denne tilbaketrekkingen fra utenlandske konflikter i siste minutt».

Hva har de i Somalia å gjøre? På andre siden av kloden.

En kilde fortalte CNNs Jake Tapper at oppsigelsene kunne gjennomføres nå fordi Mark Esper og hans team var mot tilbaketrekkingen fra Afghanistan.

I oktober twitret president Trump at alle USA-tropper i Afghanistan «skulle» være hjemme før jul.

Men så langt har ikke twitringen ikke ført til noen beordring.

Det nåværende antallet tropper i Afghanistan er rundt 4000 mann. National Security Advisor Robert O’Brien har sagt at USA nå er i ferd med å ha 2500 tropper igjen i Afghanistan tidlig i 2021.

Bloomberg rapporterte i oktober at president Trump ønsker å hente hjem hundrevis av USA-tropper fra Somalia. Ifølge denne rapporten begynte Pentagon å legge opp planer for tilbaketrekking. Det førte til en diskusjon på høyt nivå. Men så langt har det ikke blitt gitt noen ordre om å fjerne tropper fra Somalia, lik Afghanistan.

Axios bekreftet på onsdag at den pensjonerte oberst i hæren Douglas Macgregor har blitt ansatt som seniorrådgiver hos forsvarsminister Christopher Miller, som har erstattet Esper.

Macgregor er åpen om sin tro på at USA øyeblikkelig skal trekke seg ut av Afghanistan. I et intervju i 2019, sa han at USA skulle «løpe», ikke gå ut av Afghanistan.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Alexander Schimmeck

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

16 kommentarer. Leave new

 • Det som bekymrer meg er at Norges politikere/media, fra SV til Høyre, så unisont nå angriper ( er «uansvarlig», «diktator») en president som IKKE har gått til krig som tidligere presidenter og som nå trekker styrker ut av okkuperte land, – som han har lovet. Altså INGEN hyllest for dette.
  ( Og et så unisont angrep, med konstrurte løgner/artikler, at det antagelig står globale krefter bak.)

  Altså i et Norge som deler ut Nobels Fredspris., – uten å rødme.

  Svar
  • Biden HAR jo ikke vunnet. Hvorfor disse massive løgnene/artiklene i avis etter avis i Norge?
   ‘Snart to uker etter valget som Joe Biden vant, nekter fortsatt Trump å erkjenne at han tapte….. Tidligere forsvarsminister under Bill Clinton, republikaneren Chuck Hagel, frykter at utenlandske krefter skal utnytte kaoset eller at Trump skal bruke medgjørlige ledere i Pentagon til å gjøre noe grunnlovsstridig eller til og med starte en krig. ‘
   https://finansavisen.no/nyheter/utenriks/2020/11/13/7587975/frykt-for-hva-trump-kan-gjore-de-neste-manedene

   Eller frykter noen ( bl.a. Ap i Norge) at Trump skal AVSLUTTE kriger ! ;-)

   Svar
 • Nobels fredspris er et produkt.skapt av Wallenbergfamilien,altså et verktøy for å styre opinionen.

  Svar
 • Ett spørsmål til Knut Lindtner.Hva er frihet,er det å bli regjert ?

  Svar
  • Hadde jeg svaret på det spørsmålet hadde jeg vært rik.

   Svar
   • La meg spørre deg på en annen måte Knut,Når er det på en lovmessig måte blitt tillatt å ta makt fra en annen ?.Og det til evig tid?.Er det mulig at dette er tyveri ?.Eller kanskje heller slaveri ?.Om jeg er eid,hvem eier meg ?.

   • Så Knut,la oss si at man ved valg gir bort sin makt,hva da med sofapartiet,du vet de som ikke gir bort sin makt og som er det største partiet i norge,er de eid ?.Hvem eier de ?.

   • Svaret på det Knut,det er at om du blir regjert,da blir du aldri rik om du ikke har de rette tankene..Så om du er en talsmann for alternative tanker,da bør du tillate dem,ikke blokkere dem.

   • Så igjen Knut,kan jeg selge ut mitt medlemskap i det synkende skipet kalt Norge,eller er jeg evig tvunget til å betale til skipet ?.Om du synes att det er greit at folket skal evig betale for andre,hvem er du ?.Flomlys er rare greier,det kan rettes mot alle kanter.

 • Norge er ett aksjeselskap,hvem er eierne ?.

  Svar
 • Aksjeeierne går med ett rykende overskudd men Staten går med ett rykende underskudd,javel,hvordan går det til ?.

  Svar
  • Kan det være så at aksjeeierne,altså befolkningen ufrivillig betaler for en stat som synker ?.Kan det være så at vi tvinges til å betale til investorene ?..Hvem er investorene ?.Hvem er disse hersens systemene som gjør deg og meg til ingenting og som later som de er gode systemer ?.

   Svar
 • Staten skal jo være forvaltere av landets og folkets ressurser.så hvorfor gjør de ikke det ?.

  Svar
 • Staten går alltid i underskudd,skattebetalerne må betale,hvem i helvete vil ha aksjer i et underskuddsforetak ?.

  Svar
 • Er det ikke fint,en stat som aldri blir drevet med overskudd,skattebetalerne betaler.Er dette tvang eller slaveri ?.

  Svar
 • Q uest A ll NON sense

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Alle skal bidra:

Norske avtaler og regler skal gjelde for all virksomhet i Norge.

Forrige innlegg

Ap:

Følger lojalt den nyliberale EU-politikken — tilbake

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.