POSTED IN EU, Handelskrig

Vil påføre hele Ungarns befolkning stor smerte fordi deres valgte leder ikke gjør som EU vil.

EU er desperate på grunn av Ukraina-krigen.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

EU skulle være en samarbeidsorganisasjon for økonomisk utvikling til alle medlemsstatenes felles beste. Det sier EU selv og tilhengerne av norsk medlemskap. Her kastes maskene og vi får se hvordan disse folkene som leder EU egentlig er. Dette er voksenopplæring for alle naivister.

Knut Lindtner
Redaktør

Utpressing: EU planlegger å sabotere Ungarns økonomi hvis Orban blokkerer bistand til Ukraina.

En EU-diplomat sier at planen er å skade «arbeidsmarkedet og vekst» i Ungarn, og innrømmer at det er «utpressing».

Av Dave DeCamp.

EU planlegger å sabotere Ungarns økonomi, hvis Ungarns president Viktor Orban blokkerer en bistandspakke på 50 milliarder euro til Ukraina, på et toppmøte med EU-ledere som vil finne sted på torsdag, rapporterte Financial Times mandag.

Planen som er skissert av EU-tjenestemenn i et dokument innhentet av FT ser ut til å utnytte Ungarns økonomiske svakheter, skade valutaen, og skremme investorer for å skade «arbeidsmarkedet og vekst» i landet.

Hvis Orban ikke opphever sitt veto mot Ukraina-bistandspakken, planlegger EU å kutte alle overføringer til Ungarn. Uten den finansieringen, sier dokumentet, «kan finansmarkeder og europeiske og internasjonale selskaper være mindre interessert i å investere i Ungarn», og det kan «raskt utløse en ytterligere økning i finansieringskostnadene for det offentlige underskuddet, og et fall i valutaen».

En EU-diplomat som snakket med FT innrømmet at planen om å presse Ungarn er «utpressing».

Som svar på rapporten sa Ungarns utsending til EU, Janos Boka, at Budapest ikke «gir etter for press» og vil fortsette å forhandle om saken. «Ungarn etablerer ingen forbindelse mellom støtte til Ukraina og tilgang til EU-midler, og avviser andre parter som gjør det», sa han.

Ungarn har vært under kraftig kritikk fra andre EU-stater og USA for sin holdning til stedfortreder-krigen i Ukraina. USAs ambassadør i Ungarn, David Pressman, kritiserte Orban forrige uke for det han kalte en «utenrikspolitikk basert på fantasi».

EU har i flere måneder forsøkt å få igjennom bistandspakken på 50 milliarder euro, som er ment å bli utbetalt over fire år for å finansiere den ukrainske regjeringen. President Biden sliter også med å få nye hjelpepakkerer til Ukraina. Kiev har sagt at ukrainske statsansatte kan få forsinkelser i utbetalingen av lønn eller pensjon, dersom USA og EU ikke godkjenner nye hjelpepakker snart.

Oversatt av Northern Light

Forsidebilde: Érik González Guerrero

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Ifølge alle uttalelser fra astrologer braker mye løs i 2024 og særlig nå i februar måned, og vi ser det skje kanskje særlig i det skakkjørte vesten.
  Borgerkrig i USA med start i Texas? EU avslører sitt tyranni i forhold til Ungarn. Bondeopprør slås ned og kalles høyreekstremt. Spanias PSOE og Sanchez’ statskupp provoserer tusenvis til demonstrasjoner i Madrid. I Slovakia tas bladet fra munnen angående plandemien og hva det har kostet. «Israel» og domstolen i Haags ord «POTENSIELT» folkemord avslører rettsvesenets partiske og korrupte karakter på høyeste hold. etc. etc. Vil selv norske naivister trekke hodet opp av sanden? Kanskje.
  Som de rottene de er, er nå marionettene i politikk og deres overherrer presset opp i et hjørne og kan finne på en drastisk siste krampetrekning.
  Spennende tider.

  Svar
  • Takk til Orban for at han river av masken til den tyrranniske EU ledelsen. Så spørs det om tilstrekkelig mange her i steinrøysa får opp øya og ser hvor til h.. dette går. ?

   Svar
   • Øyvind Aarsnes
    2 februar 2024 9:00

    Det tviler jeg sterkt på, har prøvd siden 1 januar 2004 da jeg startet Folkeaksjonen Mot Eu Medlemskap og mange har våknet opp «fra de døde» men de aller fleste er forført av løgnens far Satan til å tro på løgnene NRK og resten av MSM produserer. Det siste Jesus sa før han forlot denne sataniske verden. Se til at dere IKKE blir forført.

  • Kåre Magne
   2 februar 2024 0:12

   Ja, definitivt spennende tider fremover nå, e, spesielt (astrologisk sett) nå når Pluto ligger inne i Vannmannen og det borger for store forandringer. Mye grums vil sannsynligvis komme opp til overflaten.

   Svar
 • Northern Light.
  2 februar 2024 16:41

  Orbán: EUs milliardpakke forhindrer en total kollaps av den ukrainske staten.

  Av Swebbtv.
  Hvordan har det seg at Ungarn til slutt gikk med på EU-elitens gigantiske «støttepakke» for Ukraina på 50 milliarder euro? Fordi pengene ikke skal gå til våpen, men til den konkursrammede ukrainske staten, sier Ungarns statsminister Viktor Orbán på Kossuth Radio fredag, melder nyhetsbyrået Tass. Pengene skal gå til »respiratoren» som vestlige politikere opprettet for Ukraina.

  Ungarn stoppet tross alt ikke EUs enorme hjelpepakke på 50 milliarder euro, cirka 550 milliarder kroner, til Ukraina, noe som kanskje overrasket noen.

  Hvorfor ikke? For pengene vil ikke gå til våpen, sier Ungarns statsminister Viktor Orbán, og det er derfor, ifølge ham, vedtaket ikke motsier Ungarns holdning til fred.

  I tillegg skal Ungarn ha fått vedtatt sitt forslag om å etablere et system for å kontrollere hvordan pengene brukes.

  Så hva skal pengene gå til? For å forhindre en fullstendig kollaps av den ukrainske staten, forklarer den ungarske lederen.

  Ukraina er faktisk konkurs, etter den ødeleggende proxy-krigen mot Russland.

  Uten pengene fra EU og USA «ville det ikke vært lønn, pensjoner eller fungerende institusjoner, og å «stenge landet ned» ville vært eneste mulighet», sier Viktor Orbán på Kossuth Radio.

  Den ukrainske økonomien er nå koblet til en «respirator», påpeker han, som betyr penger fra den vestlige verden.

  Fra Swebbtv, publisert 2 januar 2024.
  Oversatt fra svensk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Orbán: EU:s miljardpaket ska förhindra total kollaps av ukrainska staten.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

West Point, skolen som utdanner militært personell i USA:

Hvitvasker Israels folkemord av palestinerne.

Forrige innlegg

Ingenting går som tenkt.

USA klarer ikke å sikre skipstrafikken til Israel gjennom Rødehavet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.