POSTED IN EU, Krig-fred

Victor Orban:

Brussel-byråkratene vil ha krig mot Russland!

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette som Orban her sier har vært klart lenge. Ledere i EU ønsker krig mot Russland og er villig til å ofre både sin egen befolknings velferd, liv og helse for å bli kvitt atommakten i øst. Denne krigslysten er påfallende, men det er ikke egne familiemedlemmer de vil ofre til dette formålet, det er alle de som ikke har valgt dem som skal til «kjøttkvernen» i øst.

For disse lederne er ikke folkevalgte, de er utpekte. I motsetning til Victor Orban som har stor støtte i sin egen befolkning. Demokratiet står imot byråkratiet i EU. Det har vært et av hovedspørsmålene i den norske EU-debatten i all tid. Og i denne saken er det helt tydelig at de demokratisk valgte er til bryderi for byråkratene som styrer EU-skuta.

Det er dette et flertall på Stortinget vil ha oss inn i og som vi gradvis bindes fast til gjennom EØS-avtalen.

Knut Lindtner
Redaktør

EU-byråkratene «vil ha krig mot Russland», mener Orban.

Den ungarske statsministeren beskylder Brüssel for å komme med «dårlige politiske avgjørelser» rundt Ukraina-konflikten.

Lederskapet i EU presser unionen når det gjelder krigen med Russland. De overser sine egne innbyggeres interesser, påstår den ungarske statsministeren Viktor Orban.

I en kronikk publisert i avisen Magyar Nemzet på lørdag advarer Orban EU mot å stå overfor en rekke kriser, inkludert økonomiske utfordringer og høynet nivå av terrorisme-trusler.

«For å gjøre det enda verre, så lever Brüssel-byråkratene i en boble, der har tatt flere dårlige beslutninger i de siste årene» sier statsministeren.

«Europa blir stadig mer dratt inn i krigen, Der har de intet å vinne og alt å tape». «Byråkratene i Brüssel vil ha denne krigen. De ser på den som sin egen, og de ønsker å slå Russland. De sender det europeiske folks penger til Ukraina. De har skutt i senk europeiske bedrifter med sanksjoner. De har drevet opp inflasjonen, og har gjort livet vanskelig for millioner av mennesker».

Orban beskylder også lederne i EU for å «påtvinge sin egen ideologi» på medlemsstatene, i stedet for å «se etter folketinteresser».

Den ungarske statsministeren kom med disse synspunktene kort etter at EU-lederne nominerte Ursula von der Leyen til å ta over for en tredje periode som president i Europakommisjonen. Samtidig ble den estiske statsministeren Kaja Kallas nominert til å erstatte Josep Borrell som EU-blokkens topp-diplomat.

Hun er kjent for sin svært aggressive utenrikspolitikk. Kallas har vært en av de ivrigste talspersoner for tøffere sanksjoner mot Russland, og for å sende mer våpen til Ukraina. Hun har også vært en talsperson for å bruke «frosne» russiske eiendeler som hjelp til Kiev.

Orban er en frittalende kritiker av EUs tilnærming til Ukraina-konflikten. Han går inn for diplomatiske løsninger, gjennom forhandlinger. Ulikt mange andre NATO-land har Ungarn nektet å sende våpen til Kiev, og har har drevet lobbyvirksomhet mot den betingelsesløse økonomiske assistansen.

Orban har tidligere påstått ar USA og EU er «kildene» til «krigsgalskapen» som feier over kontinentet. Han beskylder Brüssel for å å drive et farlig politisk spill mot Russland.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Siegfried Zademack

https://www.rt.com/news/600206-eu-bureaucrats-want-war

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Etter sprengningen av Nord Stream rørledningen har Tyskland blitt helt avhengig av å motta gass (LNG-gass) fra USA. En meget dyr gass fra USA som bla presser opp strømprisen i Tyskland og som fører til flytting av produksjon og arbeidsplasser fra Tyskland til spesielt USA.
  Og med denne gassen fra USA følger det med vilkår om å støtte USAs politikk.
  Og hvis ikke det skulle være nok, finnes det rørledninger fra Norge til EU som USA også kan sprenge hvis de skulle ønske noe slikt.

  Svar
 • Det er vel en nordstreem 2 som er fult brukbar, men Tyskland var ikke inntresert.
  USA må importere uran, men den er den er det ikke restriksjoner på. Fra Russland bla.
  Å få LNG fra statene tjener statene på. De tjener også penger på krigen i Ukraina . Hvor må NATO-land kjøpe sine våpen fra? USA.

  Svar
  • Litt feil i tråden, beklager. Men Orban har nok rett og vi har nato generalen som pisker semningen. USA må ikke tro at Russland ikke vil svare på ett atomangrep . Ikke Norge heller for den del

   Svar
 • Northern Light.
  12 juli 2024 13:30

  Ungarns statsminister Orban: Krig har blitt NATOs agenda.

  Av Ramon Tomey.
  Den nordatlantiske organisasjonen NATOs agenda har endret seg fra å opprettholde fred til jakt etter krig, ifølge Ungarns statsminister Viktor Orban.

  Han påpekte denne drastiske endringen i en artikkel i Newsweek 5 juli, publisert samme dag som hans besøk i den russiske hovedstaden Moskva. Den nevnte artikkelen tok for seg de siste tendensene i NATO, som Ungarn har vært medlem av siden 1999.

  Orban understreket Budapests aktive deltakelse i flere NATO-operasjoner og-initiativer gjennom årene. Han bemerket også landets overholdelse av blokkens mål for forsvarsutgifter på to prosent. I følge Orban var NATO som landet hans sluttet seg til for 25 år siden et «fredsprosjekt», og en «militær allianse for forsvar». «I stedet for fred, er i dag agendaen en jakt etter krig. I stedet for forsvar er det krenkelser», beklaget den ungarske lederen.

  «Stadig flere stemmer innen NATO argumenterer for nødvendigheten – eller at det er uunngåelig – med en militær konfrontasjon med verdens andre geopolitiske maktsentre», fortsatte han. En slik holdning, advarte Orban, «fungerer som en selvoppfyllende profeti».

  Ifølge den ungarske statsministeren har flere NATO-medlemsnasjoner nylig overveiet muligheten for å starte en NATO-operasjon i Ukraina. Men Orban advarte til slutt at med mindre de endrer sin konfronterende holdning, «vil de begå selvmord».

  Russia Today (RT) påpekte at Orban, «en vokal kritiker av vestlig involvering i Ukraina-konflikten, gjentatte ganger har advart om at stadig flere eskalerende skritt fra den USA-ledede militærblokken, til slutt kan føre til en direkte militær konfrontasjon med Russland, og gi katastrofale konsekvenser».

  Mac Slavo fra SHTF Plan fortsatte: «Russland har også advart Ukrainas vestlige støttespillere om det samme resultatet. Så langt har ingen trekk blitt gjort av Moskva for å følge opp truslene – så NATO fortsetter å presse på med sine forbredelser til krig».

  Orban: Vestens mål om å beseire Russland i Ukraina er «håpløst».
  Den ungarske lederens overraskende besøk i Russland den 5 juli inkluderte et møte med Russlands president Vladimir Putin. De to ledernes samtaler sentrerte seg om mulige måter å fredelig løse Russland-Ukraina-krigen på. Orbans kontor avklarte at statsministeren var på et «fredsbevarende oppdrag» med sitt besøk.

  Den ungarske lederen erkjente senere at posisjonene til Moskva og Kiev i saken fortsatt er veldig «langt fra hverandre». Til tross for dette, bemerket han at «vi allerede har tatt det viktigste skrittet – å etablere kontakt», og lovte å fortsette innsatsen.

  Tidligere ankom Orban Kiev og satte seg ned for å snakke med den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky. Den ungarske lederen tok til orde for en umiddelbar våpenhvile, og forhandlinger under sitt besøk i Ukraina.

  I juni uttrykte statsministeren pessimisme over utsiktene til at vestlige land skulle beseire Russland i Ukraina, og avfeide det som «håpløst». Han sa dette under et intervju med allmennkringkasteren Kossuth Radio.

  «Situasjonen ser ut som den vestlige verden ønsker å beseire Russland, med hjelp fra Tyskland under ledelse av USA», sa Orban. «Jeg synes det er håpløst. Og selv om vi lykkes, noe som slett ikke er realistisk, må vi betale en så høy pris at det ikke er verdt det».

  (Relatert: Ungarn hopper av «NATO-toget», og kaller Vestens opptrapping av krigen i Ukraina «håpløs».)

  Mens Orban ga Russland skylden for utbruddet av fiendtlighetene i Ukraina, påpekte han at hovedårsaken til konflikten var Kyivs intensjon om å bli med i NATO. Putin har bedt Ukraina om å droppe sine planer om å slutte seg til blokken, og trekke ut tropper fra territorier annektert av Moskva, før noen fredssamtaler kan begynne.

  «Til slutt er spørsmålet om Ukraina vil bli NATO-medlem eller ikke. Denne krigen handler om Sevastopol, hvor det vil være et NATO-flagg eller et russisk flagg ved utgangen til Svartehavet. Russerne sier at det russiske flagget vaier der nå, og de vil ikke endre det til et NATO-flagg. De vil ikke ha en grense til NATO-land».

  Fra Natural News, publisert 11 juli 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Hungarian PM Orban: WAR has become NATO’s agenda.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klimatiltakene vil koste oss alt vi har.

Effekten vil være minimal.

Forrige innlegg

Nullutslipp:

En politikk med katastrofale virkninger og ingen gevinster.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.