POSTED IN Media, Ytringsfrihet

Vi skulle gjort det, men gjør det ikke.

Den russiske journalistforeningen gir pris til Assange.

0
Print Friendly, PDF & Email

Dette er naturligvis uttrykk for en propagandakrig – altså det at den russiske journalistforeningen deler ut en solidaritetspris til Julian Assange. Men tilfeldigvis fortjener han prisen – det er han som i stort grad har avslørt det gigantiske kriminelle maktspillet som ledere – i dette tilfellet våre ledere – har bedrevet gjennom krigene de har iverksatt.

Det som skjer er i virkeligheten at rollene byttes om. De russiske journalistene står med heder tilbake mens våre … ja, hva skal en si – svikter en kollega som forsvarer deres virksomhet med sitt eget liv som innsats.

Dermed snus virkeligheten også på dette feltet på hodet, selv om det foreløpig er ikke så mange som ser det. De russiske journalistene har åpenbart bedre bakkekontakt med det som skjer, hva som er viktig for dem og oss andre. Våre journalister lever i sin egen virkelighet hvor det åpenbart er andre verdier som teller: karriere, sosial status og økonomi?

Sier jeg med dette at forholdene ikke er kritikkverdige for journalister i Russland? 

Skal journalistyrket degenerere til koseprat med våre ledere, men de er overkritiske overfor såkalte fiendelands ledere.

Hvis noe tror det, da må jeg skuffe. Svaret er nei. Men en må skille mellom mindre saker og den største i vår tid.

Når mange journalister ikke forstår at Assange-saken dreier seg i prinsippet om journalistisk frihet, altså om grunnlaget for deres yrke, om retten til å avsløre maktmisbruk, da er det barnetimen som gjenstår. Da kan de forberede seg på et yrke med koseprat og etterplapring.

I 2019 fikk Assange EUs journalistpris som deles ut til minne om den drepte maltesiske journalisten Daphne Galizia. I den forbindelse sa Wikileaks redaktør Kristinn Hrafnsson:

«Det er nå trukket en skarp linje i sanden. Enten støtter du anslaget mot mediefriheten eller du står sammen med Julian Assange»

Tausheten fra det store flertallet norske journalister fortelle indirekte på hvilke side de står.

Knut Lindtner

De russiske journalistenes fagforening har tildelt Julian Assange sin solidaritetspris.

Fra TASS

De russiske journalistenes fagforening har tildelt Wikileaks grunnlegger Julian Assange sin solidaritetspris. Dette fortalte fagforeningens leder Vladimir Solovyev til TASS på tirsdag.

«Journalistenes Internasjonale Dag markeres over hele verden den 8. september.

Andre del av uteleveringssaken mot Julian Assange begynte i London den dagen.

Vladimir Rudolfovich Solovyov er en russisk journalist, TV og radiovert. Han er mest kjent som et anker på TV-showet søndag kveld med Vladimir Solovyov på Russland-1. Wikipedia 

 

Han er vår kollega, en journalist, som har ofret hele livet sitt til å kjempe for sannheten og ytringsfriheten. På grunn av det blir han nå holdt i fengsel, og lider for sin overbevisning.

Dersom han blir utlevert til USA så vil det bety det samme som fengsel for livstid, eller kanskje dødsstraff», sier Solovyev.

«Det var ingen tvil hos oss over hvem som skulle få prisen. Vi bestemte at den skulle gå til Julian Assange, en sann forkjemper for ytringsfrihet».

Han forteller at Assange allerede er blitt informert om tildelingen. Assange har bestemt å donere pengedelen av prisen til familiene til drepte journalister.

Solidaritetsprisen blir tildelt journalister som utviser mot og lojalitet til sin profesjon ved å forsvare ytringsfriheten.

Julian Assange grunnla Wikileaks-portalen i 2006 for å publisere klassifisert informasjon rundt aktivitetene til et antall regjeringer, inkludert USAs regjering.

Etter at trakkasserings-anklager kom opp mot han i Sverige i 2012, søkte Assange asyl i Equadors ambassade.

 I april 2019 trakk Equadors president Lenin Moreno tilbake asylet, og Assange ble arrestert av Storbritannias Metropolitan Police for ikke ha møtt opp i retten London i 2012. Og da forelå det fra 2018 en utleveringsbegjæring fra Washington. 

Dersom han blir utlevert til De Forente Stater og han blir funnet skyldig i alle tiltalepunktene, kan Assange komme til å bli dømt til opp mot 175 år i fengsel.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dag 7 i Rettssaken mot Assange:

Ekspertvitner får lite tid. Aktoratet breier seg.

Forrige innlegg

Hva EØS fører til:

11 togselskaper og 50 direktører på millionlønninger

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.