POSTED IN Endring av politikken, USA

Vil ikke bidra til støtte til Israels Gazapolitikk.

USA-offiser trekker seg.

0
Print Friendly, PDF & Email

En av den amerikanske hærens offiserer trekker seg på grunn av «ukvalifisert» støtte til israelsk slakting i Gaza

Maj. Harrison Mann jobbet ved Defense Intelligence Agency

Av Dave DeCamp

En offiser i hæren som jobber ved Pentagons Defense Intelligence Agency (DIA) har trukket seg i protest mot USAs «ukvalifiserte» støtte til israelsk slakting av palestinere i Gaza.

Maj. Harrison Mann la ut avskjedsbrevet sitt på LinkedIn og sa at det opprinnelig ble distribuert i DIA 16. april. I brevet sa han at DIA ikke bare «informerer om politikk», men «tilrettelegger, og til tider, direkte utfører politikk, ” med henvisning til USAs støtte til Israel.

– Politikken som aldri har vært langt unna tankene mine de siste seks månedene er den nesten ukvalifiserte støtten til Israels regjering, som har muliggjort og styrket drap og utsulting av titusenvis av uskyldige palestinere, sa Mann i brevet. . «Som vi nylig ble minnet om, oppmuntrer denne ubetingede støtten også til hensynsløs eskalering som fører til at vi risikerer en større krig.»

Han sa at arbeidet hans ved DIA «utvilsomt» hadde bidratt til støtten til Israel og at de «grusomme og hjerteskjærende» bildene som kom fra Gaza forårsaket stor skam. Mann leverte sin oppsigelse 1. november, men ifølge The New York Times er det uklart når han vil forlate hæren.

Mann skrev i brevet at han prøvde å fortsette i jobben sin og håpet at slaktingen på et tidspunkt ville komme til en slutt eller at president Biden ville endre sin politikk med ubetinget støtte. «Men på et tidspunkt – uansett begrunnelse – fremmer du enten en politikk som muliggjør massesulting av barn, eller så gjør du det ikke,» sa han.

Maj. Harrison Mann

Mann pekte på sin jødiske arv som en av grunnene hans til å trekke seg og si fra. «Og jeg ønsker å presisere at som etterkommer av europeiske jøder, ble jeg oppvokst i et spesielt utilgivelig moralsk miljø når det kom til temaet å bære ansvar for etnisk rensing – min bestefar nektet å kjøpe produkter produsert i Tyskland – hvor det viktigste viktigheten av ‘aldri igjen’ og utilstrekkelighet av å ‘bare å følge ordre’ ble ofte gjentatt,» sa han.

«Jeg er hjemsøkt av kunnskapen om at jeg har sviktet disse prinsippene. Men jeg har også et håp om at min bestefar ville gi meg litt nåde; at han fortsatt ville være stolt av meg for å ha forlatt denne krigen, uansett hvor sent,» la Mann til.

I sitt innlegg på LinkedIn som ble skrevet på mandag, sa Mann at han mottok en «uventet strøm av støtte» etter at han distribuerte brevet internt. Han sa at han delte brevet offentlig for å vise kollegene sine at de ikke er alene hvis de føler seg motstandere av det de støtter i Gaza.

«Det er klart at denne uken vil noen av dere fortsatt bli bedt om å gi støtte – direkte eller indirekte – til det israelske militæret når det utfører operasjoner inn i Rafah og andre steder i Gaza,» sa han. «Jeg deler det nå i håp om at du også vil oppdage at du ikke er alene, du er ikke stemmeløs, og du er ikke maktesløs.»

Det har vært betydelig uenighet i den amerikanske regjeringen angående president Bidens støtte til israelsk slakting av palestinere i Gaza. Tre tjenestemenn i utenriksdepartementet og en tjenestemann i utdanningsdepartementet har trukket seg offentlig i protest. Den mest ekstreme protesten kom fra en aktiv amerikansk flyver, Aaron Bushnell, som tente på seg selv foran den israelske ambassaden i Washington DC og døde av skadene.

https://news.antiwar.com/2024/05/13/us-army-officer-resigns-over-unqualified-support-for-israeli-slaughter-in-gaza


Forsidebilde: Rene Magritte

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvis boksen inneholder benzen.

Tørrshampo kan være kreftfremkallende.

Forrige innlegg

Nå kommer stadig villere forslag på bordet.

Nato kan skyte ned russiske missiler fra Natoland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.