POSTED IN Israel, Palestina

Vi de svikte palestinerne?

Egypt er under press fra USA/Israel.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Styrkeprøven Israel-Egypt 

Jan Hårstad

Det hersker altså en 15 kilometer lang bufferzone mellom Gaza og Egypt som kalles The Philadelphia Corridor. Det er Egypt og PA som felles kontrollerer den eneste grenseåpningen, RAFAH. Men som de fleste skulle vite nå: de tunellene som palestinerne bruker for innføring av våpen og andre viktige saker, munner ut juridisk på Egypts territorium.

Enn så lenge har Egypt motsatt seg Israels planer om å flytte palestinerne til SINAI og de har sogar satt opp et gjerde/mur for å stoppe noe sånt.

Men i dag 13. januar 2024 løftes denne saken opp på aller høyeste nivå via meldinger i Wall Street Journal og Netanyahus tv-tale i dag hvor han sier:

«Philadelphia korridoren må være i våre hender, den må stenges.»

Som utallige amerikanske analytikere har påpekt: Israel Lobbyen har enorm makt i kongressen og i statsapparatet. Så stor makt at den kan tvinge Blinken/Biden til å gå fra alle sine uttalelser om ingen flytting av palestinerne fra Gaza.

En av tunnelene inn og ut av Gaza.

USA kan også true Egypt med at det blir verken noen pengeoverføringer eller våpen hvis de ikke bøyer seg og overlater Philadephia-korridoren til Israel. Det er nemlig ikke første gang at USA-orienterte arabiske stater har forrådt palestinerne. Et enormt press vil bli lagt på Egypt fra USA og EU/Nato.

Skulle Israel få det som de nå forlanger er den palestinske drømmen om en nasjonal samlingsregjering på Gaza fullstendig dødfødt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • I forhold til alt skrål Ishmaels sønner er istand til å hause opp er det påfallende hvor lite de gjør for å redde sine palestinske brødre og søstres liv. USAs ledelse bryr seg null og niks om deres flagg trampes på med muslimske sandaler. Kanskje er deres ledere sindige nok til å holde igjen litt og det har ikke braket brutalt løs riktig enda. Terroraksjoner mot Israels støttespillere kan koste «fredsnasjonen» og andre hyklerske «peace keepers» dyrt.
  Alt så langt tyder på at Egypt svikter palestinerne, gjør det ikke? Finnes det noe tall på hvor mange de har sluppet ut av Gazas holocaust og inn i en trygg muslimsk havn? Ikke særlig mange, er det vel? De er beleiret og sultes i hjel. Ideelt sett skal Gazas folk sendes til Europa med Von der Leyens hjelp, er vel sånn Egypt og Israel har tenkt det. Å bryte ned Vesten, særlig USA, pine ut alle ressurser til støtte for «utvalgte», som Bibi sier, det er hensikten. Lett å google: bibi quotes.
  Det hevdes at Egypts president Al-Sisi er en mossad-agent født av en jødisk mor, Malikah Titani, og at morens bror, Uri Sibagh, var svært aktiv i Jewish Defense League fra 1948, nær medarbeider til Ben-Gurion og senere i Israels politikk. KONSPIRASJON! er det eneste «argumentet» mot påstanden jeg kan finne fra Israelsk hold og samtidig tituleres Al-Sisi som «en nasjonal helt for alle jøder». Ifølge jødisk/Israelsk lov kan dette gjøre Al-Sisi til Israelsk statsborger straks han måtte ønske det, hvis det som hevdes om hans opphav stemmer.

  Svar
  • Kanskje er MUSLIMSKE ledere sindige nok, skulle jeg skrevet, som det er det jeg mente å si.

   Svar
  • deafdumbblind
   16 januar 2024 17:08

   Nå skrives det mye rart på siden her, hva er det egntlig som foregår i verden vår?

   Svar
   • Anbefaler deg å se kanalen til han jeg postet link fra i min kommentar.
    Lenger ned.
    Kanskje du får flere vinkler på mye som skrives om her om ikke annet. Siden du lurer på hva som foregår i verden så kan dette være en god start. Påstår ikke noe annet en at han har gitt meg veldig mye å tenke på og gitt meg nye vinklinger å se på ting akkurat som til eksempel denne nettavisen her.

 • Helt på siden, men:

  Hvordan greier noen å grave ut kiliometer på kilometer med store tunneler langt ned i grunnen, uten at dette blir oppdaget?
  Tusenvis av kubikkmeter med masse , som også skal fraktes bort uten at det oppdages.
  Hvor mange tusen arbeidskrefter har vært nødvendig?

  Hva slags grunn er det (under bakken) her? Bare sand? Fjell/stein?

  Hele greia, ikke bare krigen, virker helt absurd.

  Svar
  • Hvordan greier de det? Nød lærer naken kvinne å spinne . Palestinerne har hatt mange års okkupasjon til å lære på.

   Svar
   • Tja, Johanne. Det er ikke selve gravingen. – Selv om den er uforståelig nok. Men hvordan få all denne massen opp og ut og spredt, uten at det kan registreres på utsiden/bakkenivå. Det er jo visstnok kilometer med tunneler og enorme mengder masse det (eventuelt) er snakk om her.

  • Frikar.
   Jeg fikk høre i en eller annen video som ble publiåsert, tror av Max igang a der han pratet om at tunnelene ble bygde av isr.ael når de kontrollerte og var i Gaze i sin tid. Godt om ikke han pratet på at Hamza også blev stiftet opprinnelig av ide for kunne opprettholde evig spenning på stripa og muligheten for rettferdig krig!
   Veit ikke om dette er sant men alt er ju mulig i løgnhetens stortid. Veit ikke mye før en har opplevd sjølv.

   Svar
 • Israelerne har ved sine handlinger gjort antisemittisme
  til en dyd.

  Svar
 • Jeg nevnte i et svar til kommentaren til Frikar om at jeg hadde sett en video om tunnelen ble bygget av is.ra.el i sin tid har nå funnet en ny video der dette nevnes igjen. Interessant nok har de funnet tunneler byggde av samme folka i new york …
  Hvis ikke dere vil se hele hans video fordi han snakker og reflekterer over flere ting. Så snakker han og viser video clip om tunnelene og flere ting rundt det i hvertfall første 15 min og i minutt 42 ellers er hele rundt 1t.22.m og anbefales fordi som vil høre flere vinklinger på ting.

  https://odysee.com/@Qwinten:b/Truth-Always-Becomes-Self-Evident:72

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En okkupasjonsmakt har ikke rett å forsvare seg.

Det er det de okkuperte som har.

Forrige innlegg

Hamas er unnskyldningen, folkemord er virkemidlet.

Etnisk rensing er målet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.