POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Vestens brutte løfter og avtaler gjør forhandlinger umulig.

Det er Russland som nå styrer det som skal skje med Ukraina.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Apokalypse nå for Ukraina

Av Karsten Riise

Alt går helt dårlig for Ukraina. Den ukrainske «motoffensiven» bryter sammen.

Det er rapporter om at Ukraina har startet «Total Mobilization» i Kiev, Ivano-Frankivsk og andre steder.

Denne «totale mobiliseringen» beviser at Ukraina har lidd uholdbare tap i arbeidskraft, selv før det noen gang ble virkelig «startet» med noen «motoffensiv». Ukraina har så få soldater igjen at de tømmer selv eldrehjem og skoler for «soldater».

Den stadig bredere krigen

I sør har Ukraina gitt opp alle forsøk på å vinne terreng. Alle aksjoner som gjenstår fra ukrainsk side er små symbolske ukrainske «offensive» aksjoner i sør – ofte bare sårbare ukrainske fotsoldater som blir presset frem uten stridsvogner eller pansrede kjøretøy fordi Ukraina har mistet for mye av sitt tunge utstyr.

Dette er ukrainske selvmordsoperasjoner: Ingen luftstøtte, under konstant artilleribombardement, med mangel på beskyttelse, og gjennom minefelt mot befestede stillinger. Lederne i Ukraina og NATO er kyniske og sender lammene sine inn i slakteområder satt opp av Russland hvor de blir drept. Det er bare for å vise seg frem for å få NATO-støtte. Faktisk har Russland begynt å ta initiativ i sør med motaksjoner. I sentrum er Ukraina låst og blir malt ned. Det er tydelig at de tøffeste kampene ikke lenger er i sør, hvor Ukraina ikke engang har nådd Russlands første forsvarslinjer og og hvor de har laget mye propaganda om å «gjenerobre Krim». De tøffeste kampene har flyttet seg til nordfronten, der Russland (ikke Ukraina) presser seg frem.

NATO snakker om å «støtte Ukraina så lenge det tar». Vesten lyver – også til Ukraina. Det er snart over. NATO vil snakke om «flere våpen», men alt de sendte så langt gjorde ingen forskjell, og det meste er allerede ødelagt.

De vil snakke om en håndfull «Abrams»-tanks eller til og med noen «F-16», som om en dråpe i havet ville gjøre en forskjell.

Det kommende NATO-møtet er et sirkus – snart vil NATO trygle Russland om en «våpenhvile», kanskje til og med be Kina om å snakke om det. Det hele vil være for ingenting.

Vesten prøvde å ødelegge Russland, så hvorfor skulle Russland stoppe nå de vinner? Det ville bare være for å gi Vesten en ny sjanse for falske forhandlinger for å gjenoppruste Ukraina og starte på nytt senere.

Vesten har laget så mange løgner og falske forhandlinger at ingen stoler på Vesten. Russland har fullstendig dominans i krigen, Russland har utallige reserver klare, og den russiske økonomien gjør det bedre enn kanskje noen gang i historien.

Russland har klart uttalt at krigen vil fortsette inntil Kiev er totalt beseiret, og hvis noe blir igjen av Ukraina (uansett navn), vil det aldri bli en del av NATO.

Apocalypse er nå for Ukraina.

Karsten Riise er siviløkonom (Econ) fra Copenhagen Business School og har en universitetsgrad i spansk kultur og språk fra Københavns Universitet. Han er tidligere Senior Vice President Chief Financial Officer (CFO) i Mercedes-Benz i Danmark og Sverige.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «NATO snakker om å «støtte Ukraina så lenge det tar» »

  Nato/USA er selvfølgelig ikke interessert i befolkningen i Ukraina.
  – Eller noe annet land de har bombet og ødelagt de siste tiårene.
  Det er et politisk strategi-spill .
  Og ikke fordi, som Stoltenberg sier til stadighet, at ‘ Russland/Putin må stoppes før resten av verden blir tatt.’
  Det er Russland ( og Kina) som omringes og provoseres til krig av USA/Nato.
  Bakmennene i USA gjør et, forhåpentlig, siste (3.) forsøk for å beholde kontrollen over verdensvalutaen, rentene og dermed verdenshandelen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rettsfilosof Eva Vlaardingerbroek:

Eliten har ødelagt Europa – men folk er for feige til å gjøre noe

Forrige innlegg

Makta ter seg,
«1984» i 2023:

Fra journalist til politiovervåker

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.