POSTED IN Mat/Landbruk, Russland

Vesten overholdt ikke sin del av den.

Russland stanser kornavtalen.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Kornavtalen som ble inngått for et år siden inneholdt noen krav også til vesten og Ukraina for at den kunne tre i kraft. Disse delene av avtalen, bla. slutt på tilbakeholding av russisk kunstgjødsel i vestlige havner (Nederland) og en oppheving av vestlig blokade av russisk korntransport, er ikke oppfylt eller overholdt fra vesten.

Når en fremstiller det som om det er Russland som ikke vil forlenge kornavtalen, snur en som vanlig virkeligheten på hodet. Problemet er at det er vesten som ikke har overholdt sin del av avtalen. Men det får norsk publikum ikke vite.

Knut Lindtner
Redaktør

Hvor stupid tror Vesten at russerne er?

Russland har latt kornavtalen gå ut, og vil ikke fornye den uten vesentlige innrømmeler fra Vesten. Selvfølgelig gjør de det.

Innlegget er hentet fra HvaMenerPartiene

Vesten har sanksjonert Russland på alle bauger og kanter, har annektert russiske formuer og eiendommer, hindrer Russland tilgang på vitale reservedeler, og forsøker å stikke kjepper i hjulene, for ikke å si granater, der de klarer det. Nå har russerne fått nok.

Bilde: (Skjermdump fra Dagsrevyen)

Derfor stiller Russland krav at for å gjenoppta kornavtalen, må russerne få eksportere sitt eget korn og landbruksprodukter, og kunstgjødsel som en hel verden etterspør, samt få tilgang til bankoverføringsystemet Swift.

Kommentarene så langt viser at vestlige ledere er på samme hakket som de har vært siden USA fikk arrangert kuppet i Kiev i 2014, nemlig ingen forståelse for noe. Og det er litt pussig, for det finnes faktisk en del forhold som går an å forstå. Norge har løst dette ved ikke å snakke om disse forholdene, politikere og NRK er samstemte tause og ensidige.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • «Jeg er størst og sterkest og jeg tar hva jeg vil fra deg. Protestrerer du knuser jeg deg. Går du til sak har du ingen tjangs, for rettsvesenet og pressen er kjøpt og betalt av MEG! De sverter deg og ødelegger deg, så du aldri kommer deg opp igjen!» Internasjonale Avtaler eksister bare på papiret og i festtaler!»
  Tenk at Russerne bryter kornavtalen!?
  For en forferdelighet! Russiske barn blir mobbet i norge med lærerens «velsignelse». Og så er disse Russerne så frekke å flytte tilbake til Russland!!
  Hvem f.. skal jeg mobbe da?

  Svar
 • Medskyldige i nordstream-sabotasjen og kun alternativmedier nevner det, hyenefliret Borten-Moe med investeringer i våpenkappløpet med aksjer i Kongsberg våpenfabrikk, nå er han også «lei seg», sier han til dem som tror politikeres ord, (og han er neppe den eneste som tjener fett på krigen), NATObaser på norsk jord og treningsopplegg for ukrainske soldater, overlykkelige politikere og NRKpratehoder smiiler selvtilfreds over svensk NATOmedlemskap, «betryggende» og «et avskrekkende signal»med kanskje verdens største krigsskip fra amerika i norske farvann. Trøste oss for et supperåd, og nordmenn med hodet under armen som fortsatt tror på dagsrevyen. Norge, nissers fødeland, nå et av Russlands mest aktuelle bombemål. Selvforskyldt hvis den største og mektigste nabo finner på noe for å sette nissene litt på plass.

  Svar
 • Northern Light.
  22 juli 2023 15:02

  Analytiker: Indias beslutning om å kjøpe russisk olje stabiliserer internasjonale priser.

  Av Sputnik.
  Tysklands økonomi- og klimaminister Robert Habeck har bedt India om å forlate sin «nøytrale» holdning i Ukraina-konflikten, og vurdere de økonomiske båndene mellom India og Russland.

  Europeiske land som Tyskland fortsetter å ha et «eurosentrisk» verdensbilde, og har fullstendig mislyktes i å «respektere og forstå» Indias holdning til Ukraina-konflikten, sier en New Delhi-basert akademiker til Sputnik. Dr. Raj Kumar Sharma, ved School of Transnational Affairs ved University of Delhi, sa at New Delhis beslutning om å øke sine råoljekjøp fra Russland siden i fjor bidro til å «stabilisere» internasjonale priser. «Tenk deg hva prisen på olje på det internasjonale markedet hadde vært, hvis India og Kina kjøpte fra de samme kildene som europeiske land», sa Sharma.

  Han sa at India, den tredje største importøren av råolje, må prioritere sine «økonomiske og utviklingsmessige behov». Sharma understreket det faktum at New Delhis holdning til Ukraina ikke kunne gjøres til en «prøvesak for å bedømme Indias utenrikspolitiske opptreden». Han understreket videre at båndene mellom India og Russland har et «omfattende historisk grunnlag». Akademikeren bemerket også at Tysklands og andre EU-nasjoners samlede økonomiske vekst, har lidd betydelig siden de bestemte seg for å stoppe importen av russisk energi.

  Ekspert analytikerens kommentarer ble gitt som reaksjon på uttalelser fra Robert Habeck, Tysklands visekansler, som er på et tredagers besøk i India for å utdype «økonomisk samarbeid», ifølge en offisiell uttalelse. I følge Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) rapport Economic Outlook, anslås Tysklands økonomi å «stagnere» på null prosent i 2023, mens den anslås å vokse med 1,3 prosent i 2024. I 2021, da Tyskland var en av de største importørene av russisk energi, vokste økonomien med 2,7 prosent.

  Til sammenligning spår OECD Economic Outlook at India vil være den raskest voksende store økonomien både i 2023 og 2024, og vokse med henholdsvis seks og syv prosent. New Delhi importerte nesten 32 millioner tonn råolje fra Russland i 2022-23, ifølge det indiske handelsdepartementet. I år dukket Russland opp som den største leverandøren av råolje til New Delhi, og overtok sine tradisjonelle leverandører i Midtøsten, som Irak og Saudi-Arabia. På grunn av en økning i russisk energieksport til India, fremsto Moskva som New Delhis tredje største handelspartner for første gang i historien denne uken.

  Dessuten har India kontinuerlig motstått press fra G7-nasjonene for å redusere sin råoljeimport fra Russland. På diplomatisk nivå har New Delhi holdt seg nøytral i Ukraina-konflikten, og nektet å slutte seg til vestblokken for å stemme mot Russland i FN.

  Statsminister Narendra Modi har sagt at import av råolje fra Russland er viktig for Indias «energisikkerhet». Finansminister Nirmala Sitharaman beskrev Indias politikk som en «inflasjons-styringsstrategi» midt i i en global uro om energiprisene, forårsaket av vestlige forsøk på å fase ut russiske råvarer fra globale forsyningskjeder.

  Russland er også den ledende leverandøren av våpen til India, og står for 45 prosent av Indias samlede militære behov mellom 2017 og 2022, ifølge Stockholm fredsforsknings-institutt. Sharma sa at til tross for Vestens tidligere mislykkede forsøk på å få New Delhi på sin side i et forsøk på å «isolere» Moskva, vil Vesten fortsette å prøve. «Det er imidlertid lite sannsynlig at dette vil skje, og India vil beholde sine gode forbindelser med Russland,» sa han.

  Hva sa den tyske ministeren? Habeck møtte torsdag den indiske utenriksministeren S Jaishankar, og handels- og handelsministeren Piyush Goyal. Jaishankar sa at Ukraina-krisen var et av spørsmålene som ble diskutert. Da han snakket med indisk presse etter møtene, sa Habeck: «Jeg vet at Europa er litt borte fra Asia selvfølgelig, men på den annen side er dette av så stor betydning, at jeg oppfordrer alle demokratier over hele verden til å være tydelige på at dette ikke er akseptabelt».

  I et annet intervju gitt til det tyske Deutsche Welle, sa Habeck at India ikke kunne være «nøytral» i Ukraina-konflikten. Uttalelsene hans har allerede vakt en skarp reaksjon fra den russiske ambassadøren i India, Denis Alipov, som oppfordret den tyske ministeren til å «konsentrere seg om forholdet mellom India og Tyskland», i stedet for å diskutere New Delhis bånd med Moskva.

  «Dessverre har Tyskland forlatt en uavhengig posisjon i sikkerhetsspørsmål i Europa, noe som gjør Tysklands stemme i den ukrainske konflikten irrelevant», sa Alipov.

  Fra Sputnik Internasjonal, publisert 22 juli 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Pipe Down, Germany! India’s Decision to Buy Russian Oil Stabilizes Int’l Prices – Analyst.

  Svar
 • Er disse løgnene noe nytt?
  Nei, dette er dessverre vestlig politikk& kultur.
  Og det er ikke noe som har startet nå.
  Det nye er at vi har alternative nyhetskilder og muligheter for å spre dette , utenom det media som har styrt det meste av offentlig informasjon de siste 100 år. – Men som dessverre ikke når ut til alle.

  ‘Historien’ ( historiene) om /rundt den forrige ( 2.) verdenskrigen bør sees på i lys av denne kulturen. Både krigshistoriene i Norge og w.w.
  Vi ble, og blir, behandlet som en saueflokk.
  Av ulvene.
  – Som har greid å inbille oss at de er gjetere.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den vestlige mediedekningen av krigen i Ukraina:

Sannheten har tatt en lang ferie.

Forrige innlegg

Vil føre til totalovervåkning av alle:

De planlagte 15-minutters byene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.