POSTED IN Krig-fred, Russland

Vesten klarer ikke forholde seg til realiteter.

Russland har nå et dommedagsvåpen.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Russland klart til å utplassere sin nye undervannsdrone Poseidon

Av red. PSt -20. mai 20210

Skjermdump fra video

Den kan skape gigantiske tsunamier mot kystbyer. Vil den nye kjernefysiske dronen endre det strategiske spillet?

I sin tale foran presidentvalget i Russland 28. februar 2018 presenterte Vladimir Putin Russlands nye våpensystemer. Han advarte om at Russland nå har våpen som gjør det mulig å gå utenom alle USAs forsvarssystemer og ramme nordamerikanske byer med kjernefysiske våpen. Talen ble mottatt med en blanding av skuldertrekninger og propaganda fra vestlige medier. NRKs Morten Jentoft valgte å presentere Putins tale under tittelen ”Putin skryter av nye våpen”, noe som var en skivebom av stort format. Budskapet fra Putin var tvert imot å fortelle Vesten at de må glemme forestillingene om å vinne en krig mot Russland og heller gå i dialog om nedrustning og samarbeid.

Putins tale der han viste fram nye våpensystemer med det tydelige budskapet: «Hør på oss nå!» Foto: RT.

Det Putin gjorde tindrende klart i sin tale var følgende:

– Ethvert angrep mot Russland eller noen av våre allierte, vil bli sett på som et angrep mot Russland, og vil bli besvart umiddelbart.

For å vise at USA og NATO ikke har noen mulighet til å forhindre massiv gjengjeldelse fra Russland, viste Putin fram noen av de nye russiske våpensystemene. Det var en atomdreven krysserrakett med nærmest ubegrenset rekkevidde og med evne til å omgå alle USAs varslingssystemer. Det var en atomdreven undervannsdrone som kan stasjoneres hvor som helst hvor lenge som helst og brukes mot hangarskipsgrupper, militæranlegg på land, infrastruktur eller byer. Det var hypersoniske våpen som blant annet kan skytes ut fra fly og det var nye laservåpen.

RT presenterer disse våpensystemene her.

Undervannsdronen Poseidon

Et av disse våpensystemene er altså undervannsdronen Poseidon. Dronen kan bevege seg i høy hastighet under vann. Den skiller seg fra en torpedo ved at den kan endre kurs når som helst og dermed være svært vanskellig å treffe for ethvert forsvarssystem. Den har såkalte stealth-egenskaper, noe som gjør den enda vanskeligere å spore. Og hastigheten vil være minst 100 km/t, kanskje så mye som 185 km/t. Den har en rekkevidde på 10.000 kilometer og kan dykke ned til 1000 meter under overflaten.
_________________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
_________________________________________________________________________________

Poseidon vil bli utstyrt med kjernefysiske våpen og er i virkeligheten ikke bare ett våpen, men en hel «familie» med våpen. Noen av dem er basert på å utnytte den høye hastigheten, mens andre først og fremst vil utnytte at de er nesten umulige å spore. En slik drone kan for eksempel bli utplassert nær motstanderens kyst og ligge der i skjul så lenge det måtte være nødvendig. De er designet til å utslette kystbyer med en kjernefysisk tsunami, mens andre er utformet for å utslette hangarskipsgrupper.

Dette er det man uten å dramatisere kan kalle dommedagsvåpen.

Magasinet National Interest presenterte Poseidon i denne artikkelen: The Russian Navy Is Set to Deploy Doomsday Nuclear Torpedo Drones.

Artikkelen viste til en kilde nær Russlands forsvarsdepartement som rapporterte at Russland er i ferd med å utplassere den nye undervannsbåten Belgorod i første omgang i Stillehavet. Ubåten vil imidlertid snart kunne utplasseres i alle verdendenshav, og den vil føre den nye undervannsdronen, heter det i artikkelen:

Belgorod er et massivt, skreddersydd spesialfartøy som ble bygget fra skroget til en uferdig Oscar-II kryssermissil-ubåt. Det kan angivelig huse alt fra Losharik mini-ubåter til Klavesin-2R undervanns droneubåter. Det ser ut til at Belgorod – den første ubåten som har Poseidon-droner – har plass til hele seks slike. Russland planlegger å utplassere drøyt tretti Poseidon-droner totalt. Med sin unike konstruksjonshistorie kan ikke Belgorod lett reproduseres; det ville ikke være kostnadseffektivt å gjøre det i alle fall. I stedet har marinen lagt planer for en ny serie ubåter spesielt bygd for å føre Poseidon-droner. Khabarovsk-klassen, også kjent som Project 09851, forventes generelt å bestå av fire ubåter med et displacement på ti tusen tonn og er i stand til å frakte opptil åtte Poseidon-droner.

Et av de seks nye våpnene som ble avduket av den Russlands president Vladimir Putin under hans tale i 2018, er Poseidon, som er en atomdrevet undersjøisk drone bevæpnet med en kjernefysisk nyttelast på to megaton. Stridshodet kan detoneres «tusen meter» under overflaten og er ment å generere en radioaktiv tsunami som er i stand til å forurense alt innenfor et betydelig område. Den er i stand til å ødelegge store kystbyer, og slik utgjør Poseidon en åpenbar strategisk trussel mot amerikansk infrastruktur. Kreml har en rapportert tophastighet på to hundre kilometer i timen og en maksimal dybde på en kilometer, og mener at Poseidon beveger seg for fort og for djupt til å bli fanget opp; den kan også utføre «tredimensjonale» unnvikende manøvrer for ytterligere å øke dens overlevelsesevne. Russiske militæreksperter har bemerket at Poseidon også kan ha slagmarkbruk som et taktisk våpen mot amerikanske hangarskipsgrupper og andre av NATOs sjøstridsvåpen.

En forferdelig «game changer»

Det ser ut som om de nye russiske våpensystemene, og ikke minst Poseidon, forandrer hele det strategiske spillet i våpenkappløpet mellom stormaktene. Putins budskap til USA og deres allierte er: Slutt å drømme om å gå til krig mot Russland! Hvis dere skulle finne på noe så vanvittig, så utsletter vi dere, og det er ingenting dere kan gjøre for å hindre oss.

Dette må forstås riktig. Russland har ingen ønsker om å gå til krig mot USA, men landet vil forsvare seg mot et angrep fra Vesten, og dette forsvaret vil ikke bare gå ut på å svare på angrep på russisk territorium, men å påføre motstanderens territorium forferdelige skader, slik som å utslette kystbyer som New York.

Ved å vise de vestlige lederne hva man er i stand til å gjøre håper Russland å få dem til å stanse sin militære eskalering mot Russland og ta til vettet. Problemet er at de vestlige lederne, hvis man kan kalle dem det, ikke ser ut til å ha noen djupere forståelse av hva de holder på med og at deres systemlojale medier gjør sitt beste for å innstille opinionen på krig mot Russland og eventuelt også Kina.

Alexander Mercouris i The Duran drøfter betydninga av Poseidon i denne videoen:

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • USA hadde jo et/to liknende «dommedagsvåpen».
    Men nøyde seg ikke med å ha det til avskrekkelse, men måtte prøve de over to, sivile, byer i 1945. – Da krigen i realiteten var over. Med storstilte forskningsprosjekter i Japan etterpå, på befolkningen de brukte som forsøksobjekter.
    Så får vi håpe at Russland ikke er fullt så gale.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Konflikten Israel/Gaza:

Kan det ende i et blodbad?

Forrige innlegg

USA blåser seg og allierte opp i Svartehavet:

Ny stor militærøvelse utenfor Krimhalvøyen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.