POSTED IN Coronavaksiner, Endring av politikken

Verdens beste tennis-spiller trakassert i Australia.

Er det kriminelt å være uvaksinert?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email


Novak Djokovic skulle konkurrere «uvaksinert» i Australian Open – ble stoppet på grensa

av Terje Måløy

Det var meningen verdens beste tennisspiller, Novak Djoković, skulle forsvare tittelen sin i Australian Open i slutten av måneden etter å ha presentert et vaksineunntak til arrangøren. Turneringen begynner 17. januar i Melbourne. Etter å ha flydd til landet med medisinsk tillatelse fra myndighetene, trakasseres han nå på grensen for å plutselig ha ugyldig visa.

___________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Midt i Fleisen
___________________________________________________________________________

Alle spillere og ansatte i turneringen må være injisert eller ha dispensasjon fra «et uavhengig panel av eksperter» som angivelig «ikke visste navnet hans, alderen eller opprinnelseslandet hans» da de ga ham tillatelsen til å delta i Australian Open uten vaksinasjon.

Djoković, ni ganger vinner av Australian Open, har så langt ikke ønsket å kommentere sin vaksinasjons-status offentlig og har kritisert journalister som ofte snakker med ham om det. I et intervju med den serbiske avisen Blic sa Djoković at han generelt opplevde at media var «fiendtlig»:

«Jeg har ikke ord for å beskrive mediene. De sprer frykt og panikk blant folk. Jeg vil ikke være med på denne spliden.»

Spørsmålet om han ville vaksineres eller ikke var uansett upassende, sa tennisproffen. Alt for mange mennesker i dag tillater seg en slik frihet til å spørre om ting og fordømme en person. Uansett hva du svarer: «Ja, det gjorde jeg ikke, kanskje, jeg vet ikke, jeg tenker!», vil  de misbruke det.

Dette biletet har tom alt-eigenskap. Filnamnet er novak_djokovic_at_the_2011_australian_open1.jpg

Søknader om australsk medisinsk fritak vurderes anonymt av to separate instanser. Ironisk nok er en inflammatorisk hjertesykdom eller annen akutt sykdom godkjent som gyldige årsaker.

Serbias president Aleksandar Vučić skrev på Instagram at han hadde snakket med Djoković og lovet å bruke alle diplomatiske veier tilgjengelig for Serbia til å hjelpe spilleren.

«Jeg fortalte vår Novak at hele Serbia er med ham,» skrev Vučić.

«Instansene våre gjør alt for å se at trakasseringen av verdens beste tennisspiller blir avsluttet umiddelbart.»

I en uttalelse bekreftet det australske grensepolitiet at Djoković ikke oppfylte innreisekravene og at visumet hans ble kansellert.

«Ikke-borgere som ikke har gyldig visum ved innreise eller som har fått visumet kansellert vil bli arrestert og deportert fra Australia,» heter det i uttalelsen.

Djoković ble ført til et hotell kontrollert av immigrasjonsmyndighetene rundt klokka 10.00 i går. Selv om vedtaket skulle omgjøres, vil det distrahere fra forberedelsene til turneringen.

Serberen, som vant fjorårets Australian Open, er for øyeblikket på nivå med Roger Federer og Rafael Nadal med 20 grand slam-titler.

Nadal skal konkurrere i Melbourne, men Federer vil ikke komme fordi han fortsetter å slite med en gammel skade.

Natalija Scekic

I mars 2020 fortalte den serbiske modellen Natalija Scekic at hun ble tilbudt 60 000 euro for å forføre den lykkelig gifte Novak Djoković, i et forsøk på å ødelegge omdømmet og livet hans.

«Det stemmer at en fyr kontaktet meg. Jeg kjenner ham fra City of London, og jeg betraktet ham som en seriøs fyr. Jeg er kjent med arbeidet deres, og de var bra. Da han spurte meg om å møtes, trodde jeg det var angående et forretningsanliggende. Men etter hvert som samtalen skred frem, så jeg at det ikke hadde noe med livet mitt å gjøre.

Jeg trodde det var en spøk da han fortalte meg at jeg måtte forføre Novak og filme det, men at jeg ikke trengte bekymre meg for filmingen, fordi han allerede tok seg av det. Han fortalte meg at jeg kunne få rundt 60 000 euro for arbeidet og en reise hvor jeg ville. Jeg lo og forventet at han skulle si at det var en spøk, men mannen var veldig alvorlig. Jeg følte meg veldig fornærmet og ydmyket.»

Kilder: ABC, Marca, BBC

Forsidebilde: John Simmons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Jens Bargo
  8 januar 2022 8:02

  Australia er nå no1 på listen over verdens verste diktatur…

  Svar
 • Hele Det profesjonelle tennis sirkuset burde MAKE A STAND!
  Samtlige spillere burde ha proklamert at de boycottet Australian Open!
  Og det helt uavhengig av Djokovic saken… But money talks…
  Australia er nå et land med rene fangeleire og kommunist diktatur!
  Australian Open burde fått navnet Australian Closed!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etter jordskjelvet på Haiti

Clinton-familien på Haiti: Et etterskjelv

Forrige innlegg

Opptøyer i Kasakhstan.

Er det et kuppforsøk styrt fra utlandet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.