POSTED IN Norge

Verden viser seg å være noe annet enn det vi trodde.

Det er smertefullt å justere tenkningen.

13 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Om å gi slipp på en illusjon

Av Bjarne Berg Wig

Alle vi mennesker går rundt med noe vi tror, men som ikke stemmer med virkeligheten. Det som kalles en forestilling eller en illusjon. Noen av oss har forestillingen om evig liv, andre forestillingen om at vi lever i et korrupsjonsfritt folkestyre. Tenk deg følgende eksempel: En person (han eller hun) har levet i 30 år sammen med en person hun eller han stolte på. Så viser det seg at vedkommende lever et dobbeltliv. Når man oppdager dette, blir man rasende og lei seg. Men – man er kvitt en illusjon! Personen kan forholde seg til virkeligheten og enten skille lag eller leve sammen basert på et bilde som stemmer bedre med virkeligheten.

Flere av mine beste venner er enten medlemmer eller velgere av Arbeiderpartiet. Jeg har også gode venner og familie som stemmer Høyre. Felles for alle sammen er at de gjennom tiår har stolt på at lederne i disse to styringspartiene har hatt Norges ve og vel på agendaen. Det har på en måte vært «trygg styring» fra disse to partiene, mens de fleste andre har representert «uansvarlighet». Signalene om hva «trygg styring» betyr kommer på løpende bånd:

 • Norge med nesten gratis strøm og enorme olje- og gass­ressurser kunne vi ha lagt grunnlaget for en blomstrende industri, gode skatte­inntekter og et godt liv for alle. Vi kunne hatt en moderne fremragende infra­struktur, et godt helsevesen med god akuttberedskap over hele landet. Vi kunne hatt et sterkt nasjonalt forsvar (ikke underlagt USA), samtidig med å gi alle gode sosiale ordninger, og vi kunne rehabilitert alle hus til topp ENØK standard og holdt husene varme for alle, i et av verdens kaldeste og mørkeste land. Ingen andre land har slike muligheter.
 • Instedet har vi i lange perioder den dyreste strømmen i hele Europa. Samtidig som vannmagasinene våre var smekkfulle og Sibir-kulda kommer sigende ned nordfra og suger varmen ut av husene våre. For kort tid siden kom meldingen om at REC Solar legger ned all produksjon i Norge. Ifølge meldingen fra styret i REC er den usikre tilgangen på forutsigbar og rimelig strøm en vesentlig årsak.  Vårt arvesølv er gitt til spekulanter. Og fattigdommen som før var et vondt minne, er i ferd med å komme tilbake.
 • Vi har en jernbane som er splittet opp og der «buss for tog» egentlig burde vært det nye navnet på NSB.
 • Vår tidligere statsminister har felles privatøkonomi (tenk etter hva dette faktisk betyr) med sin ektemann som over lang tid har spekulert stort i aksjer i prosjekter hans kone er involvert i som regjeringssjef.
 • Statkraft (våre myndigheter) kan gi Deutche Bahn fastpriskontrakt på rundt 30 øre i ti år framover, men kan ikke gi f.eks. makspris på rundt 50 øre til det norske folk som faktisk har bygget og betalt hele gildet. Det er så utrolig at det nesten er vanskelig å forklare for venner som ikke er fra Norge.

Høyre/Aps energipolitikk går i korte trekk ut på at vi skal koble oss både fysisk og økonomisk til det europeiske kraftmarkedet, bruke et par titalls milliarder og 20 TWh hvert år på å elektrifisere norsk sokkel, et par hundre milliarder på å subsidiere ulønnsom vindkraft til havs og nå altså et par titalls milliarder og 3,5 TWh hvert år på å elektrifisere Melkøya.  Stort sett all strøm i Finnmark skal gå til å kjøle ned naturgassen fra Melkøya som så skal sendes til bl.a. Tyskland for å bli brent der.  CO2 utslipp er OK hvis det bare ikke går på «vår» kvote. Absurd målstyring i praksis. Og mastene på Fosen som Høyesterett enstemmig har vedtatt er brudd på menneskerettighetene og norsk lov, de skal naturligvis stå. Et eklatant brudd på samenes rettigheter. Og Finnmarksvidda står for tur. Hva med Dovre? Dovre vil neppe falle, men kles med vindmøller

Dikteren Erik Bye beskrev en gang Norge som «et påbegynt dikt». Han skrev at vi må be om kursen mot «Landet Som skal Bli». Altså en kurs mot noe som kunne blitt et foregangsland. Strøm, jernbane, pandemihåndtering og korrupsjon. Alt handler om politiske valg. Det er ikke naturlover. Nå har vi en kurs som peker bort fra dette «landet som kunne ha blitt»: Bort fra folkestyret og «trygg styring» til et ikke-valgt byråkrati i Brussel. Bort fra Stortinget og over til teknokrater eid av farmasiindustrien i WHO.

Dette vil fortsette å fortsette. Så lenge mange ennå bærer på denne illusjonen, denne forestillingen om ansvarlighet og «trygg styring» fra Ap/H.

Bjarne Berg Wig

Bjarne Berg Wig er fagbokforfatter med organisasjonsteori som spesialfelt. Han har blant annet gitt ut boka Lærende organisasjoner – på vei mot organisasjon 5.0. Andre av hans bøker finner du her: https://www.ark.no/forfattere/bjarne-berg-wig

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

13 kommentarer. Leave new

 • Innertier Bjarne Berg Wig! Jeg sitter i en iskald stue med med en strømregning som tar nesten halvparten av pensjonen. Så jeg føler det på pungen og kroppen. Resten er bare trist. Erna, Jonas, Jens og Gro jobber med en helt annen liga. De gir faen i det norske folk. De mesker seg overfor ikke folkevalgte banditter og er med på regelrett plyndring av landet vårt. Dette landet som jeg elsket. Jeg var helt forundret, da jeg på tidlig sekstitall reiste ut som førstereis, med hvilken respekt jeg ble møtt med når jeg fortalte at jeg var norwegian sailor! Jeg hadde ikke gjort en dritt, men noen hadde gått foran og sådd! Takk gutter! Nå etter vannviddet med global warming som er nedgradert til climate change?» Hysteriet med Covid som har en overlevelsesprosent på 99,6 er det eneste positive at mine fiender har vist hvem de er. Der de sitter i Bilderbergergrupper og alskens jævla tenketanker og konspirerer og legger planer for å utrydde 90% av jordens folk! Hvordan de skal få det til samtidig som folket tiljubler dem! «Hvis vi lykkes med vaksine programmet, vil vi redusere jordens befolkning med 20%!», sa banditten Gates(som fikk 1milliard av våre penger av Erna og Børge!) Det er ufattbart! Det eneste denne mannen klarte var å lage et datavirus! Alt det andre som ble skapt klarte han å tuske til seg eierskap til! De bruker climate change, skatt, renter og avgifter som våpen! De driver regerett krig mot egen befolkning. Tyske bønder har fått nok de har i dagesvis blokkert veier med traktorer og lastebiler. (Ikke et ord i media). NRK holder folket fanget med selskapsleker på TV. Farmen-71grader nord osv og bortetter. «Influenserne» fyller seg med bottoks og blir «forbilder»!? Det er 20 forskjellige kjønn!? Veier du 120kg kan du identifisere deg som tynn! Føler du deg krenket kan du reise sak og til og med få rettsvesenet på ditt parti. Ondskap er godhet. Rett er galt. Familie er ut. Nasjoner er ut(svenskene tør ikke flagge i frykt for å støte noen).

  Svar
 • Jeg må nesten påpeke at det er ateismen som er en illusjon og ikke «evig liv» som er fakta i den forstand at vi har bevissthet uavhengig av kropp.
  Det fins selvsagt mange tåpelige religioner men ateismen er den aller dummeste. For at den skal gå opp må vi være roboter. Det er vi altså ikke men sjel/bevissthet som bor i en kropp. Det er ikke vanskelig å finne beviser for at det er sånn om man gidder å undersøke hva som finnes der ute. Om man også aktiverer sin sjette sans vil man også kunne utvide sin egen visdom utover utelukkende «rasjonell tenkning».

  Svar
  • Det pussige med de religiøse er at de er i full krig mot hverandre under henvisning til guden sin uten at det dukker opp noen hjelpende guddommelig hånd til noen av dem. Blodet spruter og lidelsene florerer blant tilbederne – kvinner og barn – uten at det synes som om han har noen planer om å redde folket sitt.

   Og jo verre, jo mer intense blir deres påkallelser. Hva er vitsen med å ha en gud som ikke ser ut til å bry seg døyten om tilbederne sine? Jeg trodde i det minste at poenget med å ha en «himmelsk far» måtte være at man i det minste fikk snev av hjelp når man slåss for ham…

   Svar
   • Hvis jødenes gud er den samme som muslimenes og de kristnes gud så er det vel ikke rart Hen melder seg litt ut i forhold til alle tre religioners tigging om hjelp mot de andre to, for ikke å snakke om religionenes indre motsetninger som shia og sunni. Er det ikke samme gud så er vi vel ikke så lite tilbake til fortidens byguder som Ninive og Babylon, Damascus, Saida og Tyre ville ha til hjelp mot de andre bystatene. Dessuten så får en vel minne om at vantro også er en form for tro.

  • Sitat:
   – »Jeg må nesten påpeke at det er ateismen som er en illusjon og ikke «evig liv» som er fakta i den forstand at
   vi har bevissthet uavhengig av kropp….»

   – »Det fins selvsagt mange tåpelige religioner men ateismen er den aller dummeste….»

   – »Det er ikke vanskelig å finne beviser for at det er sånn om man gidder å undersøke hva som finnes der
   ute….»

   Ingenting, absolutt ingenting evner å gi meg nøyaktig den samme ‘perverse’ følesen jeg opplever når jeg leser/ser hva enkelte individer offentlig [og ‘frivillig’?] er i stand til å spy ut av seg . . .

   Jeg oppfordrer for enkelthets skyld »Bent» om å følge sitt eget ‘råd’ – ved snarest å starte – f.eks. med å sette seg inn i begrepet »ateisme»!

   (PS: Det er på ingen som helst måte noen ‘religion’ – som han etter veldig fattig evne forsøker å gi inntrykk av!)

   DS: Jeg finner det ikke opportunt å gå inn i noen ‘diskusjon’ med »Bent» ang. det han ynder å karakterisere som ‘mange tåpelige religioner’. La det bare være klinkende klart; jeg anser absolutt ALLE religioner – være utskudd av det samme mentale virus, etter min oppfatning den udiskutabelt verste form for mentalt virus som noen gang er sluppet løs på den menneskelige hjerne! . . .

   Svar
   • Jeg ser så absolutt ateismen som en religion da selve religionen er å benekte ikke bare «Gud» men også eksistensen av bevissthet uavhengig av kropp/hjerne. Det å benekte noe er like mye en tro som å tro på noe,altså en religion.

 • Torfinn Slettebø
  12 januar 2024 11:48

  Godt om norske straumpris-illusjonar frå Bjarne Berg Wig! Her er eit par andre av dagens illusjonar:

  Illusjonar om Helsingforskomiteen, les kva Lars Birkelund skriv på Steigan i dag.

  Illusjonar om vestlege prinsipp, les Jon Nordmo om USA/Cuba på Steigan i dag.

  Trur du NATO hindrar konflikt og skaffar fred? Les vanlege norske og svenske aviser. Dei same «ekspertane» som har trudd blindt på NATO, seier no at krigsfåren er akutt. Alle må bu seg på utviding av krigen i Europa. Det seier dei etter at NATO er blitt større. Skulle ikkje NATO-utvidinga sikra fred?

  Svar
 • Northern Light.
  12 januar 2024 14:49

  Konsentrasjonen av velstand og rikdom til bare noen tusendeler av verdens befolkning er vanvittig. Noen tusen mennesker av denne ukritiserbare etniske gruppen på 16 millioner, eier mer enn halvparten av verdens befolkning, og hvis en regner med verdien av sikkerheten som er stilt til rådighet for statslånene, i form av landressurser, blir det mye mer. De eier også det meste av verdens gjeldsberg på nå over 330 000 milliarder dollar.

  Denne kabalen av billionærer og milliardærer er ikke fornøyd med at de har utviklet et økonomisk system som samler all rikdom hos dem, og gjør over halvparten av verdens befolkning fattige, en fattigdom som dreper hundretusener hver dag, og som øker for hver dag. De vil ikke bare overta eierskapet til nasjonenes landressurser, de vil eie infrastrukturen med energiforsyning, vann og avløp og også folks boliger. De vil eie alt, også matproduksjonen, nasjoner og folkene skal ikke eie noe. De som får leve i storkapitalens nye verdensordning, skal leie av storkapitalen som skal ta over statens oppgaver. Storkapitalen blir som føydaltidens godsherrer. Det er deres politikere som tilrettelegger dette for dem.

  Folks boliger skal overtas med å pønske ut sertifiseringer for energistandarder med klima som påskudd, som mye av over halvparten av landenes boliger umulig kan møte, og øke pris på drikkevann med ekstremt dyre pålegg for vannforsyningen. Politikerne vil gjemme seg bak EU-direktiv og vise til rapporter fra deres kjøpte klima-vitenskapsfolk for å rettferdiggjøre dette. Sammen med høye renter og prisoppgang på mat og energi, må mange gå fra gård og grunn, som kjøpes opp av finanskapitalens eiendomsselskaper og gjøres om til permanente utleieboliger, som vi ser i USA.

  Storkapitalen har kommet i posisjon til dette med flere tiår, spesielt etter annen verdenskrig, å få sine folk inn i det parlamentariske systemet, som så utnevner sine egne til sjefer for sentralbanker, departementer, byråer, institutter, tilsyn og statseid tv og radio. I sin tur ansetter de direktører og redaktører, og med de får storkapitalen en dypstat som driver deres agenda fremover uansett hvem av deres politikere som settes sammen til regjeringer. Makten bak kulissene. Slik har det langsiktige finansfolket tatt den monetære makten, politiske makten, presse og mediamakten, rettmakten og den militære makten i vestlige land.

  EU og EØS er globalistiske prosjekter, for å gradvis privatisere alt av nasjonenes landressurser, så storkapitalen kan kjøpe dem. ACER er en svindel for å få kontroll over nasjonenes energiforsyning, som det norske folk må betale mest for. De må kjøpe kraften som norske vannkraftverk produserer for 12 øre tilbake for det mangedobbelte, en pris satt av spekulanter på en børs i utlandet.

  Politikere som representerer folk og lands interesser vil aldri ha tillatt noe slikt. Det er bare storkapitalens politikere som har erstattet politikere som representerte folkets interesser, som lar store selskaper i utlandet få strømmen til 30 øre kWh, mens landets folk må betale det mangedobbelte, og med det demonstrere at de tjener den globale storkapitalens agenda.

  Globalismen kan bare stoppes ved at nasjonenes folk forstår at de må ha selvråderett og suverenitet over egne landressurser, ha en egen valuta og sentralbank, egne landegrenser og forsvar. Ikke la seg indoktrinere til å tro at det er usunn nasjonalisme. Det er bare en taktikk fra globalistene for å få land til å akseptere overnasjonale avtaler som EU og EØS, som tilsidesetter nasjonale folkevalgte regjeringer.

  Svar
  • GLIMRENDE! – Du er sterk & klar som vanlig N.L.! . . . . ;)

   »Politikerne vil gjemme seg bak EU-direktiv….»

   »Globalismen kan bare stoppes ved at nasjonenes folk forstår at de må ha selvråderett og suverenitet over egne landressurser, ha en egen valuta og sentralbank, egne landegrenser og forsvar….»

   Den/de har ‘sovet godt i SAMTLIGE timer’ (og/eller vært tildels komatøse), som ikke evner å innse at den aller fremste norske quislingen [rett etter den ‘originale’] er den skattesnytende ‘Landsmorderen’ – »Groa», som etter den famøse innsnikelsen via ‘ei bakdør’ til den CIA-sponsede EU-kabalen – fikk den absolutt eneste i det norske embedsverket som ropte ‘VARSKO!’ om det som var i ferd med å skje – juristen/diplomaten Synnøve Fjellbakk Taftø – hanket inn av norsk politi og TVANGSINNLAGT i psykiatrisk institusjon, der Taftø ble TVANGSMEDISINERT og ‘dopet’ ned – fordi hun ville gjøre kjent hva Groa (sammen med ‘veskebæreren’ sin – Jonas Gal Røre) og resten av kjeltringene i Ape-partiet var i ferd med å gjøre!!!

   (Her i gården er det ikke bare snakk om »politikerforakt» – det tenderer snarere mot ektefølt HAT!)

   Svar
 • »Det er smertefullt å justere tenkningen.»

  Sett fra mitt ståsted, administreres ‘fredsnasjonen’ Norge av de facto fullstendig inkompetente, psykopatiske, narsissistiske quislinger!
  En ting er å vise til energiforsyning [‘utenlandskabler’] og historisk høye strømpriser, noe annet er den fullstendig absurde offentlige [politiske] ‘støtten’ i ulik form som har ukritisk blitt pøst ut til den jødiske mangemillionæren/USA’s nikkedukke i et av verdens mest korrupte land – Ukraina, for å benytte landet og befolkningen som ‘rambukk’ – i den gjennomsiktige stedfortrederkrigen mot Russland! . . .

  »Det offentlige norge’s» håndtering av den menneskeskapte plandemien og den påfølgende »vaksineringen» er et kapittel for seg, og er nermest å betegne som den største kriminelle ‘handlingen’ i løpet av hele menneskehetens historie!!!

  (NB: Søker du på [jødiske] google med søkeordet ‘Covid’ – plopper »Helsenorge» opp med sin algoritme;
  »COVID-19
  Få siste nytt fra Helsenorge om Covid-19» (+: »Se flere ressurser på Google»)

  Det kan [beklageligvis] bare gjentas til det kjedsommelige:

  Et folk får de politiske representanter de så INDERLIG vel fortjener – til enhver tid!

  ‘Demokrati’ er ikke noe som bare kommer »rekende av seg sjøl på ei fjøl»! . . .

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  12 januar 2024 17:48

  Regjeringa vil gjera påverknadsarbeid straffbart når påverkaren har band til andre lands etterretning. Då ligg Helsingfors-komiteen tynt an:

  -Det årlige budsjettet er på rundt 50 millioner kroner, noe som gir rom for 22 ansatte av 11 nasjonaliteter, ifølge hjemmesiden til komiteen pr 29. september 2022. Blant komiteens donorer er omstridte Open Society Foundation (George Soros) og ikke mindre omstridte National Endowment for Democracy (NED), som regnes som en gren av CIA. (Lars Birkelund 12.1.2024)

  Svar
 • Ser man på disse «prosjektene» så er en fellesnevner at det pågår en altomfattende avprogrammering av logisk tenking og innprogrammering av total aksept i befolkningen. Alle disse falsk flagg operasjonene på alle plan; de er slett ikke så avanserte. Så å si hver enkelt av dem kunne blitt skjult, kamuflert og begrunnet så mye bedre, men de gjør det ikke. Når det relativt enkelt kunne vært gjort og likevel ikke gjøres, men i stedet ofte virker som om det bevisst legges inn feil, så er det med en hensikt. Den kan bare være en eneste, og det er å umenneskeliggjøre befolkningen, for hvis den aksepterer å forlate menneskelig logikk så aksepterer befolkningen også å forlate sin menneskelighet og bli behandlet som kveg. https://www.youtube.com/watch?v=JkYsIcFWtWI

  Svar
 • Respons til Bent – 17 JANUAR 2024 18:10

  At du »så absolutt ser ateisme som en religion» viser til fulle at du ikke har greid å oppfatte hva ateisme i realiteten er.

  Jeg har ofte blitt møtt med det [tåpelige] utsagnet: »Du kan ikke bevise at gud ikke finns!» –
  ateisme dreier seg overhodet ikke om å ‘bevise’ noe som helst.

  Om noen fremsetter en påstand, så vil bevisbyrden automatisk ligge hos den som fremsetter påstanden.

  Ateisme er fravær av tro på påstanden om at det finnes en gud, eller guder.

  Som ateist er jeg bare én gud ‘mere’ ateist enn eks.vis en kristen eller en muslim.

  Religiøs ‘tro’ er bare for den arrogante, den hjernevaskede, den uvitende og late.

  I denne sammenheng gjør jeg Carl Sagan’s ord til min;

  »I don’t want to ‘believe’ – I want to know!» . . . .

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Forhandlingene om EU-medlemskap til Moldova og Ukraina.

En krigshandling overfor Russland.

Forrige innlegg

Miljø

Elbusser uten batteri
—trolleybusser!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.