POSTED IN Imperialismen

Verden i stor endring.

Slutten på 500 år med vestlig imperialisme.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

De store geostrategiske endringene som pågår kan innlede en ny historisk epoke. Etter 500 år med vestlig dominans og utplyndring kan vi se slutten på den den vestlige imperialismen. Som historiker og politisk skribent er Terje Valen en av dem som er opptatt av disse endringene.

___________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Spartakus
___________________________________________________________________________

Med et begrep han har hentet fra geografen Halford Mackinder har Valen skrevet og snakket mye om den columbiske epoken, et tidsspenn som innledes i 1492 da Columbus «oppdaget» Amerika, og som nå kan få sin ende med Kinas vekst, som kan gjøre slutt på USAs globale hegemoni.

Denne videosamtalen trekker opp de helt store linjene fra 1492 og helt frem til dagsaktuelle kriser i Ukraina og Kazakhstan. Vil imperialismens tidsalder med kontinuerlige kriger og folkemord kunne bli avløst av en fredelig verden, der nasjonene samles om prinsippene i FN-pakten?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  12 januar 2022 10:20

  At USA er på veg nedover, er godt nytt for verda. Vil Noreg frivillig vera med ned i dragsuget, eller kan me venta ei nyorientering? No kjem det kanskje snart litt andre tonar i høve til Kina og Russland?

  Pussig «debatt» på NRK i går mellom fire NATO-aviser i NATO-NRK om sentralbanksjef-stillinga. Ingen torer hengja bjølla på katten og nemna Libya-åtaket. Aviser som ser på seg sjølv som differensierte og landsdekkjande, framstår som einøygde og innsnevra lokalaviser for Oslo vest. Sutleprat, kallar Jon Hellesnes slikt.

  Takk og lov for derimot.no og Steigan.no!

  Svar
 • Og alle de andre menneskene i verden som er så forferdelig snille skal nå få sjansen til å være imperialister i stedet, og da må det jo bli peace an love for ever!
  For du skjønner, som disse to herrene så behendig insinuerer hele tiden, så er taperne alltid uskyldige. De viser en mentalitet så fullstendig indoktrinert av Frankfurterskolen at det virker som de har brukt den ideologien som forutsetning i alt de tolker av historie. Og så ryker hele samtalen av det klassiske hatet venstresiden alltid har hatt mot den hvite verden.
  Den hvite man dro ut i verden og skapte kolonier. Og hva så? Riker i alle deler av verden har etablert kolonier gjennom alle tider. En av forskjellene var at de ikke evnet å reise så langt som den hvite mann da de skulle etablere disse, så det ble mest kontroll og kultivering av naboland.
  Men som de ærbødige hunder vi er, kritiserer vi ikke andre raser for det samme. En besnærlig form for rasisme det, å akseptere at andre gjør ting som vi ikke aksepterer at vi selv gjør, som om de andre er så dumme at de ikke kan kritiseres.

  Svar
 • Se på denne audition tapen som en mann har sendt til globalistene fordi han ønsker å være crisis actor i neste false flag.

  http://www.renegadetribune.com/man-sends-audition-tape-globalists-crisis-actor-next-false-flag/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Australia innrømmer vaksineskader, vil betale erstatning til ofre

Bivirkninger øker i omfang, hva med å ta en pause før for mange er skadet?

Forrige innlegg

Jan Hårstad:

Minneord om Sverre Bentzen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.