POSTED IN Overvåkning

Verden er snudd opp ned:

Edvard Snowden vil søke om russisk statsborgerskap.

0
Print Friendly, PDF & Email

Verden er snudd på hodet. Tidligere var det russere som hoppet av i vest og søkte om asyl i vår del av verden. Bortsett fra de store britiske spionene med Kim Philby i spissen. Asylinstituttet ble opprettet for enkeltpersoner som ble forfulgt og truet i sine hjemland av politiske årsaker, for at de skulle kunne søke tilflukt i ambassader eller i andre land.

Harold Adrian Russell «Kim» Philby var et høytstående medlem av britisk Secret Intelligence Service som spionerte for og senere hoppet av til Sovjetunionen. (Fra Wikipedia)

Slik er det med Edward Snowden som nå sitter på hemmelig adresse i Russland etter at han avslørte at USA overvåket alle på jorden, både venner og fiender.

I motsetning til Julian Assange kom han seg unna og til Russland hvor han fikk politisk asyl. Ja, nettopp i Russland. Asyl på grunn av USAs forfølgelse av han.

Nå søker han og kona om russisk statsborgerskap. Dermed har historien også i slik saker snudd 180%. Det er USA som forfølger borgere som de ikke like fordi de avslører landets forbrytelser. russland er i ferd med å bli den trygg havne for forfulgte i vest.

Dette er også et tegn i tiden på linje med andre tegn som at det er den russisk journalistforeningen som gir fritt ord pris til Julian Assange og ikke den norske.

Verden forandrer seg nå i et forrykende tempo.

Knut Lindtner

Snowden og kona Lindsay søker om russisk statsborgerskap.

Av John Bowden.

Varsleren Edgar Snowden fra National Security Agency (NSA) fortalte mandag at han og hans kone vil søke om russisk statsborgerskap.

Dette er et forsøk på å sikre at de vil få holde sammen som familie etter at deres første barn blir født.

National Security Agency er et amerikansk føderalt forvaltningsorgan med ansvar for signaletterretning og kryptering. NSA er underlagt Forsvarsdepartementet. Wikipedia. Hovedkvarteret i Maryland kan minne om muslimenes hellig bygning Kaba i Mekka

 

Snowden twitret at han og hans kone ikke vil gi avkall på sine amerikanske statsborgerskap.

«Etter at vi i årevis har vært adskilt fra foreldrene våre, har min kone og jeg ikke noe ønske om å bli adskilt fra vår sønn.

Det er grunnen – i disse tider med pandemier og stengte grenser vil vi søke om dobbelt statsborgerskap, både russisk og amerikansk», skriver han.

«Lindsay og jeg vil fortsatt være amerikanere. Vi vil oppdra vår sønn med alle de amerikanske verdier vi elsker, inkludert frihet til at han skal kunne si hva han vil.

Og jeg ser fram til den dagen jeg kan dra tilbake til statene, slik at hele familien kan forenes igjen», fortsatte Snowden. 

«Vårt høyeste ønske er at vår sønn, uansett hvor han bor, skal føle seg hjemme».

Edward og Lindsay Snowden

«Etter at vi i årevis har vært adskilt fra våre foreldre, har ikke min kome og jeg noe ønske om å bli adskilt fra vår sønn. Det er derfor, i denne tiden med pandemier og stengte grenser, vil søke om dobbelt amerikansk/russisk statsborgerskap».

Snowden flyktet til Hong Kong, og senere til Moskva etter at han avslørte i 2013 til Intercept at NSA overvåket folk rundt i hele verden.

Han søkte om asyl begge steder. (Hong Kong og Moskva)

Journalister fra The Guardian og Washington Post vant Pulitzer Prize i 2014 for rapporter basert på Snowdens avsløringer.

Hans søknad om statsborgerskap kommer bare uker etter at han ble innvilget permanent opphold i Russland, ifølge en uttalelse fra advokaten hans.

Han sa ikke noe om det da, at Snowden søkte om russisk statsborgerskap.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://thehill.com/policy/international/russia/523963-snowden-wife-applying-for-russian-citizenship

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Terje Tvedt

USA ikke foran et sammenbrudd

Forrige innlegg

Stadig flere fagfolk reagerer:

Medisinen er uegnet og virker mot sin hensikt!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.