POSTED IN Norge

Ventreprofil i Tyskland advarer:

Intoleransen på ventresiden kan splitte samfunnet.

0
Print Friendly, PDF & Email

For min egen del slutter jeg meg til det Sara Wagenknecht her fremfører. Intoleransen i deler av den etablerte venstresiden er også merkbar i Norge. Det er en intoleranse som svekker alternativ og kritisk tenkning.

En skal ikke stille noen spørsmål ved etablerte sannheter som f.eks. at vi er midt oppe i en klimakrise, at Biden vant valget i USA på ærlig vis (ikke ved juks) eller at koronaviruset er langt farligere og mer dødelig enn tidligere beslektete influensavirus.

Slike tanker er ikke bare dumme, utklekket av konspirasjonsteoretikere, men de er farlige fordi de kan få folk som ikke vet bedre (enn «vi» som kjenner sannheten) til å tro på dem.

En trenger ikke mye forstand for å skjønne at dette hjemmeheklete munnbindet ikke beskytter mot noe som helst, men fungerer som en inngangsbilett fordi regjeringen krever det.

Denne tendensen til intoleranse forsterkes hele tiden slik Paul Craig Roberts påpekte i et innlegg fra USA. Har du ukorrekte meninger kan du miste jobben hvis disse fremføres offentlig. Helt ekstremt er det nå blitt i forbindelse med de dødelige nedstengningtiltakene vi har hatt i et år snart.

Det lengste en kan strekke en diskusjon om dette tema er om hvilke tiltak som er mest hensiktsmessige, ikke om vi i det hele tatt trenger tiltak utover de vanlige som vi har brukt under tidligere influensasesonger.

Så kan en spørre om hvem som sette den politiske dagsorden og premissene for det som er tillatt å mene?

Naturligvis siler mediene hvem som slipper til med meninger og dette bidrar til å skape inntrykk av at det bare finnes en mening: den offisielle etablerte sannheten.

Det viktige spørsmålet er naturligvis: Hvem er det som smyger «brillene» på oss, de brillene som får oss til oppfatte verden slik «de» vil vi skal: De brillene vi ikke merker og som siler inntrykkene våre på den måten «noen» ønsker at de skal oppleves. Kontrollen over folk skjer på den måten så lenge det går.

Hvis for mange stiller spørsmål ved den etablerte virkelighetsoppfatningen må det hardere lut til, f.eks. sensur som vi nå ser på sosiale medier. Denne sensuren er uttrykk for at «noen» skjønner at de i økende grad mister kontrollen over den «fortellingen» som befolkningen skal tro på.

Hvis ikke sensuren hjelper, hva følger etter det?

«Venstresiden» har en dårlig sak og dårlige argumenter når sensur og utestengelse er løsningen på uenighet.

Knut Lindtner

Sahra Wagenknecht fra Tysklands Venstreparti smeller til mot «den selvopptatte intolerante venstresiden». Hun advarer mot «ekstreme splittelser» som vi finner i USA.

Tyskland kan ende opp som det splittede USA dersom landets venstreside ikke vil stanse sin moralisering og sine forsøk på å undertrykke enhver opponerende mening. 

Sahra Wagenknechr, en tidligere leder i Venstrpartiet, sa dette i et kraftig angrep på sine egne allierte.

Er en rasist fordi en er skeptisk til å ta imot mange mennesker fra kulturer med et annet verdigrunnlag enn vår egen?

Den «økende intoleransen« fra Tysklands liberale kan få karatrofale konsekvenser for landet.  Dette advarte Wagenknecht mot i et intervju med Die Welt.  

Å merke noen med en annen holdning som «en som er blitt kalt nazist» er ingen vei å gå, la hun til.

«Dette er en typisk tilnærming i det venstre-liberale miljøet. Enhver som er for restriksjoner mot immigrasjon er en rasist, enhver som kritiserer CO2-skattene er en klimafornekter, og enhver som ikke mener at skoler, retauranter og treninbgssentre bør være stengt, er en Covidiot», sa hun. 

Denne «selvopptatte holdningen», som allerede har kostet Venstrepartiet en hel del stemmer, blir fremmet av «den nye akademiske middelklassen» i de store byene.

Men man må forstå at disse er «en relativt priveligerte gruppe» som «bor i store isolerte bobler», isisterte Wagenknecht.

Vil vi ende opp i et samfunn som ender slik advarselen på dette bildet: «Advarsel: Barn leker med piggtråd».

Alle -fra de konservative til venstresiden – som har en  interesse av at vårt land ikke skal ende opp i de ekstreme splittelsene som vi ser i USA – bør beholde sin evne til å engasjere seg i debattene med anstendighet og respekt.

Wagenknecht, som var leder for Venstrepartiet og satt i parlamentet mellom 2010 og 2019 er fortsatt en sterk stemme i partiet.

Hun sa at hun er svært bekymret over den stadige innsnevringen av meningene, nylig framsnakket av Noam Chomsky, Salamn Rushdie og andre intellektuelle.

Venstrepartiet stiller til valg til Bundestag igjen nå i september. Wagenknecht bønnfaller sine partimedlemmer om å gi opp sin moralisering og sin utestengings-kultur.

«Vår politikk må fokusere på sosiale problemer, ikke på språklige svingninger og livstils-saker», sa hun. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Christian Lue

https://www.rt.com/news/514407-germany-left-us-wagenknecht/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EØS-avtalen sikrer oss:

Fri flyt av billig (underbetalt) arbeidskraft.

Forrige innlegg

Afghanistan:

Trump ville avslutte krigen. Biden vil fortsette.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.