POSTED IN Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Venstresidens prioriteringer?

Hatprat er viktigere enn atombombefly på Ørlandet.

13 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

  Knut Lindtner har noen harde meldinger til «venstresida» 6 februar med en slags undertekst: nå må dere våkne og ta dere sammen.

Vil de det? Jeg tror ikke det. Siden de nå har blitt tilhengere av grønn-kapitalismen er neste skritt å si dannet på Tinget: Nato bør vel ikke installere atomvåpen på basene på Ørlandet og Evenes. Problemet sendes over de folkene i NordNorge eller som det heter i en Rødt-uttalelse 3. februar: «mens vanlige folk i Finnmark biter tennene sammen og jobber for fred».  Har du hørt på maken? Hva med Rødt?

Nietzsche hadde en bemerkning om at profesjonalisme i politikk er dobbeltspill. Avisa Klassekampen gjør ikke annet enn å intervjue nato-offiserer for å redegjøre for hva som skjer på Ørlandet og Evenes. Nato er sannheten og veien. (2 og 3 feb.)

Hva skal Norge med atom-bombefly?

I mangfoldige år har jeg skrevet at det er ikke det minste vanskelig å finne ut hva som skjer militært i NordNorge. Men det forutsetter at du går inn på de titall amerikanske militære bloggene. Men har det i moderne tid skjedd i Klassekampen? Selvfølgelig ikke. Sannheten er avskydd.

Bare på Evenes jobber tusenvis av arbeidere på spreng på et fem milliarder kroner budsjett for å lage en ultralang flyplass og dette lanserer Klassekampen som nødvendig for Poseidon overvåkningsfly og F-35.

Det er ikke det. Evenes skal brukes som base for Nuclear B-52 strategiske bombefly som trenger kilometer med take-off lastet med bomber. Pentagon har ikke flusst opp av disse ekstrem-flyene og her kan du på webben Thedrive.com  24 august lese en artikkel som heter: «Six B-52 strategic bombers fly alongside Norwegian fighters in a Clear signal Russia.»  Naturligvis er dette øvelser som skal innplantere B-52 på gigantflyplassen Evenes.

Vi kan på bloggen overdefense.com 2 februar lese en artikkel av Thomas Newdick som redegjør for at B-1 bombers are deploying to Norway for the first time With av eye on nearby Russia and the Artic.

På samme blog kan vi 22 januar lese en artikkel som heter «Kaliningrad Gambit – Nato preemptive strike scenario» som er en uendelig lang og detaljert artikkel om hvordan Nato skal knuse 50 000 russiske tropper i Kaliningrad for dette er «crucial for the future war in Central Europe.»

Som USAs atomfysikere skriver: klokka er nå 7 minutter på tolv for omfattende atomkrig. Og som påvist her: fra baser i Norge.

Det er klart: hadde det vært så vel at det fantes en «venstreside» i Norge, hadde det vært det sentrale brennbare temaet. I stedet later man om dette problemet er et lite sekundært problem en kan mumle smått om i krokene. Eller overlate til «vanlige folk i Finnmark».

Nå blir det krig i nær framtid. Evenes storflyplass og Ørlandet med sine B-1 bombers vil ha nøkkelroller i atomrakettkrigen mot Russland.

På vilken som helst militær amerikansk blogg kan du skaffe deg kunnskaper om hva som skjer i Norge, bare ikke i Norge og absolutt ikke i «venstresidas avis»,Klassekampen. Vi får holde oss til fakta, selv om de er ubehagelige.

 Jan Hårstad

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Markus Spiske

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

13 kommentarer. Leave new

 • «harde meldinger til «venstresida» »
  Et av problemene er at Arbeiderpartiet ikke lenger er «venstresida» men kjøper rått all krigspropaganda som kommer fra USA og deltar gjerne i USA sine kriger basert på løgn og desinformasjon.
  https://hvamenerpartiene.com/vedlegg/Terrorens_ansikt.pdf

  Svar
  • Arbeiderpartiet er partiet uten sitt opprinnelige formål, nå neoliberalere og støttespillere til USAs imperialistiske kriger som gjerne anlegges av neokonservative. Kombinasjonen av de neokonservatives «kreativ destruksjon er vårt mellomnavn» og de neoliberales evige fokus på humanitært og demokratisk begrunnede kriger er bemerkelsesverdig. Begge retninger flyter lett over i en «venstreside» (eller omvendt) med fokus på alt annet enn økonomisk utligning. Der gjelder det identitetspolitikk med LGBTQ (Lesbian, Gay, Bifile, Trans, Queer/Questioning), frigjøring av alle melatoninrike, altså rasepolitikk, frigjøring av kvinner og alle minoriteter unntatt hvite menn, en ubemerket minoritet som utgjør om lag fire prosent av verdens befolkning.

   Venstresiden som kaller seg sosialister har i tillegg frigjøring av rusmidler, seksualitet og grenser overhode som sine hjertesaker og har i sitt praktiske virke blitt til neososialister. Neososialisme, det er et gammelt navn på fascisme og fascismens fremste begrunnende trekk er sammenblandingen av korporasjon og stat der staten som sier seg å arbeide for folket i realiteten administrerer folket for korporasjonen. Som Bernie Sanders sa i sitt foredrag på George Washington University i juni 2019 så er vi alle sosialister nå. Det er en type sosialisme med Margaret Thatchers ultraliberale økonomiske politikk og frigjøring av korporasjon fra problemer som korporasjonen har laget for seg selv. Staten driver inn folkets pengene til bruk i offentlig sløsing, privatisering av profitt og sosialisering av korporativ falitt.

   Svar
 • Våre egne politikere (ca 80 %) er en større fiende enn Russland. Deretter kommer Islam som den.nest største fiende .

  Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  9 februar 2021 22:33

  Hårstad har ikke oppdatert seg på fakta. B-1 er et konvensjonelt bombefly. B-52 sluttet å bære atomvåpen i 2010. I øyeblikket er det kun B-2-flyet som kan bære atomvåpen, som i fremtiden erstattes med det nye B-21-flyet. Riktignok skal en del B-52-fly om en ti-års tid igjen bære atomvåpen i form av kryssermissilet Long Range Stand Off (LRSO) missilet.

  Videre: Utbyggingen på Evenes handler om å stasjonere de nye P-8 maritime patruljeflyene, samt F-35. Rullebanen skal ikke forlenges. Dette har altså ikke noe med amerikanske bombefly å gjøre.

  Svar
  • Jan Hårstad
   9 februar 2021 22:52

   Jeg har merket meg det at hver gang jeg – som ikke er teknisk fagmann – skriver at hele Zonen rundt Russland behersket av Nato,lastes opp med atomraketter W 76-2 og andre,så kommer folk ilende til
   å forteller at det ikke er XY-raketter,men Yx-raketter det dreier seg om. veldig viktig poeng,ikke sant?
   Eller at flyet B-52 ikke bærer det men flyet F-35 eller et annet.
   Alt dette finner jeg som fjollete innvendinger. Alle USAs samtlige militære blogger forteller at atomraketter utplasseres i Büchel,i Italia,høyst sannsynlig i Ukraina,Romania og Polen. Massevis i Italia.
   samtlige artikler i bloggene er enige om at tredje verdenskrig mot Kina/Russland/iran vil bli ført med atomvåpen. Det er ingen dissens om dette og atomfysikerne sier at det kan skje når som helst.
   Situasjonen i Norge er at Nato-offiserskorpset og Klassekampen står sammen om å tildekke det faktum, at det mest framtredende ved den aktuelle verdenssituasjonen er krigsforberedelser med atomvåpen. Det finnes ikke en militær eller strategisk blog i USA som benekter dette.

   Svar
   • Bjørnar Bolsøy
    13 februar 2021 15:27

    Hvis du mener at det er fjollete å forholde seg til fakta og være etterrettelig, så er det jo lite en kan gjøre med det. Man trenger slett ikke å være fagmann for å Google litt eller slå opp en wikipediaside om disse flyene.

  • Bare tull av deg å hevde at enkelte fly ikke kan bære kjernefysiske våpen. Hvilket som helst stort nok kan gjøre det. Den ‘evnen’ kan monteres på kort tid. Ikke prøv å bløff voksne mennesker.

   Svar
   • Bjørnar Bolsøy
    13 februar 2021 15:21

    Det er, som alltid, en fordel å sette seg inn i fakta:

    «The B-1B no longer carries nuclear weapons;[37] its nuclear capability was disabled by 1995 with the removal of nuclear arming and fuzing hardware.[117] Under provisions of the New START treaty with Russia, further conversion were performed. These included modification of aircraft hardpoints to prevent nuclear weapon pylons from being attached, removal of weapons bay wiring bundles for arming nuclear weapons, and destruction of nuclear weapon pylons. The conversion process was completed in 2011, and Russian officials inspect the aircraft every year to verify compliance.»

    https://en.wikipedia.org/wiki/Rockwell_B-1_Lancer

   • Den amerikanske ‘forklaringen’ om at B-1B ikke lenger kan bære kjernefysiske våpen er en vakker og landryg desinformasjon. Alle noenlunde oppdaterte militære, om enn gamle av år som meg, vet meget vel at det som Bjørnar Bolsøy referer til er det gladeste vanvidd beregnet på å forlede nervøse mennesker som ikke vet bedre hva som egentlig foregår rundt dem.
    I dag armeres kjernefysiske våpen elektronisk av flybesetningen på en B-1B, skulle F-35 få slik last som godt er mulig at flyet kan levere, blir armeringen utført av bakkeorganisasjonen på vedkommende flystasjon.
    Kjenefysiske våpen er ikke lenger de fysisk store kladasene som ‘Little Boy’ over Hiroshima og ‘Fat Man’ over Nagasaki. De krevde særlige innretninger i flyet for å bli sluppet.
    Også i Den Kalde Krigens tid var det på NATO-siden store tekniske formaliteter, men ikke mer omfattende enn at først Honest John-batteriet i Brig.N. og senere et 155 mm artilleribatteri i 1950- og 60-årene lettvint og uten vanskeligheter kunne levere de kjernefysiske stridshodene til vedkommende artillerivåpen. Vi var klare til den jobben.
    Nå har utviklingen gått fort og lenger, slik at det mekanisk-elektriske kodearbeidet gjøres elektronisk.
    Derfor er påstanden om at om at B-1B er et ‘ufarlig’ konvensjonelt koselig fly ren løgn, som passer godt inn i USAs mangfoldige såkalte ‘informasjonsarbeid’ som norsk befolkning blir utsatt for.
    I den desinformasjonskampanjen mot Norge deltar en lang rekke norske ‘High’ og ‘Low’ Level Influencers som i det ytre er pene nordmenn, men arbeider som USA-betalte agenter for å drive amerikansk propaganda.
    Løgnene om B-1B formidles tydelig av slike.

   • Bjørnar Bolsøy
    15 februar 2021 21:01

    «I dag armeres kjernefysiske våpen elektronisk av flybesetningen på en B-1B»

    Her må du nok presentere noen solide kilder. Armering er jo kun en del av bildet. Noen relativt oppdaterte tidligere piloter i USAF forteller meg at det kreves spesiell hardware for å kunne bære og levere atomvåpen. Og hvis du mener New Start-avtalen kun er et spill for galleriet, må man undres hva de 10 russiske inspektørene faktisk gjør når de hvert år reiser til de amerikanske basene for å verifisere at B-1 innfrir kravene i avtalen og setter sitt godkjenninsstempel, hvert år.

    Men hardware of computere er ikke den viktigste hindringen for å konvertere B-1 til å være atomvåpen. Skal man kunne levere våpnene taktisk, må man kunne penetrere de russiske forsvarsverkene og B-1 har ikke denne kapasiteten i dag. Det må betydelige oppgraderinger til, noe det ikke foreligger planer for i dag. Et slikt program i 2002, Defensive System Upgrade Program, ble økset da man ikke så for seg at B-1 skulle ha rollen som atombombefly.

    Så det er slettes ikke umulig å konvertere B-1 til denne rollen, men det krever store programmer som går over flere år.

 • Veldig godt innlegg. Hatprat er bare begynnelsen på en ny form for blasfemilover. Makteliten vil alltid ha seg frabedt kritikk og nå vil globalistene overta beskyttelsen i blasfemilovene. Da blir det som det har vært det er bare nasjonalsosialismen som er hakkekyllingen.

  Svar
 • Ove Bengt Berg
  11 februar 2021 11:39

  Veldig bra innlegg, Jan! Hovedpoenget her er jo ikke hvilke fly som kan brukes til hvilke bomber, men at imperialisme, og anti-imperialisme overhodet ikke er noe interessant for norsk og vestlig ventreside (les gjerne ytre venstre-side). Det er ikke dette som skaper engasjemant i SV og Rødt.
  I juni 1967 arrangerte noen SUF-jenter en demonstrasjon fra Stortingsgalleriet mot Nato og norsk medlemskap. En fantastisk god demonstrasjon. Men gå til i dag, finnes det noen venstreorienterte jenter som i halvsøvne kunne tenke seg tanken på en liknende eller i det hele tatt en antiimperialistisk demonstrasjon? Nei. Antiimperialisme finnes ikke i venstreorientertes tanker i dag. De er opptatt av noe helt annet, som vi alle kan registrere.

  Svar
  • Jan Hårstad
   11 februar 2021 19:19

   Det sentrale spørsmålet for det norske folk er dette: skal NordNorge bli en krigsarena for den amerikansk-russiske krigen eller ikke.
   Alt det andre som «venstresida» holder på med er noe pjatt sammenlignet med denne realistiske trusselen.
   De som skjønner det livsfarlige i denne aktuelle utviklingen finnes spredt på ymse blogger,også en Mot-Nato blog. Er ikke tiden inne til å samle troppene på nytt,kanskje lage en blogg som konsentrerer
   seg om krigsforberedelsene i Norge eller setter opp en arbeidsgruppe? Jeg har ikke annen oppskrift enn at vi nå må gjøre noe samlet. Selv er jeg over aktivitetsalderen dessverre.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Lockdown:

Åpner opp for langt verre sykdommer.

Forrige innlegg

Uten lov og dom. Internert i snart 20 år.

USAs store skam: Guantanamo.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.