POSTED IN Krig-fred

Venstresidens fallitt:

Støtter opprustning og krig.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

For de som følger med illustrerer denne saken under et spesielt fenomen i USA og vestlig politikk. Donald Trump fremstilles som en klovn i våre medier, ikke bare i USA, men over hele vesten (slik tildels Boris Johnson også blir fremstilt).

Men det er på et område han aldri får kritikk fra den angivelige venstresiden. Det er når han øker krigsbudsjettene og bomber i andre land. Når han fører en politikk som tjener krigsindustrien er det få innvendinger fra de liberale og store deler av venstresiden.

Tydeligere kan det ikke vises den dobbeltmoralen som rådende og hvor lite til venstre og liberale de egentlig er. For er dette et spørsmål hvor vannskillet egentlig går: krigs- eller fredspolitikk. Går en inn for opprustning og angrep i andre land tilhører en egentlig ikke noen venstreside, men er i allianse med krigskreftene i verden.

Opprustningen har også en annen side. Den båndlegger enorme midler som kunne vært brukt til å hjelpe alle verdens fordømte – ulykkelige mennesker over hele verden som får livene sine ødelagt av sykdom, fattigdom og mangel på utdanning. Hvis alt som brukes til krig hadde vært omdisponert for å løse disse problemene ville de blitt løst.

Dette er reelle problemer som angår milliarder mennesker

Men den såkalte venstresiden snakker ikke om dette. Den snakker om identitetspolitikk, sensur (hatprat), om rasisme (vi må ikke kritisere bestialske kulturelle, religiøse normer, f.eks at kvinner skal være heldekket eller at de skal steines hvis de er utro) og aldri om å kjempe mot opprustning og krig.

Mange snakker om at en må kunne velge eget kjønn som om det er mulig. (Det er umulig for kromosomene i cellene ikke kan endres). Men de snakker aldri om at en må arbeide for avspenning og nedrustning og fred. Kan ikke huske sist når slike krav kom fra partiene Rødt, SV, MGD, miljøorganisasjoner eller DNA.

Dette er ikke frihet, men undertrykkelse

Elefanten i rommet er krigsindustrien og opprustningen, men ingen snakker om den. Da blir midler til andre tiltak bare puslerier. Men ingen tør kreve at de enorme ressursene som går til krig og krigsforberelser skal brukes til å løse våre felles globale og sosiale problemer.

Det er gjennom det folk gjør og ikke gjør vi ser deres sanne natur. Store deler av venstresiden er egentlig på krigsindustrien side, illustrert av saken under.

Og nå når Biden har vunnet USA-valget (Jeg tar ikke stilling til om det har skjedd ved valg-fusk) vil naturligvis opprustningen fortsette som før. Og venstresiden vil sitte helt stille, slik de har gjort de siste 20 årene.

Knut Lindtner

Dersom Trump er en truende tyrann, hvorfor gikk da demokratene med på å gi han 730 milliarder dollar til det militære?

Støtte fra begge partier til et massivt militær-budsjett viser oss at demokratenes apokalyptiske rettferdighet i forsøket på å stille president Donald Trump for riksrett kun er tomme ord når de er enige i finansieringen av USAs imperialisme i utlandet.

Kun 48 medlemmer i Representantenes Hus stemte mot National Defense Authorization Act (NDAA) for 2020 på onsdag. Mens 377 medlemmer fra begge partier stemte for å støtte loven.

Dette oppsvulmede dokumentet inneholder et enda mer massivt engasjement for å bruke skattebetalernes penger. Og dette inkluderer den nye verdensroms-styrken.

Men vent litt. Hvorfor går demokratene i Huset med på det største militærbudsjettet så langt under Trumps administrasjon samtidig som de går inn for å stille presidenten for riksrett for påstått misbruk av embetet og for å ha hindret Kongressens arbeid?

Truer demokratiet, men ikke med opprustningen.

Dersom han virkelig er en slags kongelig tyrann som kan kalle sin sønn opp med adelstitler, og slik true «vårt demokrati» som de sier, hvorfor gir da demokratene fra seg sin største makt – nemlig pengepungens – og gir han denne sjekken?

De har tydeligvis ingen innsigelser. Kongressmann Adam Schiff (demokrat) som er talsmann for riksretts-«etterforskningen» i Husets etterretningskomite, satt bokstavelig talt og gjespet under den oppglødde talen til hans kollega Ro Khanna (demokrat), som fordømte NDAA som «orwelsk».

Khanna var blant de få som ikke godkjente lovforslaget, av forskjellige grunner. Inkludert var Trumps avslag på å trekke tilbake støtten til Saudi-Arabias krig i Jemen. 

En annen innvending kom fra Alexandria Ocasio-Cortez (demokrat) og presidentkandidat senator Elizabeth Warren (demokrat) som heller syntes alle disse pengene burde brukes på sosiale programmer eller klimaendringer.

Justin Amash

Tidligere republikaner Justin Amash stemte også nei på grunn av prislappen, men også fordi NDAA «tillater uspesifisert fengsling av amerikanere uten rettssak og  lar etterretningsbyråer stå uten reformer for å beskytte amerikanernes rettigheter».

Representanten Thomas Massie (republikaner) stemte også nei. Hans viktigste grunn var at lovforslaget var på nesten 3500 sider, og ingen hadde fått tid til å lese alt – som ethvert annet lovforslag som går gjennom USAs lovgivende forsamling – for å være ærlig.

Til tross for alle de ovenfor nevnte innsigelser, noen av dem svært hjertelige, så fikk NDAA mer enn nok stemmer til å bli godkjent.

Pentagon var langt fra takknemlig. På torsdag sa de at til og med dette overdådige budsjettet ikke ville gjøre dem mye godt uten et fast engasjement fra Kongressen for et langtids-budsjett. Nok en gang klaget de over at de ikke hadde langsiktige resolusjoner å holde seg til.

Pentagon er aldri fornøyd

 Veterans for Peace derimot, pekte på at NDAA ikke holdt Pentagon ansvarlig for «massive bedragerier,  vanstyre og løgner» som var avslørt i de såkalte Afghanistan Papers – dokumenter om den 18 år lange krigen som ble publisert tidligere denne uke.

Så mye om ansvarlighet, eller trusler mot «vårt demokrati», eller om krefter innenfor Kongressen. Det er iallfall én ting som er uunngåelig i Washington, det er at politikerne alltid vil stemme for mer penger til Forsvarsdepartementet – selv om det neppe styrker forsvaret av selve USA – og uansett hvor mye de enn måtte slåss for andre saker.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på derimot.no

https://www.rt.com/op-ed/475742-trump-democrats-military-funding-support/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Dersom Trump er en truende tyrann, hvorfor gikk da demokratene med på å gi han 730 milliarder dollar til det militære?»

  Og hvorfor den massive motstanden og latterliggjøringen mot Trump da han ville ta penger fra militærbudsjettet for å bygge mur mot Mexico, – og narkotikaruter og illegal innvandring? Både fra venstresiden i USA og Norge.

  Svar
 • «Dersom Trump er en truende tyrann, hvorfor gikk da demokratene med på å gi han 730 milliarder dollar til det militære?»

  Og hvorfor støttet ikke demokratene ( og media/v.siden i Norge) Trump når han ville ta fra militærbudsjettet for å bygge ferdig muren mot Mexico? Er det forsvarsbudsjettet/det militærindustrielle komplekst som var de egentlige «stakkars barna/familiene fra Mexico»?
  Det er vel ikke så mange presidenter ,før Trump, som har tatt penger fra våpenindustrien og bombingen w.w. for å beskytte nasjonen mot ulovlig innvandring.
  Ikke rart han blir latterliggjort . ;-)
  ‘Trump vil ta 2,5 milliarder dollar fra forsvarsbudsjettet til å bygge 16 mil grensemur. ‘
  https://e24.no/makro-og-politikk/hoeyesterett-gir-trump-groent-lys-til-aa-bygge-mur/24664263

  ‘ Våre tropper skal hjem, slår Trump fast.– Det burde ikke være USAs oppgave å erstatte regimer rundt om i verden’

  I motsetning til:

  ‘ Norge deltar i operasjoner i blant annet Afghanistan, Irak, Litauen, Mali og Elfenbenskysten …men vi må likevel trappe opp innsatsen ute, sier Huitfeldt. …. .. ta mer ansvar i Irak. ‘
  https://www.nrk.no/urix/ap_-norge-ma-sende-flere-soldater-til-utenlandsoppdrag-1.15223309

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Pål Veiden om rasisme:

Intellektuell konkurs

Forrige innlegg

Forbereder Styrelederen i WEF oss på en mørk vinter?

Hva skjer hvis el-kraften forsvinner?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.