POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Venstresiden og krig.

Skal Norge delta i USAs krigsprosjekt mot Kina og Iran?

0
Print Friendly, PDF & Email

En sak fullstendig uinteressant

Av Jan Hårstad

I det valgmanifest som  Rødt har utgitt på 12 sider står det noen linjer om at EØS bør byttes med en handelsavtale med EU. Det er absolutt det eneste som står om utenrikspolitikk og naturligvis ikke et kløyva ord om verdens febrile krigsforberedelser og det faktum at USA får drifte baser i Norge helt på eget hånd.

Veteranen Fredrik Heffermehl etterlyste forleden at dette ikke var et tema i valgkampen for det er stikk i strid med grunnloven. Naturligvis ikke. Etter at den såkalte «venstresida» ble sosialdemokrater syns de det er stas med amerikansk militær okkupasjon av Norge.

Allerede 25 august 2021 skrev Forsvarets Forum at norske fregatt Fridtjof Nansen nå skal fullintegreres i den amerikanske hangargruppa Harry Truman som pendler mellom Persiabukta og Stillehavet for å true Iran og Kina.

boy sitting on bench while holding a book

Som det framgår av rapporten i Forumet er de norske militære lederne fra seg av lykke.

Dette er i dag en uke siden, men går du gjennom Klassekampen så vil du se at denne helt oppsiktsvekkende utviklingen – grunnlovsstridig og ikke behandlet i Stortinget – overhodet ikke omtales. Det er ikke interessant for den aktuelle «venstresida». På samme tid jamres det dumme saker som USA-imperialismen gjorde i Afghanistan hvor man setter Cecilie Hellestveit (fra Atlantic Council) til å forklare utviklingen.

Jeg mener å ha hevdet dette for lengst: at naturligvis vil Norge begeistret delta i de nye krigene mot Iran og mot Kina. Det finnes knapt noen stat i verden som er så begeistret for amerikanske krigsprosjekt som Norway.

Når det før eller senere vil smelle i Norge, så kan vi si det slik at «venstresida» i mange år har jobbet for å tilrettelegge for imperialistisk krig i Norge. I flere år spekulerte man i Klassekampen om hvorvidt USA ville komme oss til unnsetning når Russland angrep landet.

Nå har det militære Norge solgt seg med hud og hår til neste store amerikanske krigsprosjekt. En ønsker seg nye Libya og Afghanistans.

Forsidebilde: Taras Chernus

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Gjelder dette også for Norge?

Vaksinedødsfallene i USA mot nye høyder.

Forrige innlegg

Hva er hensikten?

Vaksinene beskytter ikke.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.