POSTED IN NATO, Venstresiden

Venstresiden i oppløsning politisk.

Blir Rødt et «Ja til Nato-parti»?

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Tidenes misforståelse

Jan Hårstad  

Allerede under Syriakrigen ble det tindrende klart at Klassekampen og Rødt la seg på en lesning av konflikten som var hundre prosent Nato-vennlig. Erling Folkvords skamrosing av den kurdisk-amerikanske alliansen er ett av mange eksempler, og USAs okkupasjon av oljerike

Områder har aldri vært noen viktig sak for Rødt/Klassekampen.

Dette har jo Pål Steigan skrevet både godt og sannferdig om, men i debatter om hvor Rødt vil havne, har steiganbloggen hele tida opprettholdt en fiksjon om at vi med Rødt hadde å gjøre med en autentisk venstreside. Og selv har jeg spurt i gjentatte kommentarer på Steigans apparat:

Hva kommer det av at brukerne på Steigan.no beskytter og verner Rødt?

Nå har det kommet dit hen av både Steigan og Skotåm behandles i Klassekampen som farlige agenter og klassefiender som bør knuses. Etter mitt skjønn burde herrene ha skjønt at en sånn dag ville komme, men det kan heller se ut som om de ble tatt på senga. Av massiv Nato-sosialdemokratisering blant Lissomvenstre, pseudo left.

Rosa Luxemburg – Wikipedia
Rosa Luxemburg

Som lesere av derimot har registert har jeg skrevet mye om erfaringene fra Rosa Luxemburg. Rosa mente i ramme alvor at en «indre forvandling» av SPD ville føre til at marxistiske folk en dag ville overta partiet og av den grunn gjorde hun ingen forberedelser for splittelse.

De som forberedte seg var partieierne Ebert, Noske og Scheidemann som organiserte en borgerkrig mot Spartakist-miljøet som endte med likvidering av Karl Liebknecht og Rosa Luxemburg. Med andre ord:

Rosa tok hundre prosent feil i lesningen av utviklingen. Det er faktisk mange likheter med det hatet som Steigan-Skotåm nå blir utsatt for mens Jens Stoltenberg og Gahr Støre hver dag framfører kopier av krigstalene til de sosialdemokratiske lederne 1914-18. 

Ingen i Rødt har noen innvendinger mot dette, men lister seg unna problemene ved å snakke om en fiktiv nordisk alliansefri forsvarsstuktur.

I sin bok Die Legende von der Weimar Republik redegjør Ernst Niekisch for at SPD etter drapene på sine fiender i 1919, gjorde absolutt alt de kunne for å dekke bordet for framveksten av den nye nazistiske og imperialistiske bevegelsen i Tyskland.

Det er absolutt ingen grunn til å tro at nato-sosialdemokratene i Norge går noen annen vei.

NATO – Wikipedia
Nato er ingen forsvarsorganisasjon men et av imperialismens viktigste verktøy for global makt

Oppfatningen av Ukraina-krigen er total-Nato isme i Klassekampen. De har ikke engang fått med seg at Jens Stoltenberg i et intervju på CNN regelrett skrøt av at USA, Canada og UK umiddelbart startet oppbyggingen av den ukrainske hæren etter Maidanopprøret i 2014.

Jeg fortsetter å støtte Steiganbloggens linje med omfattende og mangsidig analyser, fra alle mulige vinkler. Men jeg er lite imponert over hva som har vært produsert av langsiktige analyser for hendelser I Norge. 

Med den rådende hat-russer kulturen og hurra for Natos Zelensky ligger det i kortene at Rødt/Klassekampen kan komme til å applaudere når Nato fra baser i NordNorge angriper Murmansk i løpet av nærmeste framtid.

Heia for Nato-linja blir naturligvis til en nasjonal katastrofe. Den er uunngårlig. Mange på Steigan-bloggen skulle ha sett dette allerede under Syriakrigen og lagt bort fantasiene om «venstresida.»

Jan Hårstad

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  20 april 2022 9:33

  Noreg sender no endå meir våpen til Ukraina. Denne gongen med det vakre namnet «luftvern». Me er i krig med Russland, folkens.

  Eg det framleis von om at paritet Raudt tek til vitet?

  Takk til Hårstad. Eg saknar Bjørn D. Nistad for tida.

  Svar
 • Norske våpen skal drepe unge russiske menn. Vi har meldt oss på Stoltenberg sin krig.
  Russland vinn alltid sine forsvarskigar. USA og Norge taper sine angrepskrigar.

  Russland kunne vekke oss frå ignoransen med raketter mot Vardø-radarane, kanskje mot amerikanske militære basar i nord og lage eit hol i rullebanen på amerikanske Rygge, nær Oslo.
  Russland må ta ut amerikanske rakettrampar i Polen og Romania.

  Og NATO vil avsløre seg med å sitte stille, for dei veit dei vil tape krigen mot Russland.

  Ei atombombe under havet utenfor Virginia Beach kan skape ei høg flodbølge som vasker bort militærehamna Norfolk. Og våpenfabrikkane har ikkje luftvern.

  Svar
 • Alle partier feiler. Straks de kommer på tinget blir de tatt av den parlamentariske virkelighet. Om noen i Partiet i Rødt som fortsatt er Natomotstandere kunne ha fortalt om prosessen som har tatt dem inn i imperialismen ville vi med det fått implisitte innstrukser. Om ikke Rødt kan reddes, så må det skapes nye partier med en fast plattform på felleskapsverdier, og hvordan skal det gjøres ?
  Selvfølgelig må det være fokus på etterretning og innfiltrering. Dette samtidig med at det skal være åpent. Dette er noe som etterkrigsgenerasjonen har fokusert altfor lite på og resultatet er nå blitt tydelig. Ingenting fungerer. Vi kan ignoreres, fordi megafonene er ikke våres.

  Svar
  • Uærlige politikere – karriere politikere.
   Er det slik å forstå at de lever av hva lobbyistene gir dem?
   Det siste året med felling av politikere pga uregelmessigheter i forbindelse med bolig, tyder på at de har ikke fantastiske inntekter ved siden av. Jeg ville tro at om de ikke er presset ville de ikke ha tydd til slikt, og Hadia Tadjik var nestleder i AP. Det er en rimelig høy og betrodd stilling.
   Men det er godt mulig at det er kun dem med reell makt som kan håve inn fra lobbyene. Slike som Støre og Solberg. Mens politikere under dem enes om syk politikk fordi de kan bli forfremmet til en posisjon hvor de etterhvert kan sanke inn midler.
   Slik jeg ser det er måten å bremse karriere politikerne på, ved å gjeninnføre kumulering. Men det må nok mere til.
   I USA er det gode lister over kongress medlemmer og hva de har stemt igjennom tidene. Her er stemmingen kamuflert gjennom lovpakker som heter slikt som Xy§9879bft jfrX%. Det ville være en gevinst for demokratiet at avstemming ble tydelig og dermed offentlig.

   Svar
  • Måten å beskytte Rødt på er å gjøre det innenifra. Delta på landsmøte. Lage bråk om Imperialismen osv.

   Svar
  • » Om ikke Rødt kan reddes, så må det skapes nye partier med en fast plattform på felleskapsverdier, ..»

   Den kunstige oppdelingen i v/h, rødt/blått bør vi le av. Det er en oppdeling som kun de som leker med partipolitikk har glede av. – Og det skjuler/forvirrer mer enn det opplyser.
   Vi burde gå på sak, og analysere saker og standpunkter. F.eks. tilhører strømproduksjonen folket, eller den partipolitiske stats- administrasjonen?
   Eventuelt en stemming på de som tror at penger er viktig, – så penger skal ha makt større enn arbeidskreftene. Der er den såkaldte v.sida minst like gal/forvirra som h. sida.
   Eller om hvor sterk en stats-styring ( med inndragelse av skatt nettopp for å skaffe makt til statsadministrasjonen, – fra folket) skal være i forhold til folke-demokrati.
   Skal vår administrasjon tro på innbyggerne, eller pengene? Stem i vei.
   Eller, – for tiden viktig, og enklere: Hva gjør vi med partier og politikere som bryter norsk Grunnlov, missbruker vårt forsvar og ypper til strid, og går til angrep på andre land som ikke truer Norge. Skal vi lyse de i bann, eller la de sitte inne sammen med ABB?
   Og har disse kreaturene og deres statskontrollerte media noen som helst myndighet til å fordømme andre nasjoner eller ledere som gjør det samme?
   Dobbeltmoral skal vel ikke danne grunnlaget for vår kultur?

   Svar
 • Finnes det i det hele tatt norske politikere som har interesse av geopolitikk ? Dreier ikke norsk utenrikspolitikk seg bare om kvinner og barn ? Og betyr det noe hva Rødt mener ?

  Svar
 • Kjell Aasen
  20 april 2022 22:39

  Hvor kommer dette allestedsværende Russland hatet. Det er i hvert fall svært gammelt..krimkrigen 1853-56?
  Har noen noensinne lært noe – neppe.
  Jeg heiser snart et russisk flagg på huset. Med følge av jemensk og palestinsk.
  Vil folk begynne å tenke da?

  Svar
  • I 1.mai-togene har det vel snart vært palestinske flagg i 50 år uten at det har hjulpet.

   Svar
 • Norge, og Norden, burde absolutt ikke være NATO medlemmer eller bidragsytere. Utifra hvor i verden vi bor, hvor få vi er, og hvor utsatte vi er om vi dras inn i krig.
  Norge, Sverige, Finland, Danmark, Grønland, Island og Færøyene burde være i en allianse. Og samtidig stå utenfor EU/NATO. Vi burde representere en gruppe land som ikke ønsker å bidra til krig som forhandlingsteknikk.
  Og vårt eneste virkelige forsvar rent militært burde være at vi sto imot andres land ønsker eller behov for å utplassere sine våpen på vår mark.
  I dag ser vi ett mediebilde som kun er propaganda. Vi ser politiske konflikter i enhver handel på tvers av landegrenser. Og først og fremst er det storkapitalen som ligger bak det hele. Altså, tvinges som alltid fotfolket ut i fattigdom og krig for storkapitalens interesser. Og fotfolket har i aller beste fall bare lite å tape på det. I langt vanligere fall mye, eller alt å tape. Men storkapitalen kan fylle sine sprengfulle safer med mer gull og edelstener. De opparbeider seg mer makt. Mer kontroll. Og måten de gjør det på er ved å kjøpe media med sine stjålne penger. Akkurat som de lover gull og grønne skoger til politikere og frontfigurer i alle land. Demokrati eksisterer kun som ett flott uttrykk. Og å tillate disse tette båndene å snøres enda tettere ved å inngå stadig fler allianser innenfor de samme grensene. Ved å innvolvere alle land i gitte geografiske områder, stjeler man det siste av selvråderett. Man lukker ned samfunn og kontrollerer dem. Man skaper den verden vi er i full fart inn i nå.
  Ved å bryte med dette. Ved å velge å stå samlet utenfor, styrker man også andre lands muligheter for selvråderett. Man sikrer fotfolkets muligheter til å leve meningsfulle og givende liv. Man sikrer muligheten til mangfold og blomstring.
  Og man blir en motvekt mot total kontroll og undertrykkelse.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Titusenvis unge gutter kan bli drept.

Kampene rundt Ukrainas store styrker i øst begynner.

Forrige innlegg

Israel Shamir:

Betraktninger om Ukrainakrigen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.