POSTED IN Sensur, Varslere, Ytringsfrihet

Varslere skal stanses.

Ytringsfriheten angripes nå i Storbritannia.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Åtte måneders fengsel for Craig Murray er et grovt angrep på demokratiske rettigheter

Av red. PSt 

Craig Murray er dømt til åtte måneders fengsel.

Tidligere ambassadør for Storbritannia Craig Murray er dømt til åtte måneders fengsel i ei rettssak som han sjøl med rette kaller «kafkaaktig». Han er faktisk dømt for noe han ikke har gjort. Murray skrev om saka mot den tidligere finansministeren i Skottland, Alex Salmond, og i artiklene la han fram det standpunktet at saka mot Salmond var et produkt av en bitter strid innad i Scottish National Party (SNP), og uten å nevne navn mente han å kunne vise at saka var orkestrert av partiledelsen.

Les: Justice for Craig Murray.

Men dommer Lady Dorrian dømte Murray for å «ha hatt til hensikt» å offentliggjøre navnene på anklagerne. Dommeren mente at hvis Murrays artikler ble lest i sammenheng med annet stoff om saka, ville det være mulig å identifisere dem. Dermed ble anklagen og dommen mot Murray at han hadde vist «forakt for retten» ved å gjøre det mulig å identifisere disse personene.

Craig Murray. Foto Fra Justice for Craig Murray.

Murray er den første personen som ble fengslet i Storbritannia for en medieforakt på over 50 år, og i Skottland i over 70 år.
__________________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
__________________________________________________________________________________

Fengslinga av Murray kom etter ei kunngjøring fra Storbritannias høyesterett om at den ikke vil behandle anken hans. Den tidligere britiske ambassadøren i Usbekistan Craig Murray vil om kort tid overgi seg til politiet og begynne å sone fengselsstraffen som han er idømt. Det er planlagt en offentlig protest mot Murrays fengsling. Murrays kone og mor til sønnene Nadira på 5 måneder og 12 år har skrevet et åpent brev og bedt om «aktiv og uttalt solidaritet fra alle som er bekymret for tap av ytringsfrihet og likhet for loven».

Murray hadde nylig blitt innkalt som vitne i ei sak anlagt av spanske statsadvokater mot UC Global for angivelig å ha handlet på vegne av CIA i hemmelig spionasje mot Julian Assange i den ekvadorianske ambassaden. Materialet for den spanske domstolen inkluderer flere timers skjult overvåkingsvideo av Murray i privat samtale med Assange om fremtiden til Assange og Wikileaks. Den skotske domstolen fratok Murray passet uttrykkelig for å hindre ham i å reise til Spania for å vitne.

Craig Murray kommenterte:

“Jeg går i fengsel med ren samvittighet etter en Kafkaesque -rettssak. Jeg vet virkelig ikke hvem jeg skal ha identifisert eller hvilke setninger jeg publiserte sies å ha identifisert dem, i kombinasjon med hvilken annen informasjon i allmennheten. Denne dommen vil ha en kraftig advarende effekt mot rapportering av forsvarssida i rettssaker, til skade for rettferdigheten, og den forskjellige behandlingen av bloggere og godkjente medier er skummel. Jeg beskytter nøye identiteten til anklagerne i rapportene mine. Jeg tror at dette faktisk er statens lenge søkte hevn for min varsling om sikkerhetstjeneste -samarbeid med tortur og mitt langsiktige samarbeid med Wikileaks og andre varslere. Dessverre er viktige ytringsfrihetsproblemer en skade som følger av dette.”

Julian Assange, innfelt Craig Murray

Hevn og advarsel

Det kan neppe være tvil om at denne parodiske dommen er en hevn mot Craig Murray for at han har engasjert seg så kraftig og unikt i forsvaret for Julian Assange, blant annet gjennom en enestående og avslørende reportasjeserie fra rettssaka mot Assange, som vi har gjengitt detaljert her på steigan.no.

Og på samme tid er det en sterk advarsel mot andre journalister mot å gjøre det samme, nemlig engasjere seg i forsvaret av personer, og kanskje særlig varslere, som staten ønsker å få dømt.

Craig Murray er sjuk, og både familie, venner og støttespillere er svært bekymret for hva åtte måneder i fengsel vil gjøre med hels hans.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Vidar Johansen
  2 august 2021 16:17

  Du store min! Å «ha hatt til hensikt» å offentliggjøre egne mistanker om hvem som har stått bak er forakt for retten? Det er ikke annet å gjøre enn å riste på hodet og le av skuespillet til disse folka.

  Svar
 • wasan Totland
  2 august 2021 17:09

  Det er som om man leser fra boka om Anne Boleyn om Henrik den åttende og hva han var i stand til å gjøre mot de han ikke likte.

  Svar
 • «Jeg tror at dette faktisk er statens lenge søkte hevn for min varsling om sikkerhetstjeneste -samarbeid med tortur og mitt langsiktige samarbeid med Wikileaks og andre varslere. Dessverre er viktige ytringsfrihetsproblemer en skade som følger av dette.”

  Så bør både Assange og Craig Murray få politisk asyl i Norge.
  Og Stoltenberg bør samtidig stilles for retten for virkelig grove angrep på demokratiske rettigheter i Norge og Libya.
  Vi bør abeide for anstendighet og rettferdighet.

  Og vi bør vise all den forakt vi kan for det politiske etablisementet og media i Norge som tier stille.
  Passiv motstand på alle områder, før det er nødvendig med aktiv.

  Svar
  • At Lady Dorrian griper til tispers vis vitner om at systemet allerede har kollapset.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Macron:

Motstandere mot vaksinepasset er egoister.

Forrige innlegg

Ny provokasjoner fra Nato:

Prøver å avskjære russiske fly over Østersjøen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.