POSTED IN Krig-fred

Våre umistelige ledere leker med ilden.

USA forbereder seg på atomkrig i Europa.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hele Europa kan bli til en slagmark.

Av Manlio Dinucci.


Federation of American Scientists bekrefter i januar, nyheten gitt av Grandangolo i desember 2022 basert på et US Air Force-dokument: C-17A Globemaster-flyet har fått autorisasjon til å frakte den amerikanske atombomben B61-12 til Italia og andre europeiske land. Siden Biden-administrasjonens tjenestemenn hadde kunngjort at B61-12-forsendelsen ville bli fremskyndet til desember, tror vi at de nye amerikanske atombombene allerede ankommer Europa for å bli utplassert mot Russland.

B61-12

USA og NATO strømmer enorme mengder tung artilleriammunisjon inn i Ukraina, levert til Kievs væpnede styrker. USA har ifølge offisielle tall, så langt sendt mer enn én million runder med ammunisjon for 155 mm haubitser til Ukraina, pluss titusenvis av missiler. Omtrent 300 000 runder med ammunisjon kommer fra amerikanske militærdepoter i Israel.

Våpenforsendelsen administreres av et internasjonalt nettverk, der Camp Darby – det største amerikanske arsenalet utenfor moderlandet, knyttet til havnen i Livorno og Pisa militærflyplass – spiller en sentral rolle. Storbritannia, Frankrike, Polen og Finland forsyner Kiev med stridsvogner, og Polen kjøper Abrams-tanks fra USA, hvorav noen kan være bestemt til Ukraina.

Samtidig øker USA og NATO utplasseringen av sine styrker i Europa, stadig nærmere Russland. I Romania utplasserte NATO AWACS-fly, utstyrt med det mest sofistikerte elektroniske utstyret, holdt konstant på vingene nær russisk luftrom. Også i Romania satte Pentagon ut den 101 luftbårne divisjonen, som blir utplassert til Europa for første gang siden andre verdenskrig.

NATO og EU oppretter «en arbeidsgruppe for motstandskraft og kritisk infrastruktur». «NATO», erklærer Rådet for Den europeiske union, «forblir grunnlaget for vårt kollektive forsvar. Vi anerkjenner verdien av et sterkere europeisk forsvar som bidrar til transatlantisk sikkerhet og som er komplementært og har interoperabilitet med NATO».

Fra Global Research, publisert 22 januar 2023. Skrevet av Manlio Dinucci, prisvinnende forfatter, geograf, og geopolitisk analytiker, Research Assosiate of the Center for Research on Globalization.
Oversatt fra engelsk.
Orginalartikkel: The Whole of Europe Turned Into a Battlefield.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  25 januar 2023 10:10

  EU vil ha «et sterkere europeisk forsvar som bidrar til transatlantisk sikkerhet».

  Den transatlantiske tryggleiken gjeld nok særleg den andre sida av Atlanteren. På vår side av havet går det for tida svært dårleg.

  Svar
  • » NATO og EU oppretter «en arbeidsgruppe for motstandskraft og kritisk infrastruktur». «NATO», erklærer Rådet for Den europeiske union, «forblir grunnlaget for vårt kollektive forsvar. Vi anerkjenner verdien av et sterkere europeisk forsvar som bidrar til transatlantisk sikkerhet »

   -Og hva er det vi frykter en eventuell invasjon for ?

   Mindre, eller mer, propaganda i nyhetene? 😉
   Mindre, eller mer, frihet for befolkningen til å stoppe overgrep, tvang og bøter hvis de ikke godtar injeksjon eller injeksjonspass? 😉
   Høyere strømpriser og/eller at okupanten selger strømmen til andre land? 😉
   Høyere renter som får oss til å ligge våkne om nettene og fordi arbeidsplasser må legges ned? 😉
   At en fremmed makt skal bygge militære installasjoner i Norge? 😉
   At over-nasjonale organisasjoner skal overstyre norske lover? 😉

   Svar
   • ‘ Tror Russland kan tvinges til forhandlinger.
    Tidligere forsvarssjef Harald Sunde mener Norge sammen med andre land må gi mellom 100 og 300 stridsvogner til Ukraina.
    – Situasjonen er nå kritisk for Ukraina, som har kjempet snart et år. De står stille. De roper på hjelp, og vi må være solidariske, sier han til NRK.
    Han mener ( de norske) stridsvognene vil gi Ukraina muligheten til å være offensive og vise styrke. På denne måten kan de tvinge Russland til forhandlingsbordet.’
    nrk.no/norge/norge-vil-sende-stridsvogner-til-ukraina-1.16271350

    Så… Russland vil ikke forhandle? 😉
    Russland truer visst også med atomvåpen? 😉
    Russland vil ikke selge gass til Europa heller? 😉

    Norge er altså gått fra å være et nøytralt land til å aktivt være med i krigen.
    Når blir norske ‘forsvars’-soldater satt inn slik som i Libya?
    Så det er ikke løgnpropaganda i Norge?
    Og innbyggerne er spurt i en slik alvorlig sak, som å gå til krig?

 • Stella_Tango
  25 januar 2023 21:24

  Mer involvert i angrepet på egen befolkning vestlige regjeringer er gjennom sin deltakelse i
  globalisters, FN, WHO, WEF osv. Covid-vaksine svindelen, mer villig er de til å få igang en atomkrig for å få oppmerksomheten bort fra deres deltagelse i mordene på egen befolkning. Den norske i Ukraina er enorm og ute av proposjoner. Hvor dypt involvert i sviket mot eget land er Erna, Jonas & Co?

  Svar
 • Norge er i direkte krig med Russland.
  Så lenge Norge forsyner fienden med våpensystemer og krigsmateriell er vi nå en aktiv part i trusselbildet mot Russland. Dermed er russerne i sin fulle rett til å sette militær infrastruktur på norsk jord ut av spill. Forøvrig har Putin for lengst uttalt at han vil reagere konsekvent mot enhver fiende som setter det russiske folks eksistensgrunnlag i fare.
  Men det er visst ikke så nøye for den kriminelle militære “ekspertise” i USA og NATO sin mafiose militærorganisasjon.
  Og folket heier fram nazistenes største strategiske fremstøt gjennom alle tider, dummere, søvnigere og mer ignorante enn noensinne. Snakk om å være kringsatt av fiender.

  Svar
 • Krigen eskalerer nå, NATO-landene sender nå slagkraftige tanks til Ukraina.
  Tyskland har nølt med dette, de kvier seg for å utløse WW3 etter å ha startet WW2 og fått skylden for WW1. (De tyske erfaringene med å sende tyske tanks østover er historisk sett veldig dårlige)
  Spørsmålet er hvordan Russland vil reagere på denne eskalering med utplassering av tanks som nå pågår. Vil det bare bli en høylytt protest, eller vil Russland sette inn et motangrep i en eller annen form?

  Russland kan sette inn det de har av bla neste generasjons russiske tanks av typen Armata (men har Russland tilstrekkelig antall av disse og er de slagkraftige nok?)
  Det kan kanskje komme et russisk motangrep med hypersoniske raketter (nb: uten atomladning) som slår ut feks våpenfabrikker og våpenlagre i Sverige og Finland (for våpen som sendes til Ukraina). Disse landene er ikke NATO-medlemmer og NATO er ikke forpliktet til noe forsvar og motangrep for disse landene. NATO er ikke forpliktet til å starte storkrig hvis feks Sverige og Finland treffes av en enkelt russisk rakett. Det vil imidlertid gi et tydelig signal fra Russland om at NATO-landene nå har overskredet en grense mht våpenforsyning (av kraftfulle våpen) til Ukraina uten at dette behøver å utløse full storkrig i Europa. Det gjenstår nå å se om noe slikt vil skje.

  En ytterligere eskalering av krigen (hvor feks Russland er i ferd med å tape Krim) kan føre til at Russland setter inn atomvåpen, men da kanskje muligens bare mot Sverige og Finland for at dette ikke skal føre til full atomkrig mellom USA og Russland. Husk: USA ligger på andre seiden av Atlanterhavet og vil bli mindre berørt av atombombeeksplosjoner i Europa enn hva europeiske land vil gjøre.

  Hva vil USA da gjøre? Husk hva Kissinger sa: USA har ingen venner, USA har kun (egne) interesser.
  Dessuten sa han også: det er farlig for et land å være fiende av USA, men det kan være dødbringende for et land å være venn med USA.
  USAs hovedfiende er Kina og ikke først og fremst Russland. Det er Kina som skal nedkjempes, svekkes og oppsplittes (i tillegg til det samme for Russland og Iran). Gjenoppbygging av Ukraina kommer i annen rekke for USA (om noensinne).

  Svar
 • USA vil gjerne eksperimentere med sine små taktiske atombomber i krigskåte Europa. Dei er allereie i gang med å demontere vår industri. Heile det offentlege og politiske Norge ønskjer å delta i krigen, og media har desinformert fleirtalet av det norske folket til krigsdeltaking.

  Når begge partar ønskjer krig, blir det krig. Krigen er i gang. Foreløpig merkar nordmenn berre at det dyrare å leve. Det blir verre.

  Russland førebur seg på atomkrig mot NATO som eskalerer, truleg også med atomvåpen. Og Russland taper aldri ein forsvarskrig, og vil nekte å føre krig innanfor eigne grenser. Må gud hjelpe russarane å vinne! Alternativet er å bli styrt av løgnarar og mordarar.

  Folk dansa av glede i gatene i London etter at England erklærte krig mot Tyskland og første verdskrigen var i gang. No dansar det offentlege Norge av krigslyst framfor tvkamera.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  26 januar 2023 8:49

  Etter at utanriksminister Baerbock har proklamert at Tyskland/EU/Nato er i krig med Russland, kan kva som helst henda.

  Og Russland vil vera i sin fulle rett til å angripa alle militære mål i Tyskland/EU/Nato.

  I denne situasjonen lokkar Zelensky med økonomiske fordelar for støttespelarar av alle slag. Finansinstitusjonar i USA siklar over arven før liket er kaldt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Planene var klare allerede i 2019 for hvordan USA skulle ta Russland.

Våre medier informerer ikke om USAs krigsplaner.

Forrige innlegg

Ikke et øre mer til krigen!

Nå samler «venstre» og «høyre» seg i USA mot krigen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.