POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Jens Stoltenberg har tenkt.

Våpen er veien til fred!

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Atomkrigen mot Russland

Av Jan Hårstad

Naturligvis har også den svenske statsministeren begynt å ønske amerikanske atomvåpen utplassert i Sverige. «Jag er inte sjuk, jag är bara svensk.» Helt riktig.

Overalt i Nato-Vesten snakkes det nå om atomvåpen som noe av et Nato seiersvåpen. Strategene i Washington har i sin klokskap funnet ut at Nato kan vinne en atomkrig. Så hvorfor ikke?

Det offisielle selvbedraget i Norge er at de 104 milliarder norske kroner som utgjør forsvarsbudsjettet i 2024 sikter seg inn på å forsvare Norge og avskrekke Russland. Det er altså for Norges del 2,17 % av BNP og utenom kommer astronomiske summer via Nansenprogrammet til Zelensky-regimet. Som vi har gjentatt ofte:

Pr capita er Norge selve supermakten i Ukrainakrigen. Ingen når oss til knærne.

Siden Rødt er begeistrede Nato-krigere speider man seg rundt i Norge etter mulige edruelige tenkere og informanter. Bortsett fra herværende blogger finnes det ikke noe sånt.

På Document er det STEIRO som seiler opp som den ledende geopolitiske tenker og han blir aldri trøtt av å gjenta at USA er vår nærmeste allierte og at all vår «sikkerhet» og «forsvar» er avhengig av USA. At Forsvaret rustes opp er bra. Bravo. Bortsett fra små dissentere er dette documents linje.

En gamling som meg er ikke den rette til å fingranske dette, men undersøker man hvor de store pengene havner til «forsvaret» av Norge, er det udiskutabelt at en tilrettelegger for en angrepskrig – gjerne med atomvåpen. De sentrale flyplassene utvides for de aller største strategiske bombefly, Ubåtbasene utvides for de største atomdrevne og atomvæpnete Ubåter som finnes. Angrepsbaser prioriteres.

Andøya får i siste budsjett 37,5 millioner kroner i tillegg. Jan Mayen får 80 millioner ekstra og skal få 1,6 milliarder kroner fram til 2028.

Foto: iStock

Så fortalte Forsvarets Forum nylig at i april mottok Narvik havn 200 kjøretøy, 300 containere samt en amerikansk fjellbrigade på 1600 soldater. Som visstnok er sendt til russiske grenseområder. 

Om alt dette hersker det begeistring i Norge og en helt eventyrlig fantasi optimisme. Forsida i Aftenposten meldte 13 mai 2024: «Håper norske F-16 vil endre luftkrigen» (I Ukraina)  Der tror den 32 år gamle pilot Oleksandr at bare Norge stiller opp med F-16 så vil luftkrigen endres.Og vinnes. Og dette kjøper Aftenposten med hud og hår -naturligvis fordi det inngår i den offisielle Nato ønsketenkning.

Sannsynligvis vil det ta enda et par år før Nato angriper Russland via nordområdene

Fordi alle disse angrepsbasene ennå på langt nær er ferdige og det å huse 50 000 Nato-soldater eller det dobbelte, krever brakker og logistikk. Det Russland høyst sannsynligvis vil prioritere er radar, lyttestasjoner og flyplasser.

Ifølge vår elite til «venstre» og «høyre» er all denne massive krigssatsningen i Nordnorge og Ukraina den beste veien til «sikkerhet» og «fred». Det har vi Jens Stoltenbergs ord for:

«Våpen er veien til fred.»

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Norvald Aasen
  16 mai 2024 6:45

  Stoltenberg skulle tatt med at Våpen er veien til død og ødeleggelse. For dette foreslås han Nobels Fredspris av politikere som Abid Raja, og trolig flere. Men så er jo også Våpen veien til gullforgylte aksjer for dem som har teften for rask rikdom – og manglende moral?

  Svar
 • Det kan ikke gjentas for ofte: Vestens eiere MÅ knekke Russland. Russland er hoved-hinderet for New World Order. I denne kampen betyr ikke en nukleær utvikling noe som helst for gutta boys. For vinner de ikke denne striden ramler Vesten sammen som et korthus.

  BRICS-landene sitter på gjerdet og venter spent på utfallet. Vesten kan nemlig ikke lenger tape sine kriger – enten det er mot sauegjetere, ørken-nomader eller russere. Da har ikke verden lenger noen tiltro til dollar som verdens grunnvaluta.

  Derfor må vestlig valuta snarest begraves i stillhet mens man initierer en ny, digital verdensvaluta under en global ledelse.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  16 mai 2024 9:36

  Mange takk til Hårstad!

  Sidan Sverige er nemnt: Svenskane vil ha atomvåpen, og førebur seg på å senda svenske krigarar til Ukraina om litt. Ikkje i morgon, men om litt:

  https://sputnikglobe.com/20240515/sweden-has-no-plans-to-send-troops-to-ukraine-but-may-consider-such-option-1118438555.html

  Svar
 • VI KAN NÆRME OSS TILINTETGJØRELSEN
  Vesten åpner jo nå for at deres våpen kan brukes mot mål inne i Russland…Og dette med USA verbalt i spissen. Ikke bare mot Krim, men mot alle mulige mål i Russland.
  Hverken Norges regjering eller ledere i Vesten tar dette tilstrekkelig inn over seg.
  Krigen er jo tapt for Ukraina; presidenten tillater at ytterligere titusener av ukrainere dør eller skades for livet; han er en ulykke for landet og folket. Bløffen om at 31.000 soldater er døde, fører befolkningen bak lyset. Jeg tror at motstanden mot krigen er langt større enn det kommer fram. Jfr viljen og motstanden mot å rekruttere nye soldater; og det er et paradoks at mens eliten skriker etter våpen, rekrutterer de selv ikke nye soldater; alt dette overhodet ikke til debatt i Vesten, og slett ikke i Kardemomme by ( Norge.)
  Vi har ikke sett det verste i Ukraina..
  Situasjonen er meget bekymringsfull.

  Svar
 • Det er underlig å se norske politikere like engstelige for Russland som det Vidkun Quisling var.

  Svar
 • Northern Light.
  16 mai 2024 13:45

  «Våpen er veien til fred». Det er hva en kan forvente at en våpenselger vil si, for det er hva generalsekretæren i NATO er. Hans oppgave er å presse NATO-medlemslandene til å bruke så mye penger fra landenes BNP som mulig til «forsvar». I anførselstegn fordi våpnene vil inngå i USAs krigsmaskin, og ikke til eget forsvar av landene, det er ingen land i NATO-alliansen som er truet. Det er NATO som truer Russland og Kina.

  «I løpet av de siste to årene har NATO-allierte blitt enige om å kjøpe våpen for 120 milliarder dollar fra amerikanske våpenselskaper. Inkludert tusenvis av missiler til Storbritannia, Finland og Litauen, Hundrevis av Abrams-tanks til Polen og Romania, og hundrevis av F-35-fly i mange europeiske allierte nasjoner – totalt 600 innen 2030.

  Fra Arizona til Virginia, Florida til staten Washington, Amerikanske jobber avhenger av amerikansk salg til forsvarsmarkeder i Europa og Canada. Det de produserer holder folk trygge. Det NATO-landene kjøper holder amerikanske selskaper sterke, så NATO er en god avtale for USA». Fra Stoltenbergs tale til The Heritage Foundation 31 januar 2024.

  Stoltenberg har som generalsekretær for NATO og med det våpenselger for det militær-industrielle komplekset (MIC), vært en svært bra mann for den privateide amerikanske krigs-våpenindustrien, han er slåsshansken som passer USAs hånd.

  NATO er en pengemaskin for den privateide amerikanske krigsvåpenindustrien. Så fort et land har blitt medlem av alliansen, må det kjøpe overprisede våpensystemer fra MIC, og med følger oppgraderinger, fornyelser, service, deler, og ammunisjon/raketter til trening, som må kjøpes årlig selv om landet aldri vil komme i krig, til enorm profitt for kontraktøren i MIC. Det beste nyere eksempelet er F-35 jagerflyet. Bare etter bare få flytimer må mange deler skiftes ut, og prisen per time flyet er i luften er 40 000$. Mange land som har kjøpt dem må ha teknikere fra Lockheed Martin for å få dem opp fra bakken, og de fleste står på bakken, bare 30% er flydyktige til strid.

  Det samme gjelder andre våpensystemer og overvåkningssystemer. Etter at ett land har blitt medlem i NATO, må landets militære radarer og overvåkningssystemer bli «NATO-kompatible» selvfølgelig. Dette betyr hovedsakelig at de må kjøpes fra USA. Som med alt annet er det service/oppgraderings programmer i hele systemets levetid, til stor fortjeneste for produsenten.

  Det verste at alt for en privateid våpenindustri er fred. Det beste for eierne og de finansielle eierne er kriger som i Vietnam, Afghanistan som pågikk i mange år, til årlige mange milliarder i fortjeneste for MIC. Og nye kriger og høye militære spenninger over hele verden, så mange land kjøper så mye våpen som mulig. De finansielle eierne av rustningsindustrien er selvfølgelig de mektige kapitalforvaltningsselskapene, og bekvemt nok for MIC, er de finansielle eiere av over 90 prosent av vestlig hovedstrømpresse og media (MSM).

  Denne samstemte propagandamaskinen for MIC produserer fiendebilder for de vestlige befolkningene, som gjør at de aksepterer at tusener av milliarder går ut av statskassene fra de 32 NATO-landene og til MIC. Å kontrollere fortellingen er avgjørende for å ta makten og beholde makten, den regnes også som den viktigste makten av globalistene selv. Ingen er bedre enn MSM på å omgi en person i den vestlige verden i all den våkne tid med ensrettet, vinklet og spisset informasjon, som indoktrinerer og hjernevasker individet til lydighet og til å underkaste narrativene.

  Som at NATO nå må engasjere seg i sør-Kina havet også, for Kina truer (med å passere USA og Europa økonomisk og teknologisk), og da må selvfølgelig NATO ha militært nærvær i Asia også, som betyr tusener av nye milliarder fra NATO-landenes statskasser til MIC:

  «Å håndtere Kina-utfordringen er ikke noe USA kan gjøre alene. Gjennom NATO har USA støtte fra 31 allierte og et stort nettverk av partnere. Spesielt i Indo-Stillehavet. NATO arbeider tettere enn noen gang med Australia, Japan, New Zealand og Sør-Korea. Vi gjør styrkene våre mer inter-operative, så de kan arbeide sømløst sammen, og vi samarbeider om saker av felles interesse».
  Fra Stoltenbergs tale til The Heritage Foundation 31 januar 2024.

  Krigsmaskinen til USA (les Wall Street bankkartellet), hvor NATO-landes styrker er integrert, er jernneven til billionær-kabalen som vil ha verdensherredømme. Globaliseringen er ikke fullendt før også Russland og Kina er erobret, og da må Kina også omringes militært. Det koster ikke billionærene en krone, NATO-landenes innbyggere betaler, og det inn på billionærenes konti, det er de som er finansielle eiere av krigsvåpenindustrien.

  Globalisme betyr at all rikdom og velstand konsentreres til en liten elite, en herskerklasse som utgjør mindre enn et par tusendeler av verdens befolkning. Deres politikere tømmer statskassene i deres lommer via deres prosjekter, NATO er en av dem.

  Svar
  • Eric Kamov
   16 mai 2024 14:46

   Den har ikke bare sovet i timen(e), men tildels vært KOMATØS – som ikke evner til å innse at din kommentar i sin helhet fokuserer på hva som utgjør det VIRKELIGE problemet – ikke bare for det såkalte ‘Vesten’, men i realiteten for HELE den verden vi alle er en del av, om vi VIL eller IKKE!

   – Takk N.L.!

   Svar
  • Jan Hårstad
   16 mai 2024 19:00

   Ikke til forkleinelse av andre her,men en så god artikkel,NLight,hadde fortjent
   en større plass enn på et kommentarfelt. Du får se om du finner mer
   prominent plass noe sted.

   Svar
 • Eric Kamov
  16 mai 2024 15:05

  Nok en gnistrende god oppsummering av »Rikets Tilstand» fra ærverdige Jan Hårstad, og imens fortsetter M/S ‘Den Norske Skuta’ ufortrødent på sin kollisjonskurs mot virkeligheten, der det står en stolt, ‘folkevalgt’ quisling ved roret, og hvor det øvrige mannskapet også er av samme ‘trosretning’.

  PS: Det er dessverre ikke bare ‘svensken som är sjuk’! . . .

  Svar
 • Tommy Olstad
  16 mai 2024 18:44

  Slapp av folkens. Det blir ikke verdenskrig. Ganske enkelt fordi ledende politikere i Vesten aldri vil gjøre noe som ville kunne sette dem selv og deres egen privilegerte tilværelse i fare.

  Problemet med politikerne i Vesten er at de dyrker løgn og baserer politikken på en agenda som ikke har med realiteter og virkeligheten å gjøre.

  Her er tre eksempler, i rekkefølgen galt, verre, verst.

  1) Krigen i Ukraina kan og må vinnes av Kiev/NATO.
  Dette er selvsagt umulig av militære, industrielle, økonomiske og politiske årsaker. Interessant å lese hva Dominic Cummings sier om saken i et ferskt intervju.
  https://steigan.no/2024/05/tidligere-sjefsradgiver-for-boris-johnson-vi-skulle-aldri-ha-vaert-i-den-idiotiske-krigen-i-ukraina/

  2) Vi er inne i en menneskeskapt klimaendring som setter vår eksistens i fare hvis ikke noe gjøres fort.
  Dette er feil på tre måter. For det første er det lite som reelt tyder på at vi opplever en klimaendring. For det andre hvis det er en klimaendring er den ikke forårsaket av menneskelig aktivitet. Og for det tredje er det ikke farlig med klimaendring. Menneskeheten har vært gjennom dette tidligere uten at det har innebåret stor dramatikk.

  3) Det er ikke to kjønn.
  De veksler litt mellom å hevde at kjønn ikke finnes eller at det er flere enn to. Men det de ikke vil være med på er at det er akkurat to. At dette er feil forteller jo biologien oss. Men flertallet av politikerne i Vesten vil ikke forholde seg til selv uimotsigelige sannheter når det ikke passer med deres agenda. I stedet plager de kvinner som Jenny Klinge og Joanne Rowling når de fastslår det opplagte.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  17 mai 2024 9:00

  Slovakia sin statsminister, Fico, meiner våpen ikkje er vegen til fred. Og sidan NRK er ute av stand til å seia noko fonuftig om Fico, går eg til RT, som let Fico koma til orde sjølv:

  https://www.rt.com/news/597672-fico-slovak-pm-quotes/

  NRK kan læra mykje av RT.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Mordet på Olof Palme:

Stod Boss, CIA og SÄPO bak?

Forrige innlegg

Hvilke formål har begrepet «konspirasjonsteori»?

Det er skapt for å hindre gravende journalistikk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.