POSTED IN Russland, Ukraina

Var det en anneksjon eller gjenforening? Hva var konsekvensene?

Konferanse om «Krim i et geopolitisk perspektiv».

0
Print Friendly, PDF & Email

Gjenforening eller den såkalte anneksjonen av Krim med Russland ligger allerede 7 år tilbake i tid. Hvorfor er det da fremdeles et aktuelt tema til en konferanse ? Er ikke alt sagt om temaet ? 

Gjenforening av Krimhalvøya med Russland i April 2014 har ført til store utenrikspolitiske konsekvenser. Samarbeid mellom vestlige stater og Russland har på mange områder blitt lagt på is og vesten har innført omfattende sanksjoner mot Russland men spesielt mot befolkningen på Krim. 

Flere politikere og diplomater snakker om en ny kald krig mellom Europa og Russland og den russiske utenriksministeren Sergey Lavrov sier at selv under den kalde krigen var situasjonen ikke så uforutsigbar. 

Sanksjoner skader ikke bare vår egen økonomi men er spesielt krevende for befolkningen på Krim. Innbyggere der får ikke visum til europeiske land, brev og pakker kan verken sendes eller mottas og samarbeid mellom universiteter, bedrifter, organisasjoner er brutt. I tillegg har vestlige media bygget opp en informasjonsblokkade. 

Vi får ikke vite hva som virkelig foregår på Krim og hvilke konsekvenser vår politikk overfor Russland vil får i fremtiden. Derfor vil Folkediplomati Norge holde en ny konferanse med temaet «Krim i et geopolitisk perspektiv» som skal belyse de geopolitiske forandringer i vårt forhold til Russland. 

Crimean Bridge - Wikipedia
Den nye broen som forbinder krim med Russland

Foredragsholdere våre vil fortelle om de økonomiske og politiske konsekvensen når vi avviser samarbeid med Russland og den russiske regjeringen vender seg mot Kina og Asia. Samtidig skal vi belyse informasjonen vi i Norge får av våre media og menneskerettighets organisasjoner og deres rolle i å fordømme Russland. 

Tyskland som et av de største og viktigste landene i EU har en ledene rolle når det gjelder EU sin felles utenrikspolitikk og vi vil også høre et foredrag om Russlands politikk av partiet «de grønne» som ser ut til å stille med den neste forbundskansleren. 

Vi i Folkediplomati Norge ønsker en avspenning av situasjonene mellom Norge og Russland. Derfor satser vi på dialog, men en dialog blir bare mulig hvis en også kjenner til den andre siden. 

Besøk gjerne vår nettside for mer informasjon: https://www.folkediplomati.com/konferanse-2021/

Arrangementet er gratis og holdes digitalt pga. korona situasjonen. Påmelding: https://www.folkediplomati.com/konferanse-2021/ 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vesten klarer ikke forholde seg til realiteter.

Russland har nå et dommedagsvåpen.

Forrige innlegg

Israel gjør som de vil i Gaza.

Bombet mediesenteret fordi de hadde USA i ryggen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.