POSTED IN Israel, USA

Våpenstoppen til Israel var en bløff.

Ny våpenpakke vedtatt.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er alltid en fordel å se på hva som gjøres og ikke det som sies. USA har verdens beste propagandaapparat til disposisjon (Hollywood, store medier, både til informasjon og til utveksling i sosiale sammenhenger). De store unntakene er Tok-Tok og tildels X (tidligere Twitter) til Elon Musk.

USAs propagandamaskin har nå formidlet at de holder tilbake våpenleveranser til Israel i forbindelse med Israels invasjon av Rafah. Men når en går dette nærmere etter i sømmene slik antiwar.com har gjort viser det seg å være ord ment til å roe opinionen og ikke realiteter.

Det er utrolig hvor lett vi lar oss lure av ord hvis folk vi stoler på kommer med dem. Det er typisk menneskelig. Vi er flokkdyr og vi vil helst tro våre ledere selv etter at de har løyet for oss gjentatte ganger og vist at de aldri er opptatt av oss når det gjelder handling. Bare at en bruker ordet «vi» fører til at mange opplever at de er en del av et felleskap.

Menneskenes mest fundamentale trekk er at vi er sosiale. Vi tilhører alltid en flokk. Dette utnyttes av våre makthavere når de vil tre ned over oss tiltak som bare tjener eliten og ikke flokken som helhet.

Knut Lindtner
Redaktør

Biden prioriterer over 1 milliard dollar i våpen til Israel når stridsvogner presser seg dypere inn i Rafah

Våpenpakken inkluderer tankammunisjon, taktiske kjøretøy og morterrunder

Av Dave DeCamp

Biden-administrasjonen har varslet Kongressen at den har til hensikt å gå videre med en våpenpakke for Israel verdt over 1 milliard dollar ettersom israelske stridsvogner presser seg lenger inn i den sørlige Gaza-byen Rafah.

Våpenpakken, først rapportert av The Wall Street Journal, inkluderer 700 millioner dollar i tankammunisjon, 500 millioner dollar i taktiske kjøretøy og 60 millioner dollar i tung ammunisjon.

Våpnene kan ta år å levere, men avtalen demonstrerer USAs langsiktige forpliktelse til å bevæpne Israel til tross for president Bidens advarsel om at han kan slutte å levere visse typer våpen hvis Israel starter et stort angrep på «befolkningssentre» i Rafah. Den viser også Israel at all stridsvognammunisjon de bruker i Rafah vil bli etterfylt. Reuters meldte tirsdag at israelske stridsvogner hadde kommet inn i boligdistrikter øst i Rafah.

Mens USA sier at de har satt et grep på en forsendelse med 2000 pund bomber, sa nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan mandag at USA fortsatt var forpliktet til Israel og ville sørge for at de mottok alle de 17 milliarder dollar i ny militærhjelp som nylig ble gitt og godkjent av kongressen.

«Vi fortsetter å sende militær bistand, og vi vil sørge for at Israel mottar hele beløpet gitt i tillegget. Vi har stoppet en forsendelse av 2000 pund bomber fordi vi ikke mener at de bør slippes i tett befolkede byer. Vi snakker med den israelske regjeringen om dette, sa han.

Jacob Jeremiah Sullivan (født 28. november 1976) er en amerikansk advokat som for tiden fungerer som USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver.

De første rapportene om den forsinkede bombeforsendelsen sa at det også ble satt en pause på en forsendelse av 500 pund bomber, men amerikanske tjenestemenn nevner nå bare 2000 pund bombene. Da de ble bedt om å avklare om begge typene var satt på vent, viste utenriksdepartementet Antiwar.com til uttalelsen ovenfor fra Sullivan.

Sullivan gjorde også klart at Israels press inn i Rafah fortsatt ikke har krysset Bidens røde linje, hvis den i det hele tatt eksisterer.

«Vi tror fortsatt det ville være en feil å starte en større militær operasjon inn i hjertet av Rafah som ville sette et stort antall sivile i fare uten en klar strategisk gevinst. Presidenten var klar på at han ikke ville levere visse offensive våpen til en slik operasjon, dersom det skulle skje. Det har ikke skjedd ennå, sa han.

Før Israel startet sin USA-godkjente operasjon for å innta grenseovergangen til Rafah forrige uke, ble det anslått at byen var fullpakket med rundt 1,4 millioner sivile. FN sa tirsdag at rundt 450 000 palestinere har blitt drevet ut av byen så langt og advarer om at det ikke er noe trygt sted for dem å gå. Den israelske operasjonen har også avbrutt bistandsleveranser gjennom den vitale grenseovergangen i Rafah, noe som har bidratt til sult-blokaden på stripen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Ingen global ledelse kan leve med utfordrere. Ei heller av religiøs art. Derfor må de selvsagt få partene i Midt-Østen til å fly nukleært i tottene på hverandre. Mens de later som de vil ha fred.

  Og når området innerst i Middelhavet ligger i rykende ruiner vil man med den selvfølgeligste mine stå frem og konstatere at verden ikke lenger kan tillate offentlig utøvelse av religiøse eksesser i statlige regier.

  Dette er selvsagt grunnen til at de forsyner partene med flust av våpen samtidig som de taler om «fred». Hele spillet er i grunn lett å avsløre. Husk bare på adverbene og spørrepronomene:
  hva
  hvem
  når
  hvor
  hvorfor
  hvordan

  Svar
 • Northern Light.
  16 mai 2024 16:50

  Amerikansk general forsvarer Israels folkemord ved å innrømme at USAs militære «også har slaktet uskyldige mennesker i et enormt antall».

  Av Ethan Huff.
  På Ash Carter-paneldebatten om innovasjon og nasjonal sikkerhet i Washington, D.C.nylig, snakket et panel av talere om Israels folkemord i Gaza. Et av panelets medlemmer, pensjonert general i USAs hær, Mark Milley, forsøkte å forsvare Israels handlinger ved å innrømme at det amerikanske militæret er like skyldig som Israel, for å ha myrdet et stort antall uskyldige mennesker «som ikke hadde noe med dem å gjøre».

  Med tanke på at forsvarer massemordet, avslørte Milley det mange allerede vet godt, at hvordan amerikanske og israelske myndigheter er «maskiner for massemord». Han kalte også alle som motsetter seg massemyrderiene av dem, som «terrorister» på «feil side».

  Milley stoppet ikke med det. Deretter fortsatte han med å rettferdiggjøre Israels grove krigsforbrytelser ved å gjengi slitte og allerede avkreftede løgner om Hamas «massehalshugging» og «massevoldtekter», og sammenlignet Hamas – en israelsk installert regjering i Gaza – med «nazistene».

  Det er nesten som om Israel installerte Hamas som Gazas regjering med vilje, for å skape en krise som sionistene deretter kunne bruke som rettferdiggjøring for å myrde utallige uskyldige palestinere som, som Milley selv innrømmet, «ikke hadde noe med dem å gjøre».

  Relatert: Hvis Trump blir gjenvalgt som president, kan amerikanere bli sendt til gulag-leire eller henrettes for å ha sagt ting som kan opprøre sionister.

  Hvis du ikke anerkjenner Israel, «er du en infeksjon i samfunnet vårt», sier administrerende direktør i Palantir, Alex Karp. Med i koret av pro-folkemordsgalskap på Ash Carter, var Palantir-sjef Alex Karp, som anklaget de som protesterte for fred i Gaza for å «å være krigsaktivister». «Det er vi som er fredsaktivistene», hevdet Karp om seg selv og klanen.

  «Dere er en infeksjon i samfunnet vårt!» fortsatte Karp med å rope til de som demonstrerte for solidaritet for Gaza, som ber Israel om å slutte å begå folkemord i Gaza, og at deres institusjoner for høyere utdanning skal distansere seg fra alt som har med Israel å gjøre.

  Husk at for fire år siden var Karp rasende over uttalelser fra tidligere president Donald Trump, som fordømte George Floyd-opptøyene, og all skaden de påførte næringsliv og byer over hele Amerika. I følge Karp om den hendelsen, er vi «alle amerikanere,» sa han den gang, «uansett hvilket land de kom fra». Få det til å høres fornuftig ut.

  «Nå blir han rik ved å holde betalte taler som forsvarer Israels vilkårlige slakting av kvinner og barn i Gaza og demonisere amerikanerne som protesterer mot folkemordet i Gaza som terrorister!» skrev Chris Menahan for Information Liberation om Karps uttalelser.

  Palantir er et programvareselskap som arbeider direkte med den amerikanske regjeringen og dets etterretningsapparat, for å «nå deres mest utfordrende operasjonelle mål». Den største av disse «utfordrende operasjonelle målene», ser nå ut til å være å fullføre folkemordet i Gaza før «Vi folket» finner ut en måte å stoppe det på om mulig.

  «Regjeringen er kontrollert av utenlandske interesser», som nå styrer det amerikanske samfunnet ovenfra og ned, skrev en kommentator.» De er alle demoniske psykopater», skrev en annen om Milley, Karp og alle de som støtter dem. «Dette er hva disse demonene anser som normalt».

  Fra Natural News, publisert 15 mai 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Gen. Mark Milley defends Israel’s genocide by admitting that U.S. military has “also slaughtered innocent people in massive numbers”.

  Svar
 • wasan Totland
  17 mai 2024 0:37

  Denne Sullivan er er veldig farlig person som er kapabel til å ødelegge verdensfreden.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA-senator med løsningen på Gaza-krigen.

Atombomb området.

Forrige innlegg

Nancy Pelosi fikk høre det.

Populisme er bra!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.