POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Våpen til Ukraina.

Humanitær hjelp?

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Frekkhetens nådegave.

Av Trygve Horgen

I debatten på NRK 1 om våpen til Ukraina prøvde Boye Ullman å ta antifascisten og kommunisten Nordahl Grieg til inntekt for sitt standpunkt om å sende våpen til fascistinfisterte regime i Kiev, med argument om at det egentlig er humanitær hjelp. 

Nordahl  Grieg støttet på alle måter den lovlig valgte venstre regjering i Spania mot kuppforsøket  til fascistene til general Franko og hans støttespillere Nazityskland og  fascistregimet til Mussolini i Italia. I motsetning til Boye Ullman som gir sin støtte til et regime som har makt på bakgrunn av statskuppet i Ukraina 2014, mot den lovlig valgte regjering. Et kupp finansiert og iscenesatt av vesten og støttet av fascitsgrupper som Azov bataljonen og av andre væpnede grupper.  Forskjellen burde være innlysende.

En annen «frekkas» er oberst løytnant Geir Hågen Karlsen som vanligvis får sitte i TV studio og messe uimotsagt Natos krigspropaganda.I  NRK programmet EKKO 3.januar sa han blant annet at» krigen i Ukraina startet i 2014 og at det har kostet 14000 ukrainere livet.»  Det er helt riktig, men det han ikke sa, det var statskuppet som var bakgrunnen for konflikten og at de 14000 ukrainerne som er drept, er drept av den ukrainske hæren og deres hjelpere i Azov -bataljonen og andre væpnede grupper og at de som er drept befant seg i de selvstyrte områdene i Øst-Ukraina.

Det sies at «sannheten er det første som taper i en krig». Den første og største løgnen som en samordnet vestlig presse  og øvrige propaganda apparat var, er at «krigen var uprovosert, og at det var Putins feil»  

Innrømmelsene fra Kansler Angela Merkel og den tidligere franske presidenten Francois Holland at undertegnelsen av Minskavtalen som kunne forhindret krigen, bare var ment som skuebrød fra Nato og vestens side, sier sitt. Hykleriet og løgnene om krigen er jo totalt.

Å inngå avtaler på denne måten er hykleri og svindel. Foto: iStock.

Det virker som Nato/vestens propagandastrategi er inspirert av evangelisten  Matteus ,hvor han i kap.5,37. skriver:  « La deres tale være Ja, Ja – Nei, Nei. Det som er mer enn  dette er av det onde»  Tidligere utenriksminister Ine Eriksens utfall mot dem som ikke umiddelbart støttet Nato/vestens narrativ ble stemplet som» Putinister» Med utsagnet «nå er det ikke tid for å forstå, men tid for å fordømme»  Altså, all tenking må vekk, for tenking kan føre til tvil, må vite.

Det var noen som tok avstand for denne formen for «debatt», blant annet tidligere Nato- ambassadør, Kai Eide. Honnør til han for det.

Vi må håpe at denne krigen med alle sine lidelser snart tar slutt. Men en ting er ganske innlysende: Det hjelper ikke å sende våpen. Det må forhandlinger til.

Et kinesisk ordtak sier: Det skal to hender for å kunne klappe. La oss håpe at realismen og fornuften får gjennomslag før det er for sent.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Ikke forstå, men fordømme er innstillingen, Ine, og å FORDUMME folket, og å aldri glemme løgn-ordet «uprovosert». Hvis noen tillater seg å se enTrump eller Putin som mennesker og ikke pur ondskap, da kalles man «trumpist» eller «putinist». Selv om man aldeles ikke er beundrer. Ine og NRK-pravda bestemmer for oss hva som er «sannheten».
  Russere liker sin leder så godt som 89% av folket.
  EUs og Norges ledere kan være misunnelige, med sine puslete prosent støtte i folket.
  Hans forslag om fredsforhandlinger blir avvist av den såkalt frie verden.

  Svar
 • Vise Admiral Kay Achim Schönbach som fikk sparken ifjor fordi han kritiserte den tyske krigspolitikken, tidligere Brigader Erich Vad og ikke minst Major General Kujat advarer sterkt å fortsette krigen for Tyskland. De frykter alle at Tyskland kan bli utslettet.
  Speaker i Duma mfl har nylig uttalt at hvis vesten opppmuntrer Ukraina å fyre raketter mot Moskva eller Krim etc så vil det bli massiv gjengjeldelse inklusiv # weapon of massdestruction# mot vest.
  Helt uforståelig at partiet Rødt har blitt et krigsparti, akkurat slik som partiet- de grønne – i Tyskland.

  Svar
 • Olav Sæther
  23 januar 2023 11:24

  «1400 ukrainere som er drept er drept av den ukrainske hæren» Riktig det, men jeg vil heller si at det var 1400 russere som ble drept i et tidligere russisk område. Khazarene og nazistene i Kiev sa selv at de drepte russere, og det har de holdt på med lenge før Putin gikk til aksjon i fjor. At novorussia nå er blitt russisk igjen synes jeg er en bra løsning.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  23 januar 2023 11:28

  Det er ufatteleg at folk i Noreg framleis kan ha tru på sjølvsikre krigsforkjemparar av typen Ine Eriksen Søreide. Resultatet av mange års norsk kriging er verkeleg ikkje mykje å skryta av. Mistaka våre frå Afghanistan, Syria og Libya vert no ført vidare i Ukraina.

  Godt skrive av Trygve Horgen!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  23 januar 2023 12:06

  Senator Lindsey Graham:

  «I like the path we’re on,with U.S. weapons and money, Ukraine will fight Russia to the last person»
  På norsk: Me er på rett veg. Med våpen og pengar frå USA skal Ukraina nedkjempa Russland til siste menneske.» (Frå Spartakus/Twitter 19.1.)

  Dette er «våre verdier»? Kva seier den norske regjeringa? I handling gjev dei full støtte til USA-senatoren.

  Kan sitatet hjelpa til å gjeva Terje Kolbotn-fløyen i Raudt kalde føter?

  Svar
  • «Me er på rett veg. Med våpen og pengar frå USA skal Ukraina nedkjempa Russland til siste menneske.»
   Dette viser vel hva som kan være USA/Israel sine planer hvis de taper i det minste, T.S.

   ‘I en lekket epost skrev USAs tidligere utenriksminister Colin Powell at Israel har 200 kjernefysiske våpen.
   «Iranerne kan ikke bruke én om de endelig lager en. Gutta i Teheran vet at Israel har 200, alle rettet mot Teheran, og vi har tusener», står det i eposten.’
   dagen.no/Nyheter/midt%C3%B8sten/Powell-i-lekket-epost-%E2%80%93-Israel-har-200-atomv%C3%A5pen-387718

   Svar
 • Selvfølgelig er det humanitær hjelp å pøse våpen inn i det sorte hullet Ukraina.
  Problemet er bare at den humanitære hjelpen går til MIC (Military Industrial Corporation) slik at disse ikke må gå ned i levestandard, men kan fortsette å spise kaviar og drikke champagne, reise verden rundt med sine private corporation-jets og bo på 6 stjerners hoteller.
  Intet av denne humanitære hjelpen kommer ukrainere til gode, bortsett fra noen av toppledelsen som i dagens situasjon tjener bra på å selge unna våpen på det svarte marked.
  Det er også å regne som humanitær hjelp for politikere og byråkrater, som slipper å gå ned i lønn når de må forlate sine stillinger i respektive land, da står dørene vidåpne for dem til stillinger i WEF/FN/WHO osv som en gjenytelse for pengeflommen de øste utover MIC.
  Så ja, våpen til Ukraina er å regne som humanitær hjelp, den treffer bare ikke «helt riktig» etter vanlige folks tankegang (når de får tenkt seg om).

  Svar
  • Perj:
   «Intet av denne humanitære hjelpen kommer ukrainere til gode, bortsett fra noen av toppledelsen som i dagens situasjon tjener bra på å selge unna våpen på det svarte marked»

   Det brenner nok nå; det kunne ikke holdes skjult lengre.:

   ‘De skal ha stjålet penger som skulle gå til soldater og varme ukrainske hjem. En rekke ukrainske politikere har måttet gå av på grunn av korrupsjon.’
   nrk.no/urix/zelenskyj-bytter-ut-flere-ministre-1.16269254

   Så kan vi nok ane at disse ‘avsløringene’ som Zelenskyj ‘takker journalister for’ bare er toppen av isfjellet. Og at korrupsjonen stikker langt dypere.
   Det er nok ikke bare ‘mat som er prist for høyt’. ;-)
   Og den kokainavhengige Zelenskyj , som ‘takker journalister for avsløringene’ er selvfølgelig ikke uskyldig i røveriet.
   Så får vi håpe at denne ‘humanitære hjelpen’ til Ukrainas korrupte ledelse blir en vekker for norske politikere som gir bort innbyggernes forsvarsvåpen og skattepenger.

   Svar
 • Mer innblandet noen lands politiske ledelse var i covid-skandalen og forsøket på masseutrydelse av egen befolkning – mer desperate er de i forsøket på å stifte storkrig, helst atomkrig, for å få oppmerksomheten bort fra sin kriminelle medvirkning. I Norge vurderes det sende Leo 2 og mengden dyre og avanserte våpen avspeiler den politiske desperasjonen. Erna, Jonas og Co har sammen med WHO, WEF, Deep State panikk ettersom likene (bokstavelig talt) ramler ut av skapene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vaksinene:

Kan de ha ført til forlengelse og forsterkning av sykdommen.

Forrige innlegg

Leder for den russiske nasjonalforsamlingen:

Still Merkel og Hollande for militærdomstol fordi de planla verdenskrig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.