POSTED IN Våpen

Våpen på avveie.

Hamas bruker våpen gitt til Ukraina.

0
Print Friendly, PDF & Email

Av Terje Sørensen
Pensjonert advokat

Våpen som Washington sendte til Kiev og våpen som USA etterlot i Afghanistan da de trakk seg ut i nattens mulm og mørke, er i ferd med å bli «ukontrollert brukt» rundt om i verden, har Dmitrij Medvedev advart – dette ifølge Russia Today (ja da, jeg vet at dét nettstedet er Russland-vennlig!)

Våpnene Kievs vestlige støttespillere aktivt har levert til Ukraina har funnet veien til Hamas-militante og blir nå «aktivt brukt i Israel», sa Russlands tidligere president Dmitrij Medvedev i et Telegram-innlegg mandag, og la til at eventuelt fremtidig militært utstyr levert til Kiev også kan havne på svartebørsen.

«Det vil bare bli verre herfra» advarte Medvedev, og spådde at verden snart kunne «forvente missiler, stridsvogner og til og med fly fra Kiev på svartebørsen».

Medvedev’s ord kom midt i rykter om at Hamas-militante som kontrollerer Gazastripen hadde fått tak i noen amerikanskproduserte våpen før angrepet på Israel i helgen. Ingen solide bevis som bekrefter disse påstandene har dukket opp så langt. Men flere videoer som sirkulerte på nettet viste imidlertid diverse USA-produserte våpen. En video viste blant annet en standardutgave M136 antitankgranatkaster med en Hamas-mann som takket ukrainerne for våpnene. En annen video viser M4-rifer i hendene på palestinere, blant annet med en jente på skuldrene til en voksen, da menneskegruppen feiret Hamas-angrepene.

I videoen: bl.a amerikanske M4-rifler. Kanskje fra Afghanistan? Kanskje fra Ukraina?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Influensaen forsvant i 2020.

Var Covid-historien en gigantisk bløff for å få folk til å vaksinere seg?

Forrige innlegg

US-senator:

Vi sender til Israel alle våpnene som skulle til Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.