POSTED IN Rasisme

Utnevner Biden en

Svart rasist?

0
Print Friendly, PDF & Email

Når Biden ansetter en som fremhever svart (melanin-rik) overlegenhet med hensyn til intelligens, og andre ferdigheter er dette ikke et tegn eller signal om likestilling, men det motsatte. Hvis slike synspunkter skal leggs til grunn for USAs menneskrettsavdelings virksomhet fremover, da åpnes det for en nye stor konflikt om rase i USA, men denne gangen med motsatt fortegn.

Men konflikt får USA uansett hvem Biden utnevner og hva han velger  å gjøre. For det er svært mange i USA som i dag oppfatter han som illegitim, et resultat av valgfusk. Hadde han ønsket å dempe motsetningen i landet måtte han ta med representanter for den andre fløyen i landets kapitalistiske parti, altså Republikanerne. 

Men det ville ikke ha vært nok. Han måtte introdusere et politisk program som snudde fordelingen av landets verdier fra de rikeste og over til de fattigste. Det er utenkelig både under Biden og Trump. Det er derfor USA går mot oppløsning og da spiller det liten rolle om de utnevner en mørkhudet rasist og ikke en hvithudet.

Knut Lindtner

«Svart overlegenhet»?

Kjempere for «anti-rasisme» i media, akademikere og Hollywood har tidd stille etter Joe Bidens utnevnelse til talsmann for USAs sivilrettslige lover.

Tucker Crlson var vert på Fox News, og der ble det påstått at hun kom med rasistiske og antisemittiske synspunkter. 

Kristen M. Clarke er en amerikansk advokat som er president for Lawyers ‘Committee for Civil Rights Under Law. Hun ledet tidligere Civil Rights Bureau of New York Department of Law under Eric Schneiderman. Wikipedia 

Det har derimot ikke vært noen fordømmelser av Kristen Clarke for noe liknende i MSNBC sendingen der skuespiller Robert DeNiro eller den ledende anti-rasistiske professoren Ibram Keridi deltok.

Heller ikke demokratiske politikere eller venstresiden har styrtet til for å forsvare Clarke, som den kommende presidenten Biden har kunngjort vil bli sjef for menneskerettighets-avdelingen i Justisdepartementet.

Journalist Jack Posobiec sier at Wikipedia har stengt av stoff fra Kristen Clarkes side, og at de derfor ikke har med hennes overlegne rasistiske kommentarer. Dett skjer mens hun er oppe til godkjennelse. Sidene inneholder altså ingen av hennes rasistiske kommentarer om (svart) overlegenhet eller hennes anti-semittiske synspunkter.

Mens hun var president hos Black Students Association(BSA) ved Harvard-universitetet, skrev Clarke i studentenes avis i 1994, og forklarte synspunkter som hun ba redaktørene bruke «på leting etter sannheten» når det gjelder genetiske forskjeller mellom raser.

Blant observasjonene hun hadde gjort var at «melanin gitt til svarte ga dem større mentale, fysiske og åndelige ferdigheter».

Kanskje har hun i forvirringen blandet sammen fargestoffet melanin med hormonet melatonin.

Vakre mennesker finner en i alle hudfarger

Clarke forklarer at hvite og asiater produserer mindre «melanin» en svarte fordi epofysen deres er mer forkalket.

«Dette er den kjemiske årsaken til kulturforskjellene mellom hvite og svarte», sa hun, etter at hun også skrev at svarte småbarn »sitter, står og kryper og går raskere enn hvite».

Som svar krevde Harvard Crimsons redaksjon at Clarke skulle trekke tilbake dette utsagnet, eller gå av fra stillingen hun hadde i BSA.

Uker senere inviterte Clarke den anti-semittisk forfatter og professor Tony Martin til å tale ved Harvard. I denne talen fordømte Martin jødene som de første rasister i den skrevne historie. 

Han refererte til en jødisk studentgruppe  som «en campus-basert sjokk-gruppe i det pågående angrepet mot svart framgang».

Han sa at jødene dominerte slavehandelen og også kontrollere rmasse-mediene.

Midt i kontroversene etter denne talen fortalte Clarke til avisene: «Professor Martin er en intelligent, velbevandret svart intellektuell som baserer sin informasjon på udiskuterbare fakta»

Anti-Dafamation Lenge, som er til for å bekjempe anti-semittiske, er blant gruppene som har godkjent valget av Clarke til å bli regjeringens viktigste mennerettighets-advokat. ADL har ikke kommentert verken Carlsons rapport eller Clarkes storslåtte uttalelser.

I mellomtiden refererte Israels National News Clarkes synspunkter som «svart overlegenhet».

Verken Clarke selv eller Bidens oversettelesesteam har kommet med noen bekymringer over Clarkes rasistiske syn, Politikere som har støttet henne, som senator Corey Booker (New Jersey) har ikke trukket sin støtte, eller kommentert hennes uttalelser.

Hudfargen er helt uviktig. Det er menneskenes sosiale betingelser som bestemmer hvem de skal være, tenke og handle. «Det er ikke menneskenes bevissthet som bestemmer deres sosiale tilværelse. Det er motsatt deres sosiale tilværelse som bestemmer deres bevissthet.»

Selv om det har vært svært lite forsvar på sosiale medier for Clarkes påståtte synspunkter om rasistiske gener. Har noen observante argumentert med at disse uttalelsene kom 26 år tidligere da hun bare var en college-student. 

Men forsker Sarah Eaglesfield sier at Clarke ser ut til å holde fast på det hun mente, iallfall til så nylig som i fjor, da hun forsvarte rase-basert diskriminering mot asiatiske studenters adgang til college.

Konservative sitter igjen med undring over Bidens valg av Clarke kan være et signal om deres egen framtid. «Vær redde, vær virkelig redde» sa en kommentar på Twitter. «Det ser ut som om de neste fire årene kan bli skremmende. Gud hjelpe oss alle».

En annen twitret»: Det høres ut som Hitlers raseteorier for meg. Forbered collegene!! Det ventes av oss at vi holder fred».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde:
Ehimetalor Akhere Unuabona

https://www.rt.com/usa/512341-civil-rights-pick-racism/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Covid-19.

En apokalyptisk pest?

Forrige innlegg

Magnus Takvam, NRK

Skriver helt feil om ledervalg og valg av politisk linje i Ap i 2001 og 2005

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.