POSTED IN Virkelighetsforståelse

Utenriksminister Pompeo:

Drap av utenlandske ledere er i USAs politisk verktøykasse.

0
Print Friendly, PDF & Email

Galskapen i etterkant av snikmordet på general Soleimani tar ingen ende. Og det skyldes naturligvis at mordet ikke kan forsvares ut fra gjeldende regler for «normal» oppførsel mellom stater som ikke er i krig med hverandre.

Pompeo, USAs utenriksminister, presses hele tiden til å komme med beviser på Soleimanis angivelige planer om terrorangrep på USA-ambassader – noe han ikke kan. Han presses på den måten til å finne nye unnskyldninger for det USA gjorde.

Raoul Hausmann, The Art Critic, 1919-20

Han sier nå at drap på utenlandske ledere er en del av USAs politikk som avskrekking. Dermed ødelegger han deler av den fasaden om USA som sivilisert samfunn, en skjønnmaling som de store mediene har bygget opp og opprettholdt. USA bruker snikmord mot gjenstridige stater hvis de ikke bøyer seg, ifølge Pompeo.

Dette er ikke et uttrykk for styrke, men for desperasjon. Vi har visst dette lenge, men det må nok oppleves som en kalddusj for de som har forsvart USAs handlinger i tykt og tynt. Pompeo bekrefter med slike uttalelser at for USA er det jungelens lov som gjelder.

Og når USAs ledere hevder dette må alle andre på det globale sjakkbrettet innrette seg deretter. Det er det vi nå ser. Russland utplasserer nå nye missilvåpen som kan ramme USA. Det gjør USA mindre trygt men det verste er at hele verden nærmer seg en kjernefysisk katastrofe. Vi andre vil følge med i dragsuget om det verste skulle skje.

Knut Lindtner

Pompeo: Drapet på Soleimani var del av en ‘bredere strategi’ overfor Kina og Russland.

Av Jason Ditz

Utenriksminister Mike Pompeo har ikke helt gått vekk fra at påskuddet USA hadde for å drepe general Qassem Soleimani var grunnet på at han var «en øyeblikkelig trussel»

Nå endrer han begrunnelsen for drapet som en bred ny strategi «som også gjelder Kina og Russland».

Pompeo kom med denne nokså forstyrrende påstanden i samtaler ved Stanfords Hoover Institute. Han nevnte ikke «den øyeblikkelige trusselen»-punktet som president Trump siden har gått vekk fra. Han sier at å drepe Soleimani var del av Trump-administrasjonens mål om «reell avskrekking».

«Fremstå som svak når du er sterk og som sterk når du er svak» (Sun Tzu) Sunzi regnes for å være forfatteren av boken Kunsten å krige, en innflytelsesrik kinesisk bok om militær strategi. (Fra Wikipedia)

Han sa at nasjonene må forstå at USA ikke bare er kapable til å påføre dem skade ved å drepe deres ledere, men også «at de er villige til å gjennomføre dette». Han sa at dette drapet plasserer USA «i en posisjon som den sterkeste noen gang».

Pompeo presenterte drapet på Soleimani som del av den samme strategien som vi kan se når USA sender hjelpesendinger med dødelige våpen Ukraina og at USA slett ikke vil trekke tilbake noen våpenkontroll eller testing av mellomdistanse atomvåpen. 

Han sa også at «det er svært trolig» at USA vil sende flere skip gjennom Sør-Kina-havet.. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Fra filmen «The art of killing».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Andrei Martyanov:

USA er en mental-pasient i russisk tvangstrøye.

Forrige innlegg

Politikus:

Enig og tro til å underkaste oss EU!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.