POSTED IN Klima

Useriøse oppslag får førstesiden:

«Sivilisasjonen er slutt i 2050!»

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

HVORFOR VI IKKE KAN STOLE PÅ PRESSEN

Av Morten Jødal


La meg bare gi ett eksempel, som viser hvordan pressen skriver saker som gjør at de selger aviser, og får liker-klikk på nettet. Det er et eksempel på hvordan de hverken driver kildekritikk, og i tillegg grovt overdriver og forvrenger det som er utgangspunktet for et oppslag. Det er også et eksempel på det professor Hans Rosling til stadighet poengterte: vi kan ikke forholde oss til mediene for å forstå verden. Vi trenger rett og slett helt andre sannhetskilder.

New York Post er den 13. eldste avisen som gis ut i USA, og den eldste som gis ut som dagsavis. Siden 1976 har den vært eid av Rupert Murdoch gjennom selskapet News Corporation. Avisen er opplagsmessig blant de 10 største som gis ut i USA. Wikipedia

I 2019 skrev New York Post (NYP) en artikkel med følgende oppslag: «Klimaendringer kan gjøre slutt på den menneskelige sivilisasjon i år 2050». Denne avisen var imidlertid bare én av uhyre mange som dramatisk slo opp saken. Søker man på «Climate Change Could End Human Civilization by 2050», får man 1,56 millioner treff. Søker man på den norske tittelen, får man 2 220 treff.

Det er en uhyre sterk påstand, og noe slikt bør dokumenteres med uhyre solid forskning. Det lå imidlertid på ingen måte bak dette oppslaget. Artikkelen i NYP (en forferdelig møkkaavis, stort sett med kjendiser, pupper og lår) og resten av bekymringsindustrien, var basert på en artikkel fra en perifer tenketank i Australia, og denne var på sju sider. Den var ikke fagfellevurdert, og befant seg milevis unna konklusjonene til den etablerte forskningsfronten. Som blant annet IPCC forholder seg til.

Rapporten presenterer det mest ekstreme og usannsynlige scenariet hvor alle konsekvensene av klimaendringer er langt verre enn den store majoritet av forskere publiserer. Med dette ekstremt usannsynlige utgangspunkt, som rapportens forfattere sier de på ingen måte er i stand til å modellere eller kvantitativt estimere, konkluderer de altså med at «det er høy sannsynlighet for at den menneskelige sivilisasjon kan nærme seg slutten».

Rapporten unnlot imidlertid å sette noe endelig dato for ragnarok. De skriver ikke at det vil skje i 2050, kun at det vil skje innen en uspesifisert framtid.

New York Post har på egenhånd innført et tidspunkt for dommedag – som rapporten de bygde på aldri presenterte.

Hvordan kan faktisk.no hevde at de er et uavhengig fakta-organ når de finansieres og drives av de største mediene i Norge? Det er en dum hund som biter hånden som forer den.

Dette er svært alvorlig, for denne typen useriøse og alarmistiske klimaoppslag har alle aviser over hele den vestlige verden hver eneste dag. Vi finner det daglig i Aftenposten, vi finner det i Dagsavisen, vi finner det ikke minst i The Guardian – som norske medier daglig henter stoff fra. Vi hører og ser det daglig på NRK. Det fordummer vår hverdag, og gir oss en feil forståelse av verden rundt oss. Når det overdrives, og gjentas, og gjentas, og gjentas i det uendelige, tror mange til slutt på verdensbildet. Det er imidertid fake news. Og det omgir oss absolutt hele tiden.

Denne typen journalistisk pornografi blir aldri analysert og kritisert av faktisk.no. Eller tilsvarende organer i andre land. Slike faktasjekkere ser systematisk til den ene siden. For å få bekreftet en ideologi og et verdensbilde de selv besitter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Ingunn Kvil Gamst
  27 juni 2020 8:38

  Dette høres helt ut som Lars Haltbrekken i SV!!

  Svar
 • Wasan Totland
  27 juni 2020 22:48

  Takk!
  På tide noen tar tak i dette

  Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  28 juni 2020 0:22

  Man må undres over hvorfor artikkelforfatteren tar utgangspunkt i en tabloidavis og skjærer alle medier over én kam.

  Svar
  • Antagelig for denne kulturen gjennomsyrer det meste av våre media.

   «vi kan ikke forholde oss til mediene for å forstå verden. Vi trenger rett og slett helt andre sannhetskilder.»

   Vi, som nasjon, har ikke RÅD til et media som vi ikke kan stole på, og som gjør folk frustrerte og oppgitte.
   Vi trenger ikke løgner. Vi trenger ikke sladder. Vi trenger ikke krigshissing. Vi trenger ikke mobbing.
   Stopp utbetaling av vår svette/skatt til dette. Nasjonens arbeidskrefter bør brukes konstruktivt, og til sannhet. La virksomhetene dø sin naturlige død.

   Svar
   • Bjørnar Bolsøy
    28 juni 2020 22:11

    «Antagelig for denne kulturen gjennomsyrer det meste av våre media.»

    Da må jeg jo undres over hvilke deler av media du sikter til. Til og med i Russland finnes det god, kritisk journalistikk, hvis man bare leter.

 • CapitanLorenzo
  30 juni 2020 11:19

  Hvis galningene og globalistene vinner denne krigen har MSM HELT RETT, vår sivilisasjon vil være død men FØR 2050. Case closed, men det er nok ikke dette de mener .D:D:D

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sverige:

Krise for det grønne skiftet.

Forrige innlegg

Åtaket på historia

– flya som ikkje kom att.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.