POSTED IN USA, Virkelighetsforståelse

USAs utenriksminister:

Vi likviderer andre statsledere hvis vi er tjent med det!

0
Print Friendly, PDF & Email

Det som er virkelig er bra med slike uttaleser som de som refereres nedenfor er at Pompeo ikke lenger prøver å sminke politikken til USA. Han sier rett ut at USA dreper andre lands ledere hvis de ser seg tjent med det.

Problemet med slike uttalelser er at de som har forklart, pyntet, bortforklart og sminket på begivenheter ikke kan gjøre det så lett lenger, feks. kommentarioratet i våre store medier eller våre USA-underdanige politikere.

USAs ledelse følger ikke normale diplomatisk regler eller avtaler som gjelder for samkvem landene imellom. Det bruker jungelens lov, den sterkestes rett, og de legger ikke lenger skjul på det.

Den som sår vind høster storm

En trenger ikke være særskilt begavet for å skjønne at dette er en dødelig trussel for små land. Når de kan bruke det overfor Iran kan de bruke det overfor stort sett alle land med noen få unntak. Blir dette en gjeldende rettsorden, en akseptert omgangsform, er det ikke lystelige fremtidsutsikter for verden.

Men som vanlig er den norske regjeringen knemyk og feig: Alle parter må besinne seg… Hallo! Er det noen hjemme i UD? Eller er de på et nytt underkastelses-kurs i Nato-regi?

For slike uttalelser til USAs utenriksminister etterlater liten rom for tvil. Likvidasjoner er en del av politikken, en normal del av de politiske verktøyene som USA benytter seg av.

Når noen av oss har sagt dette tidligere har det ikke vært spart på hånlige kommenterer fra de som vet best, men som ikke skjønner noe. Vi er kalt f.eks konspirasjonsteoretikere når vi har påpekt at konspirasjoner er den vanligste virkemåten til eliten, slik all historie viser.

Hvis du ikke bøyer av «tar vi deg ut»! (Den nye omskrivingen for å drepe)

Israel har brukt disse metodene begrunnet og sin rett til likvidasjoner fordi var truet av naboene. Men i virkeligheten er det motsatte tilfellet: Det har alltid vært Israel som har vært den aggressive part og som har bombet og angrepet nabostatene.

Nå sier altså USA at de gjør det samme. Det er ikke lett å avgjøre hvem som styrer hvem i denne situasjonen men at dette et et verktøy som Israel har brukt i mange år er det ikke tvil om. Jeg tror at dette heller ikke noe nytt i USA. Det nye er at de sier det. Jeg tolker det som tegn på desperasjon.

Knut Lindtner

Pompeo: USA kan godt finne på å angripe flere iranske ledere.

Av Jason Ditz.

Etter flere dager med USA-trusler mot Iran i forbindelse med det nylige mordet på den iranske topp-generalen Qassem Soleimani, sier utenriksminister Mike Pompeo at USA godt kan finne på å drepe flere iranske ledere dersom Iran truer USAs interesser som hevn.

Pompeo kom med denne uttalelsen i et fjernsynsintervju på søndag. Der gjorde han det klart hva president Trump mener med å fortsette med «uforholdsmessige» angrep mot Iran, selv om de militære offisielt sier at de ikke ser for seg noen nye angrep.

Når en skal bortforklare en handling som snikmordet på den iranske lederen kan en ikke skifte forklaring hele tiden slik vi nå ser i USA. Det betyr at den egentlige grunnen til angrepet ikke er gitt.

Pompeos uttalelse prøver å sette forrige torsdags angrep inn i en sammenheng og endre på grunnen til det som skjedde, Tidligere påsto USA at general Soleimani planla et «nært forestående» angrep. Nå påstår Pompeo at et slikt angrep hadde vært «uunngåelig» dersom USA ikke hadde drept han. 

Andre rapporter sier at mordet bare var én av flere muligheter Trump hadde til å angripe Iran. Det antydes at å ta livet av Soleimani var bare én slik mulighet. Men slik ble det altså. 

Pompeo avviste også snakket i kongressen om at det burde reageres på et slikt uautorisert angrep fra USAs side. Han sier at presidenten har «all den autoritet vi trenger» til å gjøre slikt uten å måtte informere kongressen. 

Pompeo fortsatte med å si at den eneste årsaken til den nye konflikten med Iran stammer fra president Obamas fredspolitikk.

Han antyder her at det ikke vil komme noen spesielle diplomatiske framstøt etter det nylige engasjementet fra USAs militære. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Iven den grusomme og han sønn Ivan. Bilde av  Ilya Repin. Drap på politiske motstandere er ikke noe nytt historisk fenomen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EU vil ut på den internasjonale arenaen:

Tid for nye ideer: slagord og krig?

Forrige innlegg

USAs nye internasjonale moral:

Først dreper vi lederen. Deretter truer vi hvis de vil reagere på drapet!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.