POSTED IN Syria

USAs tropper rotet seg bort på den syriske landbygden.

Måtte reddes av en russisk avdeling.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er naturligvis ikke en nyhetssak i våre medier at USA måtte tiltale hjelp fra en russisk militæravdeling i Syria etter at de hadde rotet seg bort på landsbygda og klarte å drepe en ungdom og såre en sivil tilfeldig forbipasserende.

De er ikke ønsket i landet og har gjort seg til uvenner med alle som befinner seg der, både arabiske syrere og kurdere som de tidligere var på god fot med. Nå har de satt seg fast rundt de syriske oljefeltene for å stjele den syriske oljen.

Det er bare et tidsspørsmål før de kastet ut derfra men så lenge får de holde på. Litt pinlig at okkupasjonstropper (USA) må be om hjelp fra lovlige styrker i landet for å komme seg ut av en situasjon hvor de sjøl har rotet det til for seg.

Men verden er ikke slik den har pleid å være. De russiske troppene kunne naturligvis ha fjernet de amerikanske styrkene men hensynet til verdensfreden hindrer dem, slik tilfellet også er i Irak. Her har Iran demonstrert at de med moderne missiler kan ødelegge basene fra USA på et øyeblikk. I en av disse sitter også et titalls norske soldater.

Iran er nå langt fremme innen missilteknologi.

 

De er i praksis i dag «sitting ducks» altså uten beskyttelse. De risikerer at de blir angrepet i samme øyeblikk som situasjonen tilspisser seg. Men den norske regjeringen later som de er der etter avtale med Irak selv om det nå foreligger et enstemmig vedtak om at de skal ut av landet.

Knut Lindtner

I Syria ble den russiske hærens tilkalt for å få hjelp av sine USA-«kolleger».

Den 16. februar 2020 rotet en av USA-hærens konvoier seg bort på den Syriske landsbygda og kom  tilfeldigvis frem til Khirbet Halo (i nærheten av Kameshli). I forvirringen over hvor de befant seg begynte soldatene å skyte i alle retninger for å beskytte seg selv overfor innbilte farer. Dermed skadet de en en forbipasserende og drepte en 14 år gammel gutt. En rasende menneskemengde  på rundt 1000 mennesker samlet seg rundt dem og krevde at de måtte stå til ansvar.

USA-konvoien tilkalte deretter en nærværende russisk militærpoliti-avdeling for hjelp. Denne gikk imellom de to partene og fikk på den måten US-soldatene ut av en trengt posisjon.

Oversatt av Knut Lindtner

https://www.voltairenet.org/article209233.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Bjørnar Bolsøy
    24 februar 2020 22:26

    En tragisk sak, hvis den når er riktig. Så langt er det den syriske versjonen. Den amerikanske versjonen er at patruljen ble angrepet og forsvarte seg, angivelig etter å ha blitt omringet av sivile som ville nekte patruljen å kjøre igjennom landsbyen. Uansett hva faciten er, så er det på det rene at denne hendelsen var langt mer kompleks enn det Voltairenet beskriver.

    Så får man undres over hvorfor russisk bombing av sykehus i Syria ikke vies samme oppmerksomhet på Voltairenet.org og Derimot.no.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

NRK med sensasjon:

Buss til Myrdal stasjon!

Forrige innlegg

I Algerie er pensjonister nesten udødelige:

Miraklenes tid er ikke forbi.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.